Megvan a világ legtutibb fogyókúrája: Íme a titok!

Forrás: Thinkstock -
diéta emlékezet fogyókúra
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A memória ereje segíthet a fogyásban és a súlytartásban. Mindössze emlékeznünk kell a korábbi étkezésekre - állítják a szakemberek.

Az éhség meglehetősen egyszerű ösztönnek tűnhet, hiszen feltételezhetjük, hogy az elfogyasztott ételmennyiségen alapszik, mennyire (nem) kívánunk a nap során még többet. Az étvágy ezzel szemben mást jelent: táplálkozási vágyat, ami legalább annyira a fejünkben kel életre, mint a hasunkban. Olyannyira, hogy az elfogyasztott falatok felidézése segíthet az éhségrohamok nélküli fogyásban.

Forrás: Thinkstock

Az Oxfordi Egyetem friss kutatásából kiderül, hogy akik tevőleges felidézik, mit ettek aznap, azoknak elmegy a kedvük a későbbi túlevéstől.

A kísérlet során a résztvevők evés közben hangutasítást hallottak, az eredmények szerint pedig ez hozzájárult, hogy az elhízott nők tudatosabban falatozzanak. A háromperces felvétel arra buzdította őket, hogy összpontosítsanak az érzéki élményre, tehát az étel látványára, ízére és illatára.

Bebizonyosodott, hogy akik minden falatot kiélveztek, három órával később kevesebbet nassoltak.

Egész pontosan 30 százalékkal csekélyebb mennyiségű nassolnivalót tüntettek el, mint a kontrollcsoport tagjai. A tanulmány szerzőinek következtetése szerint a tudatos étkezés és a korábbi menü észben tartása segít szabályozni az éhségérzetet, ami kulcsfontosságú, ha kevesebbet akar enni az ember.

A memória és a tudatos táplálkozás kapcsolata nem újdonság. Neurológusok már rámutattak, hogy az amnéziában, vagy rövidtávú memóriazavarban szenvedők gyakran egyik ételsort eszik végig a másik után, mert nem működik náluk a jóllakást jelző szignál.

Ilyen spermára van szükséged a teherbeeséshezhttp://www.life.hu/drlife/20150619-az-ondo-elsokent-tavozo-resze-nagyobb-esellyel-termekenyiti-meg-a-not.htmlEgy friss kutatás szerint az ondó elsőként távozó részétől a legnagyobb a teherbe esés esélye, mivel az abban lévő hímivarsejtek aktívabbak és jobb minőségű DNS-t tartalmaznak a később érkezőknél.Dr. LifeThinkstockSebkezelési kisokos nyári karcolásokhoz, zúzódásokhozhttp://www.life.hu/drlife/20150618-ezek-a-leggyakoribb-serulesek-es-a-magyar-sebkezelesi-szokasok-hazanban.htmlSokakban felmerülhet a kérdés, hogy vajon mi vagyunk-e az egyetlenek, akik képesek akárhányszor megégetni magunkat a sütőből kivett tepsivel. Vagy elvágni a kezünket egy szimpla papírdarabbal. Az ember lánya persze nem futhat állandóan az orvoshoz, pedig a kisebb sérülések is igen kellemetlenek lehetnek, ráadásul lassabban is gyógyulnak, mint gondolnánk. Fontos tudni, hogy a helyes sebkezelés még a legkisebb sebek esetében is elengedhetetlen.Dr. LifeThinkstockKézfogás egy dögös idegennel? Lehet, hogy már az érintése megölhttp://www.life.hu/drlife/20150521-milyen-bacik-vannak-a-kezunkon-ezert-kiemelten-fontos-a-kezmosas.htmlGondold végig, mennyi mindent érintesz meg, ameddig reggel beérsz dolgozni! Kulccsal zárod az ajtót, majd megnyomod a lifthívót. Ujjaddal megérinted az F betűt, majd a kapunyitóval is bíbelődsz. Megragadod a kapaszkodót a villamoson, a metróban pedig megkapaszkodsz a mozgólépcső korlátjában. Vagy épp tankolsz a kocsidba. Aztán pénzt veszel elő a pékségben, és ha nem figyelsz, mindent átviszel a laptopod billentyűire is.Dr. LifeThinkstockA nőknek nyáron sem könnyebb az életük, sőthttp://www.life.hu/drlife/20150616-nyari-noi-nyavalyak-hugyuti-es-huvelyi-fertozes-sav-bazis-egyensuly.htmlNyáron nemcsak a tökéletes bikinialak iránti perverz vágyakozás nyomása nehezedik ránk, de az összeérő combok drámája is terítéken van, és akkor még a szőrtelenítésparát nem is említettük. Vagy hogy a sminkünk is nap mint nap a nyakunkba folyik. A legkellemetlenebb helyeken támadó, nyárimádó intimbacik pedig csak tovább fokozzák a reménytelenséget.Dr. LifeThinkstockCsoda történt! Lefagyasztott petefészekből született egészséges kisfiúhttp://www.life.hu/drlife/20150612-gyermekkorban-lefagyasztott-petefeszekbol-szuletett-egeszseges-fiucsecsemo.htmlBelgiumban egy nő a világon elsőként adott életet egy babának úgy, hogy olyan transzplantált petefészekszövetet használtak fel az orvosok, amelyet még az anya gyermekkorában fagyasztottak le. De hogyan lehetséges mindez?Dr. LifeThinkstockTess Holliday: Avagy lehet valaki egyszerre szép és kövér?http://www.life.hu/drlife/20150612-tess-holiday-a-people-magazin-cimlapjan-22-es-meretu-plus-size-modell.htmlTess Holliday plus-size méretű modellnek/aktivistának elsőként sikerült bekerülnie szupermodellként egy neves ügynökséghez, így számos kampány részeként népszerűsítheti a teltebb idomokat. Például a People magazin címlapján, igencsak nagy feltűnést keltve vele.Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.