Gyógyvízből húsleves? Ez aztán a menő!

Forrás: Rudas Restaurant @ Bar -
húsleves Rudas fürdő gyógyvíz Kovács Lázár
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szeptember végén megnyitott a patinás Rudas Gyógyfürdő új szárnya. A frissen átadott épületben a panorámás fürdőzés mellett gasztronómiai élményben is részesülünk. Itt gyógyvízből főznek!

A rómaiak, később a törökök is úgy tartották, hogy a Juventus-forrás vize nem csak kívülről fejti ki a gyógyvizek áldásos hatását. Erre a megállapításra épül a fürdő emeletén megnyílt étterem, a török-magyar fúziós konyha, ahol gyógyvízből főznek. Nem kell aggódni, a limonádé és az ételek nem őrzik a gyógyvizek jellegzetes szagát, de az ételeknek egyedi, utánozhatatlan ízt adnak a vízben lévő oldott ásványi anyagok.

Forrás: Rudas Restaurant @ Bar

"Kevés helyen főznek gyógyvízzel, itt viszont minden adott volt, hogy ez legyen a konyha alapja. A gyógyvizet mindenkinek divatos formátumba öntöttük, mint a mentás limonádé vagy a húsleves. A friss gyógyvíz szaga az ammóniatartalma miatt erős, záptojásszagú. Viszont ha sót teszünk bele, akkor ez eltűnik. Pláne, ha melegítjük is. A mérések szerint az elemek, amik a vízben vannak, megmaradnak, csak az erős illata távozik. Nem tudom, milyen arányban tartalmaz ásványi anyagokat a leves, de azt biztosan tudom, hogy klórt nem, amit a csapvíz. Nem nekem, hanem a fürdőnek jutott eszébe, hogy a gyógyvízből főzzünk. Azt szerették volna, hogy Európában és Budapesten is különleges legyen a konyha. Én mint gasztronómiai tanácsadó veszek részt az étterem munkájában, minden oldalról ki kellett kísérletezni ezt a szokatlan koncepciót. Nagyon élvezem, ez számomra is új terület!" - árulta el a Kovács Lázár gasztronómiai vezető.

Forrás:Rudas Restaurant @ Bar
Pánczél Andrea hobbiborász letthttp://www.life.hu/bulvar/20140903-panczel-andrea-egykori-tv2-os-hobbiborasz-lett.htmlPánczél Andreának már TV2-s korában is szenvedélye volt a bor, sokfelé járt borostúrákon, kereste a jó borászatokat. Próbált mindent megtanulni, ami a borral kapcsolatos. Most az elmúlt évek tapasztalataiból könyvet írt közösen Herczeg Ágnes nemzetközi borakadémikussal.TV + BulvárFotó: Hámori Zsófia/Life.huÚj konyhai őrület: egyél virágot!http://www.life.hu/ez-zsir/20140505-ujdonsag-a-magyar-konyhaban-az-arvacska-az-ibolya-es-a-jazmin.htmlItt a legújabb konyhai őrület: a virágok nem csak dekorációs céllal kerülnek a tányérra, a legtöbbjük fogyasztható is. Nemcsak az ételek kifinomult élvezése, a különleges tálalás is a kulináris élmény része lett.Ez Zsír!OrigoÚjdonság! Itt az alkoholmentes borhttp://www.life.hu/ez-zsir/20140505-az-alkoholmentes-bor-olyan-mint-egy-jo-froccs.htmlVégre, egy jó hír a gépkocsivezetőknek, vagy alkoholt kevésbé kedvelő, de a bor ízére vágyó ínyenceknek. Itt az alkoholmentes bor, a sofőrök cabernet-ja fröccs formájában szervírozva!Ez Zsír!Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.