"A feszes popsi nagyon szexi tud lenni!" - Lengyel Vivien fitneszmodell tippjei

táplálkozás Lengyel Vivien edzés fitneszmodell
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Vivien még csak 19 éves, de máris nagyon tudatosan figyel a testére. A csinos fiatal lány alakját elnézve ő tényleg tudja, mi kell a sikerhez - trükkjeit és kedvenc gyakorlatait nemrég a Life.hu-nak is elmesélte. 

"Motivál, ha javítok a hibáimon"

Vivien életében gyermekkora óta fontos szerepe van a sportnak: tornázott, korcsolyázott, 5 évig versenyszerűen kézilabdázott, és még számos sportágat kipróbált. Igazi maximalista, igyekszik mindent 100%-osan teljesíteni, és ez meg is látszik azon, milyen tudatosan él és edz. A testépítés 2 éve, 17 évesen jött az életébe, azóta ezzel foglalkozik versenyszerűen.

Fotó: Végh Zoltán

,,Mindig sokat nézegettem képeket izmosabb, kockás hasú lányokról és érdekelt, hogyan érhetem el ezt saját magamon. Másrészt nagyon szeretem a konditermi edzéseket. Emellett csábított az egészséges táplálkozás és az, mire hogyan reagál a testem. A legelső versenyem után úgy éreztem, nincs megállás, egyből magával ragadott a színpad. Engem mindig az motivál legjobban, ha látom a testemen, hogy a korábbi hibáimon sikerül javitanom."

"A legjobb, amikor felhangzik a Himnusz"

Vivien legnagyobb sikerének a magyar bajnoki címeket tartja 2 szövetségnél is. A fiatal lány mögött kemény hónapok vannak: rengeteg versenyen van túl, de neki megérte minden perc. ,,A legbüszkébb a WBPF világbajnoki címemre vagyok. Talán azért is olyan fontos ez számomra, mert 2013-ban a második helyen végeztem, és akkor megfogadtam, hogy világbajnok leszek.

Forrás: Lengyel Vivien

Ami a 2014-es őszi szezonban hátráltató tényezőnek számított, az az volt, hogy kiderült, nem indítanak junior kategoriát, igy a felnőttek között kellett versenyeznem, ami 19 évesen nem egyszerű. Az őszi versenyszezon alatt 9 versenyen vettem részt, kaptam hideget-meleget egyaránt. Mindig a dobogó 1-2. fokán álltam, de úgy gondolom, sokat tanultam ebből a rengeteg versenyből.

A sport borzasztóan megerősít lelkileg is. Az indiai vb-győzelem tanított meg arra, ha igazán akarsz valamit, azt kemény munka árán el tudod érni. Az érzés, amikor érted szól a magyar Himnusz, felbecsülhetetlen. Olyankor végiggondolod, hogyan jutottál el idáig, mennyi mindenről kellett lemondanod és kik voltak végig melletted. Nagyon sokat jelentett számomra, hogy a párom, Molnár Péter (szintén WBPF világbajnok lett Indiában) tartotta bennem a lelket és támogatott. Sok-sok cél lebeg most a szemem előtt: nagyon szeretnék jövőre szintén a thaiföldi vb-n duplázni. Emellett átadni a tapasztalataimat, tudásomat más hölgyeknek, akik versenyzésen gondolkodnak."

"Fanatikus vagyok!"

A fitneszmodell természetesen sok időt fordít az edzésre. Versenyidőszakban hetente 6 alkalommal sportol, de mivel alkatilag nagyon szerencsés, minimális kardióedzés is elég a számára. ,,Általában 2 izomcsoportot edzek egy nap, illetve minden nap tartozik ehhez egy kiegészítő izomcsoport, például has vagy vádli. Versenyidőszakon kivül annyit változtatok, hogy 5x edzem egy héten, off szezonban nincs kardió, kisebb ismétlésszámmal dolgozom. Hosszabb pihenőidőszakot sosem tartok, mert fanatikusan edzek :-)"

Vivien tippje

,,Nem kell félni a súlyzós edzéstől, sokan még mindig tévhitben vannak ezzel kapcsolatban. A súlyzós edzések segítenek a zsírégetésben, hiszen az izomtömeg növekedésével felgyorsul az anyagcsere. Emellett egy szép kerek váll, formásan kidolgozott lábak és feszes popsi nagyon szexi tud lenni."

Az edzésnél talán még fontosabb a helyes étkezés - Viviennek erre is nagyon oda kell figyelnie. Általában tisztán étkezik, és ha épp nincs versenyidőszak, hetente egyszer enged magának egy "csalónapot". ,,Mi, versenyzők is emberből vagyunk... De amire mindig igyekszem figyelni, az az, hogy naponta hatszor eszem kisebb adagokat, minden fogás tartalmaz fehérjét és szénhidrátot. Változatos, egészséges étrendet követek, nagyon sok zöldséget fogyasztok, este már nem eszem gyümölcsöket és más szénhidrátokat. Napi 2-3 liter vizet iszom, ami nagyon fontos, mert a kevés víz dehidratálttá teszi a bőrt, a szervezetet. Sőt, a megfelelő vízfogyasztás fokozza az anyagcserét is.

Forrás: Lengyel Vivien

A csinos modell a nassolnivalókat is megengedi magának, hiszen ha egészséges hozzávalókból készül, akkor nem tartalmaz annyi kalóriát, mint egy klasszikus cukrászsütemény. ,,Minden finomságot el lehet készíteni egészséges hozzávalókból. A kedvencem a zabpehelyből és tojásfehérjéből készült palacsinta, amit proteinnel ízesítek és gyümölcsökkel bolondítok meg."

Vivien a modellkedés mellett személyi edzőként dolgozik, imádja, ahogy egy-egy túlsúlyos vendégéből bombacsaj lesz az edzések hatására. Mivel a sport az élete, így ez a párkapcsolatában is szerepet játszik. ,,A párom többszörös világbajnok testépítő, az ő fizikuma tökéletes számomra. Imádom, hogy azonos a hobbink, érdeklődésünk. Szerintem ez nagyon fontos egy kapcsolatban. Ha egy férfi odafigyel a testére, étkezésére, azt minden nő vonzónak találja."

Divat, sok guggolás és vegán finomságok - a fitneszmodell megdolgozik a sikerérthttp://www.life.hu/ez-zsir/20141215-marcinkovics-klaudia-fitneszmodell-edzesrol-dietarol-mesel.htmlA 31 éves Klaudia életében nem csak a fitneszmodellkedés játszik szerepet: imádja a divatot, a szép sminkeket és az egészséges finomságokat. A Life.hu sorozatában ezúttal a Londonban élő sportoló mesélt trükkjeiről, kedvenc gyakorlatairól.Ez Zsír!--Így lesz igazán kerek a popsi - Kaczur Beatrix fitneszmodell tippjeihttp://www.life.hu/ez-zsir/20141211-kaczur-beatrix-fitneszmodell-edzesrol-dietarol-mesel.htmlFiatalon táplálkozási zavarokkal küzdött, ma már a sport Kaczur Beatrix élete. A fitneszmodell többek között arról mesélt a Life.hu-nak, hogyan marad formában, mi motiválta a sportra, és melyik gyakorlattól lesz igazán kerek a popsi. Ez Zsír!Origo20 kilót ledobott, majd fitneszmodell lett Bán Vivienhttp://www.life.hu/ez-zsir/20141009-ban-vivien-fitneszmodell-18-eves-etkezesrol-edzesrol-mesel.htmlA rendkívül csinos Bán Vivien egyre nagyobb sikereket ér el fitneszmodellként. Ám még mielőtt bárki azt hinné, neki könnyű, mert jók az adottságai, elárulom, hogy Vivi 13 évesen még húsz kilóval többet nyomott. A kitartás és a kőkemény edzés azonban meghozta a gyümölcsét - következzen most az ő története.Ez Zsír!--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.