Jógázz a rosszkedv ellen! Kedélyjavító pózok, amik segítenek

húsvét 2014 testmozgás kedély meditáció jóga
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha már gyakorlott jógi vagy, tudod, hogy a gyakorlás lecsendesíti az elméd, és hogy bizonyos pózok jó hatással vannak a kedélyállapotodra is. A hétvégi nyüzsgés és sok-sok finomság után jót fog tenni egy remek, kedélyjavító gyakorlatsor.

Amikor valami bánt és elszomorít, a lógó orrod és görnyedt testtartásod és egyéb külső jelek azonnal árulkodnak az érzéseidről - nem kell különösebben nagy emberismeret hozzá, hogy környezeted tudomást szerezzen róla. De kevesen tudatosítják – és ebben a jóga nagy segítség lehet –, hogy már azzal, hogyan tartod magad, visszahathatsz a kedélyállapotodra.

Forrás: Thinkstock

A mellkasnyitó gyakorlatokat rendszeresen végezve a mellkas és váll izmait nyújthatod, a hátizmokat erősítheted, így javul a tartásod. Ezzel megkönnyíted a belső szervek, elsősorban a szív és a tüdő munkáját, javul a légzés, nő a vitálkapacitás. Oldódnak a blokkok ezen a területen, javul a vér és az energia áramlása.

Az ünnepekre is tartogatunk egy hosszabb gyakorlatsort, amit ezen a héten ingyen végezhetsz, akár otthonról. A 45 perces videóban - melyet ide kattintva érhetsz el - Iyengar jógás hátrahajlásokkal fokozzuk a jókedved. Jó gyakorlást és sok locsolót (férfiaknak hímes tojást) kívánunk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.