Így készül a frissítő bodzaital cukor nélkül

Forrás: Thinkstock -
ital cukor recept tartósítószer bodza
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A tavasz legbiztatóbb jele, amikor a bodzabokor a kertben virágba borul. Íme, egy pofonegyszerű bodzaital recept cukor és tartósítószer nélkül.

A bodzával felfrissítheted a szervezeted, hiszen tele van C-vitaminnal és remek immunerősítő, sőt öregedésgátló hatással is rendelkezik. Most bemutatjuk a bodzaitalt, aminek elkészítése 5 perc és nem kell bele sem cukor, sem tartósítószer.

Forrás: Thinkstock

Cukor nélküli isteni bodzaital

Ha a közelben vagy a kertedben nincs bodzabokor, akkor kicsit bonyolultabb az ügy, hiszel el kell látogatnod egy közeli erdőbe vagy mezőre hogy beszerezz pár nagy virágot. Arra vigyázz, hogy semmiképp se forgalmas autóút mellől szedd a bodzát, mert az már a kipufogó gázoknak köszönhetően nem tiszta. Állítólag a legjobb, ha reggel szeded vászonszatyorba vagy papírzacskóba. Megmosni nem kell, mert kimosod a virágokból a nektárt, inkább csak hagyd kiterítve őket egy ideig.

Ezek után csak annyi a dolgod, hogy egy virágot tégy bele egy kancsó vízbe, vagy 3-4 virágot egy nagy, vízzel teli lábosba, és pár órára tedd félre. A reggel beáztatott bodza délutánra-estére kiázik, a víz pedig átveszi kellemes, édeskés ízét. Az elkészült ital lehűtve egészséges és finom itóka egész napra. Nem kell hozzá sem cukor, sem tartósítószer.

Fiatalodj bodzaszörppelhttp://www.life.hu/ez-zsir/20130515-fiatalodj-bodzaszorppel.htmlA tavasz legízletesebb virága kétségkívül a bodza. Elég egy bokor a kertedbe, és ha leszüretelted a hatalmas fehér virágokat, jó pár üveg bodzaszörpöt készíthetsz. Az íze mellett pedig a szervezetedre is jó hatással van az elkészített nedű.Ez Zsír!A csodálatos omega-3 - ne hagyd ki az étrendedből!http://www.life.hu/ez-zsir/20140430-mindent-az-omega-3-zsirsavrol.htmlBár mostanában meglehetősen sok szó esik az omega-3 zsírsavak kedvező élettani hatásáról, sokak számára még ma sem teljesen tisztázott, miért is fontos ezeknek a zsírsavaknak a szervezetünkbe való bevitele. Tudj meg mindent róluk!Ez Zsír!--Miller Zoltán a mértékletességre esküszikhttp://www.life.hu/ez-zsir/20140513-ez-zsir-video-miller-zoltan-a-mertekletessegre-eskuszik.htmlNemcsak kedvenc édességét, a csokoládét, hanem a húst is száműzte az étrendjéből Miller Zoltán. Az ismert színész és énekes, amióta áttért a vegetáriánus életmódra, csak nyers ételeket vesz magához. Életmódjának vezérelve, hogy nemcsak a minőségre, hanem a mennyiségre is figyel: csak annyit eszik, amennyire a szervezetének szüksége van. Videójában azt is elárulja, miért nem tart otthon ételt, illetve milyen mozgásformával tartja karban a testét.Ez Zsír!Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.