pump! izom testmozgás test egészséges életmód izomerő edzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Még nincs késő formába lendülni a bikiniszezonra, ehhez azonban a rendszeres mozgás szinte kötelező. Mostantól Hámori Barbi, a Move it, Blondie! bloggere mutat be hétről hétre olyan mozgásformákat, edzéstípusokat, amelyekkel garantáltan csúcsformába kerülsz a nyárra. Edzésre fel - a héten a Pump! kerül terítékre.

Kezdjük mindjárt az elején - mi is az a Pump!? Ez is a funkcionális edzések csoportjába tartozik, sok benne az egész testet átmozgató, statikus gyakorlat. Szerettem ezt az órát!

Fotó: Lindmayer Zsolt

A kezdetek...

Az edző nem teketóriázik, az óra megkezdésekor azonnal „ráereszti" a (rövid) bemelegítéshez szánt zenét a termet akkorra már teljesen elfoglaló nőkre. Ezzel már el is mondtam az első lépést. Füttyökkel jelzi a pozíció-változásokat. Ezt követi egy Hot Iron-ra hajazó mozdulatsor: súlyokkal a vállunkon, megfűszerezve – együtt és külön is – kitörések hosszú és végtelen sorával.

Edzésre fel!

A karizmok fejlesztését, ha épp nem a step-padon, akkor párban végezzük. Ez utóbbi páros gyakorlat azért is vicces, mert össze kell hangolni a két fél mozgását, máskülönben ha az egyik elengedi a kötelet, az nagyot csapódhat a másikon – persze ilyen nem történt:

Az egész testet átmozgató statikus fekvőtámasznál bőszen igyekszem a derekamat a megfelelő magasságban tartani, míg a hasizom-gyakorlatoknál a földbe préselni.

Fotó: Lindmayer Zsolt

Az addigra már bőven lévő izzadságcseppek potyognak rólam a step-padra (vagyis a rajta lévő törölközőre) miközben fekvőtámaszozom, ami meglepő módon egész jól megy. Tomi, az edző örömmel megy körbe, ha javítani kell valamit, sőt, ki is nyújtja a lábadat, vagy „segít" abban, hogy mélyebbre guggolj. Miközben arra járkál, olykor egy „azt akarom, hogy fájjon" jeligével dob fel engem edzés közben mérsékelt sikerrel.

Amikor a kitöréseket(előre, oldalra és keresztbe) nem tudom szabályosan csinálni, inkább lassítok a tempón, hogy a térdem ne bánja. Szerencsére a végét jelentő nyújtásra annyira nem száradok ki, hogy gémeskútba kellene ugranom folyadékpótlásért, de azért az óraközi pici szünetekben jól esett a frissítés.

Fotó: Lindmayer Zsolt

Ami fontos

Korrekt óra, ami megfelelően lefáraszt, és kellemes fáradtságot ad az izmoknak az edzés utánra.

Mit vigyél? Edzőcuccot, vizet

Pontozás

Kínzó faktor: 8/10

Ennyire formál: 9/10

Edző: 8/10

Helyszín: 10/10

Ennyire fáj másnap mindened: 7/10

Férfi/nő arány: 100% nő + egy férfi oktató

Ha kíváncsi vagy a teljes bejegyzésre, kattints IDE, a Move it, Blondie! blogra!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.