Az éjjeli bagolyság ellenszerei, a napod ellenségei: ételek, amiktől álmos leszel

fáradtság banán tejtermék étel
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nyomott és fáradt vagy, nehezen teljesítesz az utóbbi időben? Nem csupán az időjárás, de a táplálkozásod is nagyban befolyásolhatja a hétköznapjaidat!

„Szegény” saláták

Amikor csak egy hús nélküli, kevés feltéttel megrakott salátát eszel ebédre – ami nagyjából 200 kalóriát jelent – ne csodálkozz, ha négy órakor már fáradtnak érzed magad, és nehezebben teljesítesz. Ha öntetet raksz a salátádra, az érzés felnagyítódik, hiszen a legtöbbnek magas a cukortartalma, ami szintén csak rövid időre emeli meg a vércukorszintedet, tehát visszatér a fáradtság. Használj több zöldségfeltétet, és keverj húst is a salátádba, öntet helyett olívaolajat, ecetet vagy citromlevet locsolj rá az ételre.

Forrás: Thinkstock

Life.hu tipp

Ha egészséges és változatos öntettel szeretnéd megbolondítani a salátáidat, ITT több opciót is találsz hozzá!

Banán vagy dió

Szakértők szerint a magnézium édes álmokat biztosít. A banán nagyon jót tesz az izmoknak, csökkenti az izomgörcsöket a magnéziumtartalma miatt, akárcsak a dió. Mindkettőnek fontos ásványi anyagai vannak, de nagy mennyiségben fogyasztva nem felpörgető hatásukról híresek.

Forrás: Thinkstock

Tejtermékek

Szomorú, de igaz: a tejtermékek is állhatnak a fáradtság hátterében, biztos emlékszel pár olyan jelenetre, amikor az amerikai filmekben a gyerekek elalvás előtt megisznak egy pohár meleg tejet. A tejtermékekben lévő fehérjék, a kazein és a tejsavó ráadásul hosszú távon intoleranciát válthatnak ki a szervezetből.

Forrás: Thinkstock

Life.hu tipp

A laktózérzékenység karbantartásához, a megfelelő emésztéshez és a kiegyensúlyozott táplálkozáshoz is jótékony táplálkozási mód a laktózmentes diéta.

Késő esti vacsorák

Néha egy őrült nap után jóleshet, ha végre nyugalomban leülhetsz vacsorázni – de nem lefekvés előtt. Ha teletömött hassal fekszel le aludni, biztosan „megfekszi” a gyomrodat, és másnap kevésbé leszel kipihent. A legideálisabb, ha négy órával elalvás előtt eszel, de a savas, nehéz ételeket – mint például a hús, a tojás és a tejtermékek – különösen kerüld. Ha nem tudod megállni az esti evést, válaszd esti elemózsiádnak a lúgosító gyümölcsöket, zöldségeket, teljes kiőrlésű gabonából készült kenyeret, diót vagy mandulát. Nyáron a dinnye tökéletes vacsora!

Forrás: Thinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.