Pillekönnyű nehéz napok jógával

Forrás: Thinkstock -
JógaKlikk menstruáció testmozgás jóga edzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kínlódsz a menstruáció alatt, hasi görcsök gyötörnek, és az étvágyad is teljesen megváltozik? A megfelelő jógapózokkal könnyebben túljuthatsz ezen a pár nehéz napon!

Ha ügyes vagy, már a legelső jógaórán megtanulod, hogyan irányítsd a figyelmet befelé, és a test jelezni fogja, hol a határ, mi az üdvös neki. Akkor is szól, ha rosszul bánsz vele, majd később, valamilyen betegség formájában hangosabban kiabál. Sőt, azokhoz is beszél a testük, akik nem jógáznak, csak talán nekik kevésbé érzékeny a "hallásuk".

A menstruáció néhány napja az az időszak, amikor a csokoládééhség elemi erővel hat ránk, holott a csokoládé tiltólistán szerepel minden egészséges étrendben, legalábbis a túlzott mértékű fogyasztása.

Forrás: Thinkstock

Figyelj befelé!

Aki rendszeresen jógázik és méregtelenít, kisebb eséllyel fog összegörnyedve otthon szenvedni a piros betűs napokon. A nőknek a sok jógázás, tapasztalás eredményeképpen érdemes a ciklushoz képest kialakítaniuk a saját gyakorlásukat.

Figyeld meg te is, milyen gyakorlatokat kívánsz a menzesz után, a peteéréskor vagy a menzeszt megelőző időszakban, illetve a menstruáció alatt, és ha tudatosítottad a különbségeket, ügyelj rá, hogy a gyakorlásodban is legyen ciklikusság.

Általában igaz, hogy a menzesz után és a peteérés alatt a dinamikusabb, erőteljesebb, míg a menzesz felé haladva egyre lassul és befelé fordul, intuitívabbá válik a jógini. A menstruációt érdemes megélni, és nem túl lenni rajta, a finomabb technikákat, meditációt és relaxációs technikát segítségül hívni az aktív gyakorlás helyett, és odafigyelni a könnyű táplálékra, kímélő étrendre.

Jó, ha tudod

Ha mégis ászanákat végzel, a lassú, hűsítő, lecsendesítő pózokat részesítsd előnyben, kerüld a fordított testhelyzeteket és a has préselésével járó gyakorlatokat. A nehéz has, görcsök, és erős vérzés ellenszereként végezd el EZT a rövid gyakorlatsort a JógaKlikkel.

Csatlakozz a jóga világnapjához, és ünnepeld a fény győzelmét a sötétség felett!http://www.life.hu/ez-zsir/20150612-jogaiskola-a-jogaklikkel-joga-vilagnapja.htmlA nyári napforduló különböző rituálékra ad alkalmat minden kultúrában. Az ENSZ felhívására idén először ünneplik ezt a napot, június 21-ét világszerte a jóga világnapjaként. Mit is jelent ez pontosan? Ez Zsír!--Jógázz a boldog párkapcsolatért!http://www.life.hu/ez-zsir/20150508-jogaiskola-a-jogaklikkel-jogazz-a-boldog-parkapcsolatert.htmlEgy jó párkapcsolatért mindennap újra és újra meg kell dolgozni, ám nem mindegy, hogy mindezt hogyan csinálod. A jóga igenis nagyon sokat tehet a kiegyensúlyozott, boldog kapcsolatért - most eláruljuk, hogyan!Ez Zsír!ThinkstockA jóga kortalan - így tart fiatalon 50 felett is! http://www.life.hu/ez-zsir/20150310-a-joga-kortalan-igy-tart-fiatalon-50-felett-is.html„Egy kicsi mozgás mindenkinek kell, a karosszékből álljanak most fel!" - csendült fel az ismerős dallam, a TV torna főcímdala a '70-es, '80-as években minden este, amelynek igazsága még ma sem évült el. Azóta levették a műsorról, pedig az már mindenki számára evidens, hogy az öregedés folyamatai lelassíthatók és a test egészségesen tartható, ha az életünkbe beépítjük a mindennapi mozgást.Ez Zsír!ThinkstockEnyhítsd a menstruációs fájdalmakat, és élvezd ezt az időszakot jógával!http://www.life.hu/ez-zsir/20150206-jogaiskola-a-jogaklikkel-gyakorlatok-es-menstruacio.htmlA család lemondóan legyint a kirohanásaidra mondván, „szegény, már megint menstruál"? Túl sok a fény, nagy a hangzavar, mindenki idegesít, görcsöl a hasad és legszívesebben paplant húznál a fejedre? Ha ismerős a szitu, akkor ez a cikk neked szól.Ez Zsír!--Méregteleníts jógával - megmutatjuk, hogyan csináld!http://www.life.hu/ez-zsir/20150317-jogaiskola-a-jogaklikkel-meregtelenites-jogaval.htmlAhogyan a lakásra ráfér egy jó nagy takarítás és rendrakás tavasszal, úgy a testednek, a lelkednek és az elmédnek is szüksége van tavaszi méregtelenítésre. Tisztulj meg, hogy könnyedén nézz a tavasz és a nyár kihívásai elé, szabadulj meg a lerakódásoktól, amikre már nincs szükséged, legyél energikus és könnyű! Mi kell hozzá? Változni akarás, elhatározás, a régi szokásokból való kilépés - és néhány jógagyakorlat! Ez Zsír!--Porckorongsérved van? Jógázz!http://www.life.hu/ez-zsir/20140821-jogaiskola-a-jogaklikkel-joga-a-porckorongserv-ellen.htmlHalljuk a kéretlen tanácsokat jobbról-balról, sőt még néhány állítólagos szakember is ezt kántálja, de gyakran nem tudják, vagy elfelejtik hozzátenni, hogy korántsem biztonságos egy nagycsoportos, általános jógaóra porckorongsérvvel. Sőt, ronthat is az állapotodon! Ez Zsír!--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.