3 szuper saláta nyári estékre – 50 felett ezeket fogyaszd!

Forrás: Thinkstock -
vitamin saláta ásványi anyagok egészséges életmód zöldség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Könnyű nyári vacsorára vágysz, valami olyasmire, ami egészséges is? 50 éves kor felett különösen fontos, hogy meglegyen a napi megfelelő vitamin és ásványianyag-bevitel. Íme 3 saláta, amik amellett, hogy igazi vitaminbombák, nagyon jót tesznek testnek és léleknek is!

Egzotikus tonhalsaláta

A tonhal kiváló B-vitamin forrás, emellett esseznciális zsírsavakat, Omega 3-at is tartalmaz - ezek pedig elengedhetetlenek a szervezet egészséges működéséhez.

Hozzávalók:

1 doboz tonhal

2 szál újhagyma

2 szál zeller

1 zöldalma

1 evőkanál apróra vágott koriander

1 kávéskanár curry

1 kis pohár tejföl

Forrás: Thinkstock

Így készítsd el!

Vágd egészen apróra a hagymát és a zellert, vékony szeletekre az almát. Add hozzá a villával összetört tonhalat, keverd ki a tejfölben a curryt, add a salátához, és szórd meg a korianderrel. Isteni lesz!

Francia répasaláta

A répa magas A-vitmaintartalmának köszönhetőenhozzájárul a bőr és a látás egészségéhez, ezért ez egy különösen fontos vitamin 50 felett.

Hozzávalók:

40 deka répa megpucolva

2 teáskanál dijoni mustár

1 citrom leve

3 teáskanál olívaolaj

1-2 teáskanál méz

frissen őrölt feketebors, petrezselyem

2 szál újhama vagy metélőhagyma egészen apróra vágva

Forrás: Thinkstock

Így készítsd el:

Reszeld le a répát, majd egy kis tálkában keverd ki az olajat a mézzel, a citromlével, a mustárral, a feketeborssal. Add a hagymát a répához, oszlasd el rajta az öntetet, végül jöhet a petrezselyem. Legalább egy órát pihentesd a hűtőben, hogy összeérjenek az ízek.

Mindent bele saláta, tele C-vitaminnal

A C-vitamin megfelelő bevitele télen-nyáron nagyon fontos. lyenkor azonban ez lényegesen könnyebb, hiszen számtalan friss zöldség és gyümölcs áll a rendelkezésünkre. A következő salátában a paradicsom a főszereplő, ami kiváló lúgosító hatással rendelkezik, ráadásul megelőzhetők vele a rákos megbetegedések.

Hozzávalók:

6 marék zöld saláta - ez lehet jégsaláta, rukkola, madársaláta vagy spenótlevél is.

6 szál zöldspárga

Koktélparadicsom vagy 4-5 szem paradicsom

1 kígyóubroka

10-15 szem fekete olívabogyó

1 csomag mini mozzarella

Az öntethez:

1 citrom facsart leve

olívaolaj ízlés szerint

2 evőkanál tökmagolaj

1 evőkanál balzsamecet

só és feketebors

Forrás: Thinkstock

A zöldspárgát forrázd le, majd 7 percig főzd, hogy még ropogós maradjon, ezután hűtsd le. Vágd közepesen vékony karikákra, majd add hozzá az alaposan megmosott salátaleveleket. Ehhez jöhet a kockákra vágott paradicsom és a kígyóuborka, a fekete olívabogyó és a mozzarella. Az öntetet alaposan keverd ki, és oszlasd el a salátán. Ha van otthon, megspékelheted egy kis édesköménnyel is a végeredményt. Magában is nagyon finom, de köretnek is kiváló ez az egyszerű, frissítő nyári saláta!

Álomalakra vágysz? Lesd el Miranda Kerr életmódtippjeit!http://www.life.hu/ez-zsir/20150810-miranda-kerr-szupermodell-eletmodja-edzesterve-lesd-el-a-tippjeit.htmlKerek popsi, darázsderék, csodálatos bőr, tónusos izmok - Miranda Kerr egészen biztosan megnyerte a genetikai lottóötöst, de azért tesz a külsejéért, nem is keveset. Tanulj tőle te is!Ez Zsír!Origo5 nyári zöldség és gyümölcs, ami csodákat tesz a testtel 50 feletthttp://www.life.hu/ez-zsir/20150803-5-nyari-zoldseg-es-gyumolcs-ami-csodakat-tesz-a-testtel-50-felett.htmlAz egészséges életmód mindig nagyon fontos, ám egy bizonyos kor felett ennek még nagyobb a jelentősége: ötvenen túl különösen lényeges, hogy a szervezet még több olyan vitaminhoz, tápanyaghoz hozzájusson, amivel ellenállóbb lesz a betegségekkel szemben. Íme, 5 nyári zöldség és gyümölcs, amikkel még többet tehetsz magadért ötven év felett!Ez Zsír!ThinkstockKit érdekel a vihar, ha láthatjuk Rihannát bikiniben?http://www.life.hu/ez-zsir/20150802-rihanna-enekesno-bikiniben-pozol.htmlNem olyan karcsú, mint Heidi Klum, és nincsenek olyan tökéletes mellei, mint Emily Ratajkowskinak, mégis örülünk, hogy láthatjuk Rihannát bikiniben. Formás, nőies, és nem fél megmutatni idomait!Ez Zsír!OrigoAnyának igaza volt: a hosszabb jóllakottság kulcsa a lassú evéshttp://www.life.hu/ez-zsir/20150730-a-hosszabb-jollakottsag-kulcsa-a-lassu-eves.htmlJobban megy a fogyás, ha kapkodás helyett elég időt szánsz az evésre? A legújabb mutatások szerint nagyon is!Ez Zsír!ThinkstockMi történik, ha 50 kilót fogysz? Megmutatjuk!http://www.life.hu/ez-zsir/20150730-50-kilo-fogyas-utan-igy-nez-ki-egy-no-teste-erre-kell-figyelni-a-szakertok-szerint.htmlNaponta olvasunk inspiráló történeteket olyan nőkről és férfiakról, akiknek egy jelentős fogyás után megváltozott az életük: kivirágzott a párkapcsolatuk, helyreállt az önbecsülésük, és számtalan elismerést kaptak a környezetüktől. De mi a helyzet valójában? Hogy néz ki egy női test 50 kiló fogyás után? Azt leszögezhetjük: nem úgy, mint egy Victoria's Secret-modellé. Elna Baker történetét érdemes elolvasnia mindenkinek, aki fogyni szeretne akár kevesebbet, akár többet a közeljövőben. Ez Zsír!OrigoKipróbáltuk: callaneticshttp://www.life.hu/ez-zsir/20150727-kiprobaltuk-callanetics-hamori-barbi-a-move-it-blondie-bloggere.htmlSosincs késő belekezdeni az edzésbe! Mostantól Hámori Barbi, a Move it, Blondie! bloggere mutat be hétről hétre olyan mozgásformákat, edzéstípusokat, amelyekkel garantáltan csúcsformába kerülsz. Edzésre fel – a héten a callanetics kerül terítékre.Ez Zsír!Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.