Fogyni akarsz? Cseréld le a tányérokat!

Forrás: Thinkstock -
fogyás életmód fogyókúra
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Diéták, életmódváltás, rengeteg edzés - ha ezek helyett inkább más módon dobnád le a kilókat, akkor íme egy szuper trükk!

Tizedével csökkentheti a kalóriabevitelét, aki kisebb tányérból eszik, és ez 159 kalória megspórolását jelenti – derül ki egy friss kutatásból. Hatékonyan leszámolhat a pluszkilókkal, aki másik étkészletet választ. Az egyszerű lépés ugyanis segít a fogyásban – állítják Cambridge-i tudósok.

Forrás: Thinkstock

Az étkezési szokásokról szóló 387 oldalas tanulmány napjaink legátfogóbb elemzése arra vonatkozóan, hogy az emberek többet is esznek, ha nagyobb adag kerül eléjük. Ez minden étel és ital fogyasztására érvényes, így a boltokban kapható kisebb kiszerelések akár 16 százalékkal is visszaszoríthatnák a bevitelt.

A legtöbben ugyanis hajlamosak teleszedni a tányérjukat az étkezések alkalmával, és nem állnak fel egészen addig, amíg ki nem ürül a tányérjuk. A kisebb tányérok tehát kézenfekvő módon csökkentik a fogyasztást. „Anélkül eszünk többet, hogy a tudatában lennénk ennek. De kisebb tányérral ez akár fordítva is lehetséges" – írták a szakemberek.

Jó ötlet, nem igaz?

A magyar sztárok imádják, és mi is: futás, a szupersporthttp://www.life.hu/ez-zsir/20150917-a-magyar-sztarok-imadjak-es-mi-is-ezert-jo-a-futas-nagy-adri-horvath-eva-es-a-zabkasakiralyno.htmlOldja a stresszt, boldogsághormont termel, és nem utolsósorban a szép formákért felelős: sportolni kell, méghozzá rendszeresen! A magyar sztároknak is fontos a fittség, az életmód, így mostantól ők mesélik el, miért is szeretik kedvenc edzésformájukat. A héten milliók kedvence, a futás kerül terítékre – lássuk, miért erre voksol Horváth Éva, Nagy Adri és a Zabkásakirálynő!Ez Zsír!--Leteszteltük Norbi vadonatúj édességét! Íme, az őszinte véleményhttp://www.life.hu/ez-zsir/20150918-sutiteszt-mennyire-telitett-el-hogy-izlett-az-update-3r-revolution-termekcsaladja.htmlA fogyókúrák egyik legszörnyűbb része az, amikor nélkülözni kell a finomságokat, ez pedig minden édesszájú embernek komoly gondokat okoz. És itt jön Norbi vadonatúj termékcsaládja, ami arra hivatott, hogy jelentősen csökkentse az étvágyat. Kíváncsiak voltunk, tényleg beváltja-e a hozzáfűzött reményeket; a Life.hu csapata letesztelte a kakaós, meggyes és túrós párnákat. Íme, a vélemények!Ez Zsír!--Emily Ratajkowski popsijánál ma este már nem fogunk szebbet látnihttp://www.life.hu/ez-zsir/20150914-emily-ratajkowski-popsijanal-ma-este-mar-nem-fogunk-szebbet-latni.htmlA szépséges színésznő, aki legutóbb olyat tett, amitől a férfiak sírva fakadnak, most úgy döntött, kompenzálja az urakat.Ez Zsír!--3 szuper mozgásforma, amelyeket mindenképp próbálj ki idén ősszelhttp://www.life.hu/ez-zsir/20150914-3-szuper-mozgasforma-amit-mindenkepp-probalj-ki-iden-osszel.htmlVége a hőségriadóknak, elérkezett az indián nyár, így már a meleg sem lehet kifogás a sportolásra. Válassz akár benti, akár szabadtéri mozgást, a lényeg, hogy tedd rendszeressé az edzést az életedben - íme 3 mozgásforma, amiket bátran ajánlunk kezdőknek és haladóknak is!Ez Zsír!--Teázz az egészségedért! Eláruljuk, mikor mit fogyassz!http://www.life.hu/ez-zsir/20150916-zold-tea-rooibos-tea-mentatea-melyik-mire-jo.htmlMíg nyáron leginkább a jeges teát kívántuk meg, ősztől már inkább a meleg italokra voksolunk. Azt biztosan tudod, hogy a szénsavmentes víz mellett a gyógyteák azok, amik még szintén nagyon jó hatással vannak a testedre, az immunrendszeredre - most eláruljuk, mikor melyiket érdemes fogyasztanod. Ez Zsír!--Jessica Alba edzés közben sem olyan, mint a többi földi halandóhttp://www.life.hu/ez-zsir/20150913-jessica-alba-edzes-kozben-nagyon-dogos.htmlMíg nekünk kivörösödik az arcunk, szétesik a hajunk, és ha netán sminket viselünk, az is lefolyik az edzés végére, addig Jessica Alba ilyenkor is egy istennő. Ez Zsír!Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.