Hogy mi a bombaalak titka? Zsigmond Regina fitneszmodell elárulja!

Forrás: Facebook/Zsigmond Regina -
diéta Zsigmond Regina testmozgás életmód edzés fitneszmodell alakformálás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A tökéletes alakú Regina nemcsak a fitnesznek köszönheti feszes, izmos alakját - komoly táncos múlt áll mögötte. De hiába a rengeteg mozgás, az étkezésre még inkább figyelni kell! Tippekről, trükkökről és bevált ételekről faggattuk a csinos fitneszmodellt. 

Regina nem most kezdte az edzést - természetesen a mozgás már gyermekkorában is nagy szerepet játszott a mindennapjaiban ,,Kezdetben, mint sok más kislány, én is ritmikus gimnasztikáztam, majd lovagoltam pár évig. 9 évesen magával ragadott a latin tánc, ami 10 éven keresztül szerves részét képezte az életemnek. Ezt a sportot viszont már versenyszerűen űztem, az edzések minden délutánomat kitöltötték. Már ekkor megtanultam beosztani az időmet és azt, hogy amit nagyon szeretnék csinálni, azért áldozatokat kell hoznom! Jelenleg formációs csapatban is táncolok, akikkel szívesen vállalunk fellépéseket több táncstílusban. A közelmúltban táncoltunk például Gájer Bálint legújabb, Bomba című videoklipjében is."

Elsőre a tánc és a fitnesz között nagyjából annyi hasonlóságot tudnánk találni, hogy mindkettőhöz elengedhetetlen a kitartás, a kecses, nőies tartás, a szép formák. A fitneszmodell elmesélte nekünk, ő hogyan lelt rá a fitneszre. ,,Németh Dorottyával (magyar fitneszvilágbajnok - a szerk.) a Facebookon ismerkedtem meg; nagyon motiváltak a képei, az írásai, ezért úgy döntöttem, felkeresem. Ekkor táncpartnerem sem volt, így gondoltam, kipróbálom magam ebben a sportágban is. 3 éve járok Dórihoz, most lesz az 5. versenyszezonom. A fitnesz egy nagyon összetett sportág, ahol csak magára számíthat az ember. A saját lelkiismeretére van bízva, mennyit edz, betartja-e a diétát. Ráadásul engem kiskorom óta foglalkozatott az alakom, szóval nagyon élvezem, hogy a versenyfelkészülés alatt a fő célunk ennek a tökéletesítése."

Forrás: Zsigmond Regina

Regina - a többi fitneszeshez hasonlóan - másként edz versenyszezonban és pihenő időszakban. A versenyek előtt heti 4 súlyzós edzése van, és ahogy közelednek a megméretések, bejönnek az edzéstervbe az olyan kardiomozgások, mint a futás és a biciklizés. ,,Sűrűn járok kocogni, TRX-re, illetve a szombat reggeleimet szívesen indítom a Tabán Kőműves Lépcsőin Staub Ferenc vezetésével egy kis szabadtéri mozgással. De ha nem készülök versenyre, a heti 3 súlyzós edzésből akkor sem engedek."

Regina eredményei

2013 WBPF Magyar Bajnokság 3. hely
2014 WBPF Európa-bajnokság (Koszovó) 2. / 3. hely
2015 WBPF Holland Kupa abszolút bajnok
2015 WBPF Komárom (Nemzetközi) 1. hely
2015 WBPF Magyar Bajnokság 3. hely
2015 WBPF Európa-bajnokság (Hollandia) 2. hely

Hiába tökéletes Regina alakja, mint minden embernél, nála is megvan a gyenge pont - az a testrész, amire többet és komolyabban edz a többinél. ,,Nekem a fenekem az, ami számomra a mumus, azzal vagyok a legelégedetlenebb, ezért is edzem arra a legtöbbet a héten. Szerintem erről egyáltalán nem baj, ha beszélünk, hiszen sokszor az emberek azt hiszik, nekünk olyan könnyű úgy kinézni, ahogy a versenyeken a színpadra állunk. De nincs annál nagyobb büszkeség, amikor sikerül a kívánt formában tündökölnünk egy-egy megméretésen, hiszen rengeteg kemény munka áll ennek hátterében!"

Regina korábban a táncparketten és 2014-ben a Koszovóban rendezett WBPF Európa-bajnokságon nyert serlegekkel Forrás: Zsigmond Regina

Regina tippje

Elsősorban azt ajánlanám minden nőnek, aki a fitt életmódot választja, hogy először a mindennapjaiba illessze be a mozgást. Sétáljon, fusson, biciklizzen autózás helyett vagy részesítse előnyben a lépcsőzést a lifttel szemben. Az én nagy kedvencem a guggolásból felugrás; ez a gyakorlat jó a lábak és a fenék edzésére, nem utolsósorban népszerű kardiogyakorlat is, hiszen emeli a pulzust.

Az edzés mellett Regina életében az étkezés is nagyon fontos; a versenyek előtti diétába nem fér bele a csalás - pontról pontra, grammról grammra követnie kell az edzője által előírt étrendet, amiből a végén teljesen eltűnnek a gyümölcsök és a szénhidrátok is. Olyankor már csak a natúr hús és zöld színű zöldség a megengedett. ,,Általában a hétköznapokban is figyelek az étkezésemre, szeretem formában tartani magam versenyen kívül is, hiszen nem akarom, hogy elvesszen egy féléves kemény munkám. De nem vetem meg én sem a finom falatokat, olykor-olykor becsúszik egy pizza vagy egy hamburger is. De mindig próbálom mindenből az egészségesebb, diétásabb verziót választani. Ha nassolok, inkább az olajos magvakat választom, amelyek közül is kedvencem a mandula! Nagyon szeretem a gyümölcsöket is, de persze van, hogy én is elcsábulok egy-egy finom sütemény, csokoládé vagy fagylalt láttán. Amikor nincs versenyidőszak, természetesen meg is eszem őket. Ha időm engedi, szívesen sütök zabos sütiket."

Forrás: Facebook/Zsigmond Regina

Így néz ki Regina mintaétrendje versenyidőszakon kívül

Reggeli:
30 g zabpehely
25 g fehérjepor
mazsola, mandula
mogyoróvaj, fahéj
túró
fél banán
Ezeket vagy csak simán összekeverem, vagy palacsintát sütök belőlük egy tojás segítségével.

Tízórai:
1 db alma

Ebéd:
100 g rizs
80 g csirkemell
sült zöldség
Ilyenkor szívesen készítem a csirkémet valamiféle ízletes szósszal, hogy ne legyen unalmas az íze.

Uzsonna:
2 db puffasztott rizs kőrözöttel (zsírszegény túróból)

Vacsora:
Sült csirke salátával (jégsaláta, paradicsom, paprika, hagyma, kukorica, uborka, magok), a végén esetleg leöntöm egy kis diétás majonézes szósszal.

Persze egy fitneszmodell is elfáradhat olykor-olykor, így tudni szerettük volna, ezeken az időszakokon ő hogyan képes túllendülni. ,,Én éppen fordítva működök; akkor érzem jól magam, amikor edzhetek. Sokkal feszültebb vagyok a pihenőnapokon, és alig várom, hogy újra a teremben lehessek. Edzésen főleg az edzőm az, aki motivál, folyton mögöttem áll, és biztat. Persze olyan is van, amikor az ember elfárad - akkor a közelgő versenyre gondolok, hogy mennyit akarok még addig fejlődni, mit szeretnék elérni, miért is kezdtem bele, és a célom lebeg újra a szemem előtt. Most a thaiföldi világbajnokság a következő cél, de utána sem áll meg a versenyzés, hiszen a 2016-os tavaszi szezonra is nagy tervekkel és egy kis meglepetéssel is készülök!"

/1501/Fitne2015123231110
Nagy Milán fitneszmodell: Képes vagyok rá, hogy világbajnok legyek!http://www.life.hu/ez-zsir/20150825-nagy-milan-fitneszmodell-edzesrol-etkezesrol-mozgasrol-meselt.htmlMég csak 22 éves, de már pontosan tudja, mivel akar foglalkozni, és megtanulta azt is, mennyire fontos a test karbantartása. Számára nincs lehetetlen, és látva iszonyú kitartását és fejlődését, könnyen lehet, hogy ő lesz a következő magyar fitmodel-világbajnok. Nagy Milánt edzésről, étkezésről és nehézségekről faggattuk a Life.hu sorozatában. Ez Zsír!OrigoVersenytáncosból sikeres fitneszmodell - Nagy Marianna beleszeretett a test formálásábahttp://www.life.hu/ez-zsir/20150825-nagy-marianna-fitneszmodell-edzesrol-dietarol-etkezesrol-meselt.htmlVajon hogyan és miért lesz egy profi versenytáncosból fitneszbajnok? Nagy Marianna életében évtizedekig főszerepet kapott a tánc, mígnem másfél éve bele nem szeretett a fitneszbe. A Life.hu sorozatában a csinos sportolónő edzésről, étkezésről és kitartásról mesélt. Érdemes tanulni tőle! Ez Zsír!OrigoHölgyeim, ezért érdemes edzeni! Álompopsival hódítja meg a Balatont a magyar fitneszmodellhttp://www.life.hu/ez-zsir/20150810-csorgo-adrienn-magyar-fitneszmodell-nagyon-szexi-fotot-tett-fel-a-netre.htmlHa még nem lenne ma elég meleged, nézd meg Csörgő Adrienn szuperszexi fotóját! A magyar fitneszmodell alakja eszméletlen - íme a bizonyíték. Ez Zsír!Origo30 kilót fogyott a szülés után Sónyák Szilvia: észbontóan csinos lett a fitneszmodellhttp://www.life.hu/ez-zsir/20150525-sonyak-szilvia-fitneszmodell-szules-utan-remek-formaban-elmeselte-mi-a-titka.htmlA legtöbb nőnek komoly nehézséget okoz szülés után csúcsformába lendülni, és ez akkor sem mindig könnyű, ha valaki történetesen fitneszmodell. Sonyák Szilvi most már fantasztikus formában van, ám a babavárás alatt felszedett közel 30 kiló nagyon megviselte a csinos magyar sportolónőt. Lássuk, ő hogyan csinálta!Ez Zsír!--Tökéletes test, kőkemény edzések - Füzi Krisztina fitneszmodell tippjeihttp://www.life.hu/ez-zsir/20150315-edzes-es-eletmod-fuzi-krisztina-fitneszmodell-tippjei.htmlKriszta két éve azért látogatott el az edzőterembe, hogy formába hozza magát, ám beszippantotta a fitneszmodellek világa. Életmódjáról faggattuk a csinos fiatal lányt.Ez Zsír!OrigoÍgy lesz igazán kerek a popsi - Kaczur Beatrix fitneszmodell tippjeihttp://www.life.hu/ez-zsir/20141211-kaczur-beatrix-fitneszmodell-edzesrol-dietarol-mesel.htmlFiatalon táplálkozási zavarokkal küzdött, ma már a sport Kaczur Beatrix élete. A fitneszmodell többek között arról mesélt a Life.hu-nak, hogyan marad formában, mi motiválta a sportra, és melyik gyakorlattól lesz igazán kerek a popsi. Ez Zsír!Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.