Ezért tartják vonzóbbnak a vékonyabb nőket a férfiak

vékony kutatás vonzó nő Angelina Jolie testsúly sovány
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A vékonyabb test egészségről, fiatalságról és termékenységről árulkodik. Ehhez optimálisan 17 és 20 közötti testtömegindex tartozik, ilyen például Gisele Bündchené és Angelina Jolie-é is.

Az Aberdeeni Egyetem munkatársai „evolúciós fittségről" beszélnek, ami meghatározza, hogy a férfiak milyen nőket találnak vonzónak. Ez ellentmond a korábbi elméleteknek, amelyek szerint a magasabb testzsírhányadú test számít vonzóbbnak, mivel élelemhiány esetén jobb esélyt biztosít a túlélésre.

Gisele Bündchen Forrás: AFP/Thiago Teixeira

A kutatást vezető John Speakman elmondta, hogy az evolúciós fittség fogalma kétkomponensű. Egyrészt a túlélésre, másrészt pedig a szaporodási képességre fókuszál.

„Arra voltunk kíváncsiak, hogy ránézésre mit találunk a másik emberben fizikailag vonzónak" – nyilatkozta a szakember.

A tudósok matematikai modellt dolgoztak ki, melyben kombinálták az elhízás, az élettartam és a termékenység közötti kapcsolatokat.

Az előfeltételezés szerint a 24 és 24,8 közötti BMI-jű nők lettek volna a legvonzóbbak, mégpedig olyan testalkattal, mint Kim Kardashiané volt a várandóssága előtt. A hipotézis több mint 1 300 férfi és nő véleményére épült tíz különböző országból.

A résztvevőknek 21 képet mutattak eltérő testalkatú nőkről, és arra kérték őket, hogy rangsorolják őket a legkevésbé vonzótól legvonzóbbig. A férfiak és a nők részéről hasonló eredmények születtek. A legvékonyabb hölgyet ítélték a legvonzóbbnak, nagyjából 19-es testtömegindexszel.

Nyolc kilót fogyott napi öt perc edzéssel Alec Baldwin felesége - Mutatjuk, hogyan!http://www.life.hu/ez-zsir/20150905-hilaria-baldwin-napi-ot-percet-edz-nyolc-kilot-fogyott-tiz-het-alatt.htmlNapi ötperces, intenzív edzésnek köszönhetően szabadult meg nyolc kilótól Hilaria Baldwin, aki tíz héttel ezelőtt hozta világra gyermekét. Ez Zsír!OrigoDöbbenetes! Elképesztő testet villantott két nappal a szülés után a fitneszguruhttp://www.life.hu/ez-zsir/20150904-sophie-guidolin-formas-testet-villantott-ket-nappal-a-szules-utan.htmlIkerterhessége alatt sem hagyott fel a kemény edzésekkel a fiatal fitneszguru, aki annak idején többször kiverte a biztosítékot azzal, hogy hatalmas súlyokat emelgetett állapotosan. Ennek meg is lett az eredménye: Sophie Guidolin teste elképesztően fest két nappal a szülés után. Ez Zsír!OrigoBódi Sylvi dögös pózban dacol a gravitációvalhttp://www.life.hu/ez-zsir/20150904-bodi-sylvi-modell-dacolt-a-gravitacioval-es-mar-reggel-szexin-levitalt-a-rudfirneszen.htmlFantasztikus pózban mutatta meg a modell, milyen komoly erőnléttel rendelkezik.Ez Zsír!--El sem hinnéd, mi dühítette fel Berki Krisztiánthttp://www.life.hu/ez-zsir/20150904-berki-krisztian-nem-tudott-hajnali-negykor-konditeremben-edzeni-nyiregyhazan.htmlElég kellemetlen meglepetés érte Berki Krisztiánt Nyíregyházán. A magyar macsó nem is hagyta szó nélkül a dolgot. Ez Zsír!OrigoBikini szezon után is karcsúanhttp://www.life.hu/ez-zsir/hirdetes/20150903-itt-a-gyors-segitseg-ha-bevag-a-bikini.htmlA kellemetlen plusz kilók hamar megártanak az önbizalmunknak, akadnak azonban olyan módszerek, amelyekkel egészségesen veszíthetünk súlyunkból és elkerülhetjük a jojó-effektust is!HirdetésEzért tartják vonzóbbnak a vékonyabb nőket a férfiakhttp://www.life.hu/ez-zsir/20150905-ezert-tartjak-vonzobbnak-a-vekonyabb-noket-a-ferfiak.htmlA vékonyabb test egészségről, fiatalságról és termékenységről árulkodik. Ehhez optimálisan 17 és 20 közötti testtömegindex tartozik, ilyen például Gisele Bündchené és Angelina Jolie-é is.Ez Zsír!Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.