Te is szeretnél így jógázni? Nők, akiktől tanulhatsz!

jógaoktató jógatanár jóga
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Te is arra vágysz, hogy a tested hajlékony, feszes és tónusos legyen, és jól is érezd magad a bőrödben? A jóga ebben nagy segítséget nyújt, és itthon is számtalan helyen van lehetőséged megtanulni. 

Nemrég a Life.hu-n bemutattunk 7 olyan férfi jógaoktatót, akiknek az óráit érdemes látogatnod, ám a hölgyek sem maradhatnak ki a jógázásból. Itthon számtalan lehetőséged van arra, hogy megtanuld és gyakorold az ászanákat - ismerj meg 10+1 oktatót, akiktől van mit tanulni.

1. Csetneki Petra

/1501/Csetn2015127141655

Mit oktat?
Vinyásza flow és ashtanga vinyásza órákat tart.

Mióta oktat?
2 éve.

Hol oktat?
A DownDog Jógastúdióban és a Moksha Yoga Clubban.

Miért ajánlja a jógát másoknak?
Mert egy fantasztikus önismereti módszernek tartja, ezért is javasolja mindenkinek. Teljesen egyetért egy általa nagyra tartott tanár, Sharon Ganon gondolataival: "Olyan nincs, hogy jógázol. Olyan van, hogy különböző gyakorlatokat végzel, amik elvezethetnek a Jógához, azaz az Egységállapothoz." Mindenki annyit vesz ki magának a különböző módszerekből, ami neki épp befogadható, amire készen áll, amennyire kész felszabadulni az elkülönültség állapotából.

2. Nagy Angéla

/1501/Nagy_2015127142143

Mit oktat?
Agni jóga órákat tart.

Mióta oktat?
8 hónapja.

Hol oktat?
Az Atma Center Jógastúdióban.

Miért ajánlja a jógát másoknak?
Mert bárki, aki valaha is kipróbálta, tanúsíthatja, hogy az, ami pusztán egyszerű testedzésnek indul, még a spiritualitás után legkevésbé érdeklődő személynek is hamarosan belopódzik a szívébe és elméjébe. A jógának megvan az ereje, hogy életeket változtasson meg.

3. Kovács Adrienn

/1501/Kov_c2015127142035

Mit oktat?
Iyengar-jóga oktató.

Mióta oktat?
5 éve.

Hol oktat?
Az Anahita Jógaközpontban, az AUM Jógaközpontban és a Darshan Jóga Stúdióban.

Miért ajánlja a jógát másoknak?
Meg szeretné megmutatni, hogy milyen változásokat hoz fizikai és mentális szinten az életünkbe a jóga: általa javul a tartás, fokozódik az erőnlét, fejlődik a testtudatosság és a koncentrációs készség.

4. Barna Ágnes

/1501/Barna2015127141553

Mit oktat?
Hatha- és kvantumjóga oktató.

Mióta oktat?
1 éve.

Hol oktat?
A BinduSar Yoga Stúdióban.

Miért ajánlja a jógát másoknak?
Mert már az első találkozás vele fizikai szinten rádöbbentette, hogy mennyire csodás az emberi test, felfedezzük eddig nem használt izmainkat és napról napra érezhetjük erősítő, frissítő és lazító hatását, tapasztalhatjuk, hogy enyhíti fájdalmainkat és gyógyító hatással van számos betegségre. Majd később rájöhetünk, hogy lelki szinten megnyugtat, és segít befelé figyelni, lehámozni a sok ránk rakódott réteget és elvezet az önismeret mélyebb rétegeibe. Elcsendesíti az elmét, növeli koncentrációs képességünket, és kitartóvá tesz. Végül, de nem utolsósorban átalakítja a világképünket, általa nyitottabbá, elfogadóbbá és rugalmasabbá válunk.

5. Tóth Eszter

/1501/T_th_2015127142653

Mit oktat?

Hatha és ashtanga vinyásza órákat tart.

Mióta oktat?
3 éve.

Hol oktat?
A Prana Jógaműhelyben és a Moksha Yoga Clubban.

Miért ajánlja a jógát másoknak?
Azért, mert egy felbecsülhetetlen eszköz, segítségével megtanulhatjuk, hogyan õrizzük meg testi és szellemi egészségünket, hogyan gyógyítsuk magunkat és hogyan legyünk boldogabbak és kiegyensúlyozottabbak a mindennapi életben.

6. Együd Krisztina

/1501/Egy_d2015127141748

Mit oktat?
Hatha jóga órákat tart.

Mióta oktat?
1 éve.

Hol oktat?
A Harmony Yoga Dunaharaszti stúdiójában.

Miért ajánlja a jógát másoknak?
Közel 40 évesen kezdett el jógázni. Először csak gyakorlás szintjén, később mélyebb, filozófiai értelemben is. A hatha jóga először a fizikai testre fordítja a figyelmet, majd ezáltal képes a pránát, az éltető energiát is befolyásolni, aminek következtében az elme felett is képes uralkodni. Segít az ITT és MOST pillanatában lenni, elcsendesíti az elmét, megnyugtatja a lelket. "A jóga által a változás az életem minden területére kiterjedt, megváltoztak a szokásaim, módosultak a gondolataim, nyitottabbá, megértőbbé, elfogadóbbá váltam. Ezt a megváltozott életérzést szeretném átadni azoknak az embereknek, akik felelősséget tudnak és akarnak vállalni az életükért! A boldogság forrása nem rajtunk kívül, hanem bennünk van!"

7. Kornhoffer Tünde

/1501/Kornh2015127141940

Mit oktat?
Anaya női jógát, hatha jógát, valamint Tünde jógaterápiaoktató is.

Mióta oktat?
8 éve.

Hol oktat?
Jógaórái a Kelet Nyugat Egészségközpontban, az XY Budapest Központban és az Aranycsillag Központban vannak. Anaya nőijógaoktató képzése pedig a Sarasvati Alapítványnál zajlik.

Miért ajánlja a jógát másoknak?
Mert segítségével a valóság teljesebb megélését tapasztalhatjuk meg. Tökéletes egészséget eredményez. A jógéletforma kapcsolódás és lehetőség a rugalmasságunk visszanyerésére és felszabadultság megélésére. Jógikusan élni a valódi létezés, a könnyű áramlás a lélek-zet segítségével, a szeretet továbbadására.

8. Rácz Timi

/1501/R_cz_201512714237

Mit oktat?
Vinyásza krama és ashtanga vinyásza oktató.

Mióta oktat?
4 éve.

Hol oktat?
A Bandha Works Jógaiskolában.

Miért ajánlja a jógát másoknak?
Azért ajánlja a jógát, mert segít megőrizni testi-lelki egészségünket és egyensúlyunkat, és ez a legjobb módja az önmegismerésnek.

9. Tóth Emese

/1501/T_th_2015127142359

Mit oktat?
Vinyásza flow órákat tart.

Mióta oktat?
2 éve.

Hol oktat?
Jelenleg Indonéziában, Bali szigetén, Ubud városában a Radiantly Alive jóga stúdióban.

Miért ajánlja a jógát másoknak?
Mert pozitív hatással van a fizikai testre (fogyaszt, formál, erôsít), de egy idô után világossá válik, hogy ennél sokkal mélyebbre ható folyamatokat indít el. A gyakorlás során kiürül a tudat és egy olyan egyensúlyi állapotba kerülünk, ami lehetővé teszi a természetes öngyógyító folyamataink aktiválódását. Tudatosabbá és kiegyensúlyozottabbá válunk a mindennapokban, hogy egy tisztább minőségben élvezhessük az életünket.

10. Hargitay Réka

/1501/Hargi2015127141836

Mit oktat?
Vinyásza flow, ashtanga vinyásza flow jógát és acrojógát.

Mióta oktat?
2004 óta tanít.

Hol oktat?
Mexikóban a Riviera Mayan, Tulumban. Ha visszatér Európába, akkor Bécsben és Budapesten is találkozhatunk az óráival.

+ 1 Summer Huntington és Sófi Boglárka

/1501/Summe2015127142858

Mit oktatnak?
Summer Huntington: clubbell yoga oktató, ő ennek az új és dinamikus irányzatnak az alapítója, kidolgozója.

Sófi Boglárka: hatha jóga és clubbell yoga oktató.

Mióta oktatnak?
Summer Huntington: 6 éve.
Sófi Boglárka: 2 éve.

Hol oktatnak?
Summer Huntington: Bellinghamban, Washingtonban, valamint a világ minden táján tart képzéseket.
Sófi Boglárka: az 1. kerületben a Vérmező úti Jógastúdióban és a 8. kerületi FiDo Közösségi Házban

Kiknek ajánlják ezt a jógatípust?
Akik szeretik a változatos ászanákat, a dinamikus órákat, és akiknek titkolt vágyuk, hogy a lapos has, feszes comb és fenék ne csak konditeremben legyen elérhető, hanem akár egy jógastúdióban is.

Csavarás a belső szervek egészségéért - kedvencünk a marícsjászanahttp://www.life.hu/ez-zsir/20150122-jogaiskola-a-jogaklikkel-maricsjaszana-3-csavaras-a-belso-szervek-egeszsegeert.htmlKedvenc jógapózunk sorozatunkban ezen a héten a marícsjászana 3. változatát mutatjuk be, amely egy nemcsak látványos, de különösen jótékony csavaró póz is. Gyakorold velünk!Ez Zsír!--Űzd el az álmatlanságot uddzsáji légzéssel!http://www.life.hu/ez-zsir/20150116-jogaiskola-a-jogaklikkel-uzd-el-az-almatlansagot-uddzsaji-legzessel.htmlSokan elfeledkeznek róla, pedig a helyes légzés elengedhetetlen az egészséges testhez. A jógában a pránajáma-gyakorlatokat néha hanyagul légzőgyakorlatoknak hívjuk, pedig sokkal többet jelentenek puszta légzésnél. Ez Zsír!ThinkstockNapi 5 perc jóga csodát tesz a hideg, elgémberedett végtagoknakhttp://www.life.hu/ez-zsir/20150109-jogaiskola-a-jogaklikkel-napi-5-perc-joga-nagyon-jo-a-vegtagoknak.htmlNem mindig van idő egy alapos jógaórára, de 5-7 perced biztosan minden nap van egy felfrissítő átmozgatásra. Télen legtöbbször hidegek, fáznak a végtagok, így különösen jólesik beindítani a vérkeringést és felmelegíteni az elgémberedett tagjainkat.Ez Zsír!Thinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.