Sikertörténet: 50 kilótól szabadult meg Dávid

fogyás sikertörténet gyorsétterem hízás edzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 26 éves Dávid közel 50 kilótól szabadult meg az utóbbi években. Hihetetlen fogyását a komplett életmódváltásnak és a rengeteg sportnak köszönheti - következzen most az ő története.

ADJ ERŐT MÁSOKNAK! TE HOGYAN FOGYTÁL LE?

Írjátok meg nekünk az info@life.hu e-mail címünkre nevetek, lakóhelyetek, életkorotok és jelenlegi testsúlyotok kíséretében, hogy hány kilót sikerült leadnotok és milyen módszerrel. Pár sorban írjátok meg a történetet, és nagyon fontos, hogy csatoljatok hozzá fényképet: fogyás előtt - fogyás után.

Dávidban 2013 januárjára érett meg az elhatározás, hogy elinduljon az életmódváltás nem épp könnyű útján. Ekkor történt ugyanis, hogy a mérleg már 135 kilót mutatott, ez adta meg Dávidnak a végső lökést. "Középiskolában még rengeteget edzettem, ám az érettségi után ennek vége szakadt. Hízékony alkat vagyok, az étkezésre nem figyeltem. Volt, hogy napokig nem ettem, lefogytam pár kilót, ám ha nekiestem az ételnek, rögtön visszahíztam hármat. Ráadásul gyorsétteremben dolgoztam éjszakánként, amikor is több liter cukros üdítőt megittam. Ennek véget kellett vetnem" – kezdi történetét a 26 éves fiú.

"135 kilónál úgy döntöttem, ez így nem mehet tovább. Már nehezen ment a mozgás is, apróbb mozdulatoktól is kifulladtam. Sosem bántottak a súlyom miatt, egyszerűen csak rossz volt a közérzetem. Ráadásul egy hosszú kapcsolatomnak is vége lett, úgy éreztem, tengernyi időm van mindenre. Korábban is voltak fellángolásaim – nekikezdtem edzeni, de nem bírtam... Sosem voltam a fokozatosság híve: ha valamit eldöntök, azt nagyon komolyan veszem, és általában a dolgok közepébe vágok. Most is ez történt: körülbelül egy hónap fokozatos ráhangolódás után már ott tartottam, hogy heti 3 alkalommal futottam, úszni és konditerembe is eljártam. Ebben segítségemre volt az is, hogy éjszaka jártam dolgozni, és mellette nagyon más kötelezettségem nem volt."

Dávid rövid időn belül megérezte a testében lezajló változást, és nagyon is tetszett neki a dolog. "A heti 30 km futás és az úszás kezdett meglátszani rajtam - baromi jó érzés volt! Amikor megállt a fogyás, vagy lassult, mindig rátettem egy lapáttal. Elkezdtem figyelni, mit eszem - itt lépett be a kalóriaszámolás, ami nálam annyit jelentett, hogy utánanéztem, miben mennyi kalória, fehérje és szénhidrát van. Ahogy telt az idő, kezdtem kevesebbet enni, majd hanyagoltam a szénhidrátot is. Először nagy nehezen lemondtam a cukros üdítőkről és az energiaitalokról, majd minimalizáltam a tésztaféléket. Helyettük sok zsírmentes húst, sajtot, zöldséget, gyümölcsöt ettem" – meséli Dávid.

A 26 éves fiú a munkája miatt jelenleg sokat utazik, de az életmódján már nem szívesen változtatna. Most már nemcsak a fogyás a célja – a testzsírszázalékát szeretné csökkenteni, ehhez azonban sok-sok mozgásra van szükség. Ám annak mindennél jobban örül, hogy XXL-es ruhák helyett ma már L-es mérettel is beéri. "A mai napig heti 40 km-t futok és heti 1-2 alkalommal végzek saját testsúlyos edzést, és azt eszem, amit megkívánok. Már három hónapja 87-89 kiló között ingadozik a súlyom, annak függvényében, hogy épp mikor milyen edzést végeztem. 6 perc/km átlaggal futom a félmaratont, és nagyon jól érzem magam. Aki életmódváltáson töri a fejét, annak javaslom, készüljön arra, hogy rengeteg kitartás szükséges a változáshoz, a kifogásokat azonban el kell felejteni. Az edzőteremben tiszteljük azokat, akiknek sikerült látványos izmokat építeni maguknak, de ők is tisztelnek ám bennünket – akik bele mertek vágni."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.