A felülések ideje lejárt! Szép hasat szeretnél? Jógázz!

Forrás: Thinkstock -
JógaKlikk felülés nyújtás mozgás jóga
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Vajon a régi általános iskolai testnevelés órák bűne, hogy domborodó pocakjukat sokan reflexből felülésekkel próbálják eltüntetni? Pedig van ennél sokkal jobb megoldás is!
Forrás: Thinkstock

Igaz ugyan, hogy a felülés könnyen kivitelezhető, hiszen nem eszközigényes, és szinte bárhol elvégezhető, de ha valóban szeretnéd csökkenteni a hasad méretét, akkor vajmi kevés,

ráadásul – helytelenül végezve – kifejezetten veszélyes lehet a porckorongjaidra.

Az esztétikai szempontokon túl a hasizmok jó kondícióban tartásával akár a derékfájásod is megszűnhet, hiszen a helyes tartásért, a gerinc egészségéért is felelősek, nem beszélve az emésztés és a légzés megfelelő működéséért.

Energetikai szempontból a szexcsakra és a köldökcsakra található ezen a területen, és hogy mi minden kapcsolódik hozzájuk, arról bővebben olvashatsz ITT és ITT.

A hasizmok minden rétegét kell átdolgoznod az áhított derékbőségért, ezek pedig az egyenes hasizom (rectus abdominis), a külső ferde hasizom (external oblique), a belső ferde hasizom (internal oblique), a haránt hasizmok (transversus abdominis).

Forrás: Thinkstock

Ha mégis úgy gondolod, hogy szép kockahasad a felüléstől lesz, beépítheted a programba, de ügyelj arra, hogy egyenes gerinc helyett csigolyáról csigolyára gördülj le és föl a talajról.

Csinálj továbbá törzscsavarásokat és sok-sok deszkapózt, és a hasizomrétegek tudatosításával és karbantartásával párhuzamosan kardiómozgással tedd igazán hatékonnyá a zsírpárnák elleni erőfeszítéseidet (A hosszan tartó egyenletes, pulzusszámot növelő mozgásformák, például a dinamikus jóga, a futás vagy biciklizés az anyagcserét gyorsítva arra sarkallja a szervezetet arra, hogy gyorsabban szabaduljon meg a lerakódásoktól).

Life.hu tipp

E heti JógaKlikk-videónk csak 15 perces, de – rendszeresen elvégezve a hasad minden rétegét megerősíti, és a címe ellenére nemcsak a szülés után, hanem bármikor nemtől és kortól függetlenül elvégezheted. Próbáld ki ITT!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.