Koncentrált életerő a "világ végéről" - Ez a krill!

Forrás: Thinkstock -
Omega3 zsírsav krill
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Gyakran vagy ingerlékeny és kedvetlen? Úgy érzed, hamar elfogy az energiád, és szeretnéd jobban érezni magad a mindennapokban, netán egy kis extra segítségre lenne szükséged a fogyókúrához? Az omega-3 zsírsavak új generációja hatékony és természetes megoldást jelenthet.

Az antarktiszi tengerek titkos fegyvere

A krillolaj egy viszonylag új és ígéretes felfedezés az egészséges táplálkozás területén - az Antarktisz jeges és tiszta vizeiben élő apró, garnélaszerű rákokból vonják ki. Az Euphausia superba hatalmas rajai alkotják Földünk legnagyobb biomassza-tömegét, becsült mennyiségük 125 millió tonnától 6 billióig terjed, ám évente mindössze elenyésző százalékuk halászható. Ennek kvótáját a CCAMLR (az Antarktisz tengeri élővilágának védelmére létrehozott bizottság) állítja be, így biztosítva a faj megőrzését. A fitoplanktonokat fogyasztó világítórákok a tápláléklánc alján helyezkednek el, így - ellentétben a legtöbb halfajtával - nem szennyezettek mérgekkel, nehézfémekkel. Ez a tisztaság jellemzi az omega-3 zsírsavakban gazdag krillolajat is, és egyedülálló gyártási technológia biztosítja, hogy különleges összetevői megmaradjanak.

Forrás: Thinkstock

"Szuper-omega" krillolajból

A táplálkozási szakértők újra és újra hangsúlyozzák, hogy a krillolajban lévő omega-3 EPA és DHA milyen fontos szerepet játszik az emberi szervezetben, hisz ezek hiánya ok-okozati tényezője lehet számos civilizációs betegségnek. A többszörösen telítetlen zsírsavak nélkülözhetetlenek a központi idegrendszer fejlődéséhez, felelősek a véralvadás és a vérnyomás szabályozásában, gyulladáscsökkentő hatásúak, és biztosítják az egészséges koleszterinszintet. Az a tény, hogy modern étrendünkben erősen eltolódott az arány az omega-6 zsírsavak irányába, egyenlőtlenséget okoz a szervezetünkben, így az nem képes létrehozni az omega-3 zsírsavak közé tartozó dokozahexaénsavat (DHA) és eikozapentaénsavat (EPA). A krillolaj nagy arányban tartalmazza az egészséges emberi test számára nélkülözhetetlen zsírsavakat, amelyek képesek kompenzálni az egyensúlyhiányt.

Klinikai tesztek kimutatták, hogy a krillolaj használata már 7-14 nap elteltével csökkenti az ízületi fájdalmakat, 90 nap után a premenstruációs szindróma tüneteit, valamint nagymértékben növeli (akár 51 százalékkal) az állóképességet és a mentális éberséget.


Élj természetesen egészségesen!

Testünk sejtmembránjai foszfolipidekből állnak, ezek a „kapuőrök” mikroszkopikus akadályt alkotnak, így lehetővé teszik a sejteknek, hogy kiszűrjék a betegségeket okozó mérgeket, és segíthetnek az úgynevezett oxidatív stressz elleni védelemben. A krillolaj három, a megfelelő agyműködés számára létfontosságú foszfolipidekkel rendelkezik: foszfatidil-kolin, foszfatidil-etanol-amin és foszfatidil-inozit. A krillolajban lévő EPA- és DHA-molekulák rendkívül hatékonyak, mivel ezekhez a foszfolipidekhez kötődnek, így jobban hasznosulnak és könnyen felszívódnak a szervezetben.

A Life.hu tippje:

A krillolajat tartalmazó étrend-kiegészítők alkalmazását tekintve legyél következetes, és mindig pontosan kövesd a terméken feltüntetett utasításokat. Ha bármilyen szokatlan tünetet észlelsz magadon, azonnal hagyd abba a készítmény szedését, és fordulj orvoshoz!

A mélyvörös színű krillolaj rendkívül erős antioxidánsokat tartalmaz, amelyek nem csupán az egészségre gyakorolnak pozitív hatást, hanem magát az olajat is rendkívül stabillá teszik, illetve megakadályozzák azt a „halízt”, ami más omega-3 zsírsavat tartalmazó készítményeknél érezhető. A világítórákból kivont esszenciális zsírsav az úgynevezett „szuper” antioxidánsnak, az asztaxantinnak köszönhetően késlelteti az öregedési folyamatokat, valamint kiváló forrása a ritka flavonoidoknak.

Forrás: Thinkstock

Habár a krillolaj nem csodaszer, a szakértők egyetértenek abban, hogy három fő összetevőjének – omega-3 zsírsavak, foszfolipidek és antioxidánsok – bonyolult kölcsönhatása felelős számos egészségügyi előnyéért. Rendkívüli terápiás tulajdonságai közé tartozik, hogy csökkentheti a koleszterinszintet, növelheti az energiát, javíthatja a koncentrációt, a figyelmet, és segíthet az allergiás tünetek megfékezésében.

Tudtad?

A krillolaj még többre képes: erős antioxidáns hatásának köszönhetően javíthatja a bőr textúráját és megjelenését, illetve fényesebb tincseket, kevesebb hajhullást és erősebb körmöket eredményezhet.
A csodálatos omega-3 - ne hagyd ki az étrendedből!http://www.life.hu/ez-zsir/20140430-mindent-az-omega-3-zsirsavrol.htmlBár mostanában meglehetősen sok szó esik az omega-3 zsírsavak kedvező élettani hatásáról, sokak számára még ma sem teljesen tisztázott, miért is fontos ezeknek a zsírsavaknak a szervezetünkbe való bevitele. Tudj meg mindent róluk!Ez Zsír!--Halban az egészség - 3 isteni fogáshttp://www.life.hu/ez-zsir/20140430-egeszseges-eletmod-3-isteni-haletel.htmlA gyönyörű bőr, a tökéletes alak, az egészséges szívműködés egyik fő forrása a hal húsa, amely ízletesen elkészítve a legfinomabb fogások egyike. Iktasd be az étrendedbe!Ez Zsír!--Omega-3 mizéria - Miért is fogyasszuk őket?http://www.life.hu/ez-zsir/20131104-eletmod-es-egeszseg-egeszseges-zsirsavak-omega-3-omega-6.htmlLassan a csapból is az omega-3 zsírsavak egészséges mivoltáról szóló híradások folynak, míg az omega-6 és az omega-9 zsírsavakról jóval kevesebbet hallani. De vajon mik is ezek a zsírsavak, és miért kell fogyasztanod őket?Ez Zsír!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.