úszás bikarodeó lista torna birkózás vízilabda lovaglás motorcross műkorcsolya síelés nehézség sport terepfutás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Amilyen könnyűnek tűnnek első látásra, olyan nehezek a valóságban. Bár minden sport speciális a maga nevében, akad néhány, amely különösen nagy erőfeszítést igényel – mind fizikai, mind lelki, mind pedig szellemi értelemben egyszerre. A Sporteology oldal összegyűjtötte, melyek a világ legnehezebb mozgásformái.

10. Terepfutás
Egy 19. századi Angliából eredő sportág, amely során egyéniben vagy csapatban kell lefutni 4-12 kilométereket a legváltozatosabb terepeken, olykor extrém időjárási viszonyok között.

Forrás: Thinkstock

9. Szabadstílusú birkózás
A világ minden táján űzött sport végső célja az ellenfél kiütése. Állítólag Abraham Lincoln, George Washington és Theodore Roosevelt amerikai elnökök is kedvelték.

8. Lovaglás
Számos formája létezik, az egyik legnépszerűbb formájának a tereplovaglás és a National Hunk versenyeket nevezték meg.

7. Bikalovaglás
Adott egy bátor lovas, akinek összesen 8 másodpercet kell eltöltenie egy megvadult bikán, miközben az folyamatosan próbálja ledobni magáról. Nem véletlenül nevezik a sport legveszélyesebb 8 másodpercének.

Forrás: Thinkstock

6. Vízilabda

A játék egyfajta „vízi rögbiként" indult a 19. századi Skóciából, szabályait 1877-ben fektette le egy William Wilson nevű ember.

5. Műkorcsolya
Imádjuk nézni a gyönyörű ruhákba bújtatott jégtáncot, ám amikor mi állunk a jégre, egyből nehezebbnek tűnnek az ott kivitelezett mozdulatok, ugye?

4. Motorcross
A Sporteology az egyik legkomolyabb fizikai erőnlétet igénylő sportnak nevezte meg ezt a sportágat, amelynek versenyeit a legextrémebb időjárási körülmények közé szervezik.

Forrás: Thinkstock

3. Síelés
Ennek a kedvelt téli sportnak számos formája létezik, fő műfajait, az alpesi sízést és a sífutást a harmincas években dolgozták ki.

2. Úszás
Bár egészségügyi szempontból az egyik leghatékonyabb mozgásformának tartják, aki űzi, tudja, mennyire nehéz kivitelezni a helyes mozdulatokat, miközben a víz ellenállásával és a levegőhöz jutással kell megküzdeni. (Így zárójelben: akkor a vízilabda miért csak a hatodik helyre került?)

1. Torna
Fizikai erő, hajlékonyság, türelem, gyorsaság, egyensúly és fegyelem – csak néhány dolog, ami miatt a lista első helyére került ez a rendkívül nehéz sportág.

Olimpiai bajnok tornászunk, Berki Krisztián, aki már az apaság területén is bizonyíthat, viccesen így kommentálta a listát Facebook oldalán: "megnyugtat a tudat, hogy nem csak èn érzem nehéznek a sportágamat."

A babaúszás úttörője a főváros egyik polgármesterjelöltjehttp://www.life.hu/bulvar/20140911-karsay-ferenc-xxii-kerulet-polgarmester-jeloltje-furdonadragban-csecsemokent-ismerte-meg-a-kerulet.htmlA Life.hu A politikus is ember című sorozatában politikusok mindennapjait, politikától távoli, emberi arcát mutatjuk be - politikamentesen. Ismerjétek meg jobban Karsay Ferencet, a FIDESZ XXII. kerületi polgármesterjelöltjét.TV + BulvárOrigoSíelés a luxus jegyébenhttp://www.life.hu/lifeutazas/20130117-utazas-program-szabadido-sieles-a-luxus-jegyeben.htmlEgy sportos utazásnak nem kell szükségképpen puritánnak is lennie. Megmutatjuk, hová utaznak Európában síelni azok, akiknél nem igazán számítanak a költségek.UtazásA kifogások helyett válassz végre sportágat!http://www.life.hu/drlife/20141103-szivderito-ha-egeszsegesebb-eletmodra-szeretnenk-atterni-milyen-sportagat-valasszunk.htmlAmikor az eddiginél egészségesebb életmódra szeretnél áttérni, azonnal felmerül a kérdés: milyen sportágat válassz? Szerencsére a lehetőségek tárháza végtelen, azaz mindenkinek lehetősége van megtalálni azt, ami a kedvére való.Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.