Ultrabalaton futás Balaton edzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Vasárnap reggel célba ért az Origo csapata Közép-Európa leghosszabb futóversenyén, az Ultrabalatonon. Mindenki előtt le a kalappal - szép volt, srácok!

Szombaton nyolcadik alkalommal rendezték meg a legnagyobb hazai balatoni tömegsporteseményt, az Ultrabalatont, amelyre rekordot jelentő módon több mint négyezer résztvevő jelentkezett. A táv továbbra is "csak egy kör", azaz 212 km volt, ami teljesíthető futva, kerékpárral, egyéniben vagy csapatban. Az Origo 10 fős váltócsapattal vágott neki a megmérettetésnek és végül 20 óra 49 perc 27 másodperc alatt küzdötték le a távot.

Ilyen egy váltás

Az egyéni futóknak és váltóknak is 32 óra állt rendelkezésre, hogy teljesítsék a távot, az útvonal során 30 helyen lehetett váltani, valamint több mint 40 frissítőpont segítette a célba érkezést. A kerékpárosoknak 11.30-tól másnap 16 óráig volt lehetőségük a 212 km megtételére, ők kilenc ponton tudtak frissíteni.

Az Origo csapata

Az Origótól Bellay Szilvia, Nyíri Dóra, Tókos Lóránt, Rottek Márton, Bányai-Boris Zsolt, Pálinkás Szűcs Róbert, Rovó Attila, Kocsis Gergely, Rottek Márton, Arany-Tóth Attila és Bányász Árpád húzott futócipőt, a csapat pedig Barczi (Blumi) Imrével vált teljessé, aki a futók váltópontok közötti mozgatásán fáradozott.

"Nappal futni fantasztikus volt és hatalmas élmény, rengetegen biztattak bennünket! Meseszép tájon versenyeztünk, mindenki élete legjobbját futotta. És csapatépítő tréningnek is kiváló volt! Akik éjszaka futottak, egy percet nem aludtak. Sötétben nem volt könnyű a váltás - érdekes volt futni egy fejlámpával a fejünkön. De a csapatunk 20 órán belül lefutotta a távot, ez jövőre még jobb lesz!" - mesélte Nyíri Dóri az Ultrabalaton után, aki az Origo csapatában a Life.hu-t képviselte.

A szervezők csaknem 30 tonna élelmiszert és innivalót osztottak ki a 43 frissítőponton, az egyéni futóknak 6 ponton főtt ételt is kínálva. Az útvonalat több mint 100 ember biztosította, a frissítőállomásokon 200 segítő dolgozott.
10 hely, ahol a lusták is maratont futnánakhttp://www.life.hu/ez-zsir/20140424-a-vilag-leggyonyorubb-helyei-itt-szivesen-futnank.htmlNa jó, talán egy maratonra nem lennénk képesek, de valószínűleg több kedvünk volna a következő helyek bármelyikén kocogni, mint a Budapest külvárosában lévő unalmas sportpályákon.Ez Zsír!--Térdjavító jóga, nem csak futóknakhttp://www.life.hu/ez-zsir/20140523-jogaiskola-a-jogaklikkel-terdjavito-gyakorlatok.htmlA jóga testmozgás szempontjából önmagában is elég abban az esetben, ha dinamikus elemeket megfelelő arányban tartalmaz a gyakorlás. Ha nem, akkor a jóga hasznos kiegészítője lehet valamilyen aerob mozgás, mint pl. a futás. Arról nem beszélve, hogy a futás mellé mennyire csodálatos és a teljesítményt növelő, regeneráló mozgásforma a jóga. Ez Zsír!--Minden nap lefutotta a maratont egy pár 2013-banhttp://www.life.hu/ez-zsir/20140108-janette-murray-wakelin-es-alan-murray-ausztral-par-2013-ban-minden-nap-lefutotta-a-maratont-ami-uj.htmlA 60 év feletti pár egy teljes éven át minden nap futócipőt húzott, és nekivágott a több mint 42 kilométeres távnak. A nő korábban rákos volt. Szóhoz sem jutunk...Ez Zsír!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.