Béres Alexandra: „Csak akkor lehetünk boldogok, ha saját magunk küzdünk meg a boldogságunkért"

Forrás: Merlin -
fitnesz egészség életmód Béres Alexandra edzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A kétgyermekes fitneszkirálynő vallja, hogy egészséges életmódot a mindennapok harmonikus, egyensúlyi kialakításával érhetünk el. Mind az étkezés, mind a mozgás terén fontos a rendszeresség, a kilengéseket és túlzásokat kerülve az egyensúlyi állapot. Helyes táplálkozással és rendszeres edzéssel óriási erőt nyerhetünk és hihetetlenül jól fogjuk érezni magunkat a bőrünkben, az ősz beköszöntével is!

Szakértők szerint az ősz a legalkalmasabb évszak arra, hogy formába lendüljünk. Mit javasolsz azoknak, akik most döntenek úgy, hogy a mozgásteli, egészséges életvitelt választják?

Nagyon fontosnak tartom, hogy találjuk meg a helyes egyensúlyt a táplálkozásban, a mozgásban és a lelki viszonylatban egyaránt. De azért ne essünk túlzásokba! A táplálkozás szempontjából ez nem azt jelenti, hogy mindenről, amit szeretünk, le kell lemondanunk, de törekednünk kell az egészséges és tápláló ételek kiválasztására. Ez segít abban, hogy ne csak kúraszerű legyen az elhatározásunk. Ugyanez vonatkozik a sportra is. Nem szabad túlhajszolni magunkat, de bizony meg kell, hogy legyen a heti 3-4 alkalom, amit testmozgással töltünk. Ez szükséges ahhoz, hogy megfelelően működjön a szervezetünk, az anyagcserénk, vérellátásunk és a nyirokkeringésünk.

Forrás: Merlin

Otthon, családi körben mennyire vagy szigorú a táplálkozás terén?

Otthon csak egészséges ételek vannak, így például többféle gyümölcs, zöldség, de nincs édesség. Azt látom, ez nagyon jól működik, mert ha elmegyünk egy étterembe, vagy vendégségbe, Panna nem az édeset választja, mert az nem a mindennapjaink része. A táplálkozás terén nem szigorú, inkább következetes vagyok. Két nevelési elvem van: az egyik, hogy annyi szeretetet adjak, amennyit csak tudok és ezt mindig érezzék. A másik pedig, hogy csak olyan dolgokban állok le vitatkozni, aminek van értelme.

Flóra lassan egy éves lesz, Panna pedig hat. Két kislány, férj és munka mellett hogy jut időd magadra? Hogy éled meg nőiségedet?

Most nagyon sok szálon fut nálunk az élet, a munkahelyeim mellett azért próbálok teljes értékű édesanyaként működni. Akkor próbálom elvégezni a feladataimat, amikor a kislányok már lefeküdtek, vagy segítséget kapok a férjemtől és az anyukámtól. Sok feladata van egy anyának, amiért én nagyon boldog vagyok, hogy ezt megkaphattam az élettől. Számomra nagyon fontos az anyaság. Elképesztő dolog volt azt érezni, ahogy növekszik bennem egy kis élet, táplálni tudom és ezáltal egy fantasztikusan szoros kötődés alakul ki közöttünk. A nőkben szerintem különleges képesség az, hogy érzelmileg mennyire rá tudnak hangolódni a másik emberre és mennyi mindenre tudnak egyszerre figyelni. Sokfelé tudunk szakadni, számos helyzetben meg tudunk megfelelni, ez az, ami olyan színessé teszi az életünket, hogy az csoda.

Forrás: merlin

Egészséges életmóddal, életvezetéssel kapcsolatban mi az a gondolat, melyet fontosnak tartasz átadni?

Vallom, hogy csak akkor lehetünk boldogok, ha saját magunk küzdünk meg a boldogságunkért. Őszintén hiszek abban, hogy csak a hosszú távú dolgoknak van eredménye. Nagyon fontosnak tartom, hogy meg kell találnunk az egyensúlyt táplálkozásban, a mozgásban és lelki viszonylatban egyaránt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.