Rekordot döntött a 96 éves futó bácsi

Forrás: Facebook/ Dr Charles Eugster -
testmozgás idős rekord futás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szeretnénk olyan jó kondiban lenni, mint a 96 éves sprinter, aki a napokban rekordot döntött.

A 100 métert 23.87 másodperc alatt, a 200 métert 57.26 másodperc alatt futja le Dr Charles Eugster, aki korábban fogorvosként dolgozott.100 méteres rekordja csak 13 másodperccel több, mint amit a világ leggyorsabb embere, Usain Bolt tud futni.

Forrás: Facebook/ Dr Charles Eugster

Meglepő, hogy több vetélytársa is van a bácsinak, sőt az is, hogy létezik egy kifejezetten a 95 év feletti korosztálynak rendezett verseny. Itt döntött rekordot a bácsi, akinek nagyon fontos a testmozgás.

„Az öregségnek nem kell olyannak lenni, ahogy az emberek általában elképzelik: ez lehet a legélvezetesebb, legcsodálatosabb időszaka az életnek, feltéve, ha karban tartjuk a testünket. Ez az alapja mindennek" – vallja a bácsi, akinek egyik példaképe maga II. Erzsébet királynő: „Soha nem megy nyugdíjba, mindig aktív. Nagyon jó példát mutat, amit minden alattvalónak követni kellene."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.