Ez ám a kitartás! 33 kilótól szabadult meg Zita

fogyás sikertörténet fogyókúra
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 19 éves Zita két évvel ezelőtt tervezte el, hogy megszabadul a pluszkilóktól a szalagavatójára. A fiatal lány végül nagyon kitartónak bizonyult: több, mint 30 kilót fogyott két év alatt - következzen most az ő története.

ADJ ERŐT MÁSOKNAK! TE HOGYAN FOGYTÁL LE?

Írjátok meg nekünk az info@life.hu e-mail címünkre nevetek, lakóhelyetek, életkorotok és jelenlegi testsúlyotok kíséretében, hogy hány kilót sikerült leadnotok és milyen módszerrel. Pár sorban írjátok meg a történetet, és nagyon fontos, hogy csatoljatok hozzá fényképet: fogyás előtt - fogyás után.

Zita mindig is túlsúlyos volt, de sosem csúfolták azért, mert 98 kilót nyomott. A budapesti lány mégis úgy döntött, változtat az életmódján – az eredmény pedig szembenűnő. ,,98 kilósan sem éreztem magam rosszul a bőrömben, sosem bántottak a súlyom miatt. 2012 decemberében döntöttem az életmódváltás mellett. De nem kezdtem el semmiféle önsanyargató diétát, egyszerűen csak beiktattam az életembe a mozgást, ami azelőtt hiányzott belőle. Ekkor indult a fogyásom, ami a mai napig is tart" – mesélte Zita

A nagy elhatározást azonban nem volt könnyű véghezvinni – Zita életében ugyanis egy nehéz időszak következett. ,,Sokat idegeskedtem az előrehozott érettségi miatt, illetve érzelmi téren is elég nagy változások történtek az életemben. Az egyetlen megoldást abban láttam, ha elkezdek edzeni, és ezzel csillapítom a bennem eluralkodó pánikot és feszültséget. Minden nap sportoltamvalamit: napi 2x 30 percet sétáltam a kutyáimmal, és a saját magam által összeállított edzésterv szerint mozogtam. A sport mindennapi rutinná vált az életemben: sokszor a tömegközlekedés helyett is inkább gyalogoltam, emellett edzettem karra, combra, fenékre – amire csak szükség volt. Egyre jobban éreztem magam a bőrömben, a ruhatáramat pedig lassan elkezdhettem lecserélni."

A fogyás azonnal beindult a lánynál, hamarosan azonban következett a nyári szünet. ,,Féltem a majd három hónapos otthonléttől, hiszen tudtam, hogy nagyon sok időm lesz, és attól tartottam, hogy a nagy semmittevésben felszaladnak majd rám a leadott kilók. Szerencsére nem így történt – a nyári szünetről visszatérve alig ismertek meg a barátaim, ismerőseim. A fogyásom előtt 97-98kg voltam, így a 15 kilós súlyvesztés nagyon látványos volt. Itt azonban még nem álltam meg."

Zita nem kezdett durva, önsanyargató diétákba az évek során. ,,Ételt soha nem vontam meg magamtól. Úgy gondolom, a legrosszabb módszer nem megenni egy olyan ennivalót, amit nagyon kíván az ember. Mert ha aznap nem is, másnap szinte biztos, hogy elcsábulunk és a többszörösét esszük vissza. Nálam sosem voltak tiltott ételek, és ez máig így van. Ha kicsit többet eszem a kelleténél, a délutáni edzésre rádobok még pár percet. Persze nem fogyasztok minden nap csokitortát, szénhidrátban dús ételeket, cukros üdítőket – ezeket igyekszem kerülni. Szombatonként azonban bármit megehetek: szerintem ugyanis hétből egy lakmározós nap mindenkinek jár. A gyomrom azonban már összeszűkült, hiszen odafigyelek arra, mit viszek be a szervezetembe, így már közel sem tudok annyit enni, mint két éve."

Zita azt is elárulta, szerinte mi a titka annak, stabil maradt a testsúlya. ,,Néhány hónap elteltével felmerült bennem a kérdés, hogyan tudom majd hosszabb ideig tartani a testsúlyomat? Aggasztott, mi történik, ha visszajönnek a kilók, vagy én is a jojó diéta csapdájába esek. A legfonfosabb az volt, hogy nem feszültem rá a fogyásra. Imádok edzeni, az étrendemen nem változtattam, csak egy keveset, és figyeltem, hogy ne minden gondolatom a kalóriák körül járjon. Élveztem a fogyás folyamatát, de nem hagytam, hogy csak erről szóljon az életem.Úgy gondolom, szeretnünk kell, amit csinálunk, és a legkisebb változásnak is örülnünk kell. Jelenleg 65 kiló vagyok - mindig is erős csontozatú lány voltam, ezért nem hiszem, hogy valaha úgy fogok kinézni, mint a szupermodellek. Ez azonban egyáltalán nem zavar, és lassan teljes mértékben elégedett leszek a testemmel. Rengeteg fekvőtámaszt csinálok, rátaláltam a kettlebellre és a multifunkciós kondigépre, szombatonként pedig 2-3 órát sétálok a Városligetben – ezek is sokat segítenek a fogyásban. Kerülöm az üdítőket, a gyorséttermeket, odafigyelek arra, hol eszem. Nagyon fontos, hogy mindig adjunk időt magunknak és sose adjuk fel - nekem is így sikerült. Nem mindenkinek jön össze elsőre amit eltervez, de ha igazán hisz magában az ember és nem görcsöl rá, bármi sikerülhet az életben."

Sikertörténet: 107 kilóról fogyott izmosra Klaudiahttp://www.life.hu/ez-zsir/20140128-sikertortenet-107-kilorol-fogyott-izmosra-klaudia.htmlA fogyáshoz hihetetlen akaraterő és kitartás kell – vallja a 21 éves Klaudia, aki több mint 40 kilótól szabadult meg az utóbbi hónapokban. A fiatal lány teste látványos változáson ment keresztül, ezzel pedig Klau élete is teljesen átalakult. Következzen most az ő története.Ez Zsír!OrigoSikertörténet: 45 kilót fogyott Florentinahttp://www.life.hu/ez-zsir/20130920-fogyas-es-eletmod-sikertortenet-45-kilot-fogyott-florentina.htmlA fogyáshoz hihetetlen akaraterő és elszántság kell - ezt vallja meglepően éretten a mindössze 16 éves Florentina. A miskolci lány 45 kilótól szabadult meg 14 hónap alatt. Következzen most az ő sikertörténete.Ez Zsír!Sikertörténet: Így fogyott csinosra Évihttp://www.life.hu/ez-zsir/20130611-sikertortenet-a-fogyokura-es-az-edzes-segitsegevel-tobb-mint-20.htmlA huszonhárom éves, ülőmunkát végző Évi két évvel ezelőtt elégelte meg a testsúlyát. Ekkor erősödött fel benne annyira a fogyás iránti vágy, hogy rászánja magát egy diétára. Kitartása végül meghozta gyümölcsét: a fiatal lány ma már csinosan és magabiztosan mesél a kilókkal való harcáról. Következzen most az ő története.Ez Zsír!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.