Sikertörténet: Így szabadult meg 25 kilótól Alex

diéta fogyás sikertörténet életmód mozgás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Fiatalon még könnyű a fogyás? Lehet, de kitartás és elszántság nélkül soha nem eredményes a változás. Alex fiatalon döntötte el, hogy nem akar többé túlsúlyos lenni, és segítség nélkül kezdett bele az életmódváltásba. Íme az eredmény!

ADJ ERŐT MÁSOKNAK! TE HOGYAN FOGYTÁL LE?

Írjátok meg nekünk az info@life.hu e-mail címünkre nevetek, lakóhelyetek, életkorotok és jelenlegi testsúlyotok kíséretében, hogy hány kilót sikerült leadnotok és milyen módszerrel. Pár sorban írjátok meg a történetet, és nagyon fontos, hogy csatoljatok hozzá fényképet: fogyás előtt - fogyás után.

Teremy Alex gyermekkorában úszott, 8 évig teniszezett, 13 évesen azonban feltűnt neki, hogy nőni kezdenek az úszógumik - ám ez akkor még nem zavarta. Mindig is átlagos testalkatúnak számított, de az iskola elvégzése után egyre jobban kezdte zavarni a súlyfelesleg. ,,Az évek alatt szépen lassan még jobban kezdtem elhízni a mozgáshiány és az étkezés miatt; több kalóriát vittem be, mint amennyit el tudtam volna égetni. Nem voltam akkor sem édesszájú, talán csak többet ettem, mint amennyit kellett volna" - vallja a fiatal férfi, aki pontosan tudja, mikor volt az a nap, amikor eldöntötte, változtat az életvitelén.

Teremy Alex Forrás: Teremy Alex

,,Emlékszem, amikor tudatosult bennem, hogy tennem kell valamit. 2013. június 13. volt: ráálltam a mérlegre, és 84 kilót mutatott, amennyit előtte soha életemben. Tudtam, ha ezt továbbra is így folytatom, akkor egyre csak rosszabb lesz a helyzet. Számomra ez volt a fordulópont, nem beszélve arról, hogy 173 centis magasságommal már nagyon is túlsúlyosnak számítottam, ez a gondolat pedig sokkolt. Az összes nadrágomat kihíztam, egyetlen régi, ócska darab volt rajtam mindig, mert csak az ment rám. Részben az volt az egyik motivációm a fogyásra."

Alexnek szerencsére nem voltak egészségi gondjai a hízás miatt, a lassú anyagcserével azonban ő is küszködött - ennek főképp a táplálkozás volt az oka. De változtatni akart: letöltött egy fitneszalkalmazást, és otthon kezdett edzeni. ,,Heti kétszer-háromszor végeztem egy 20-30 perces edzést. Mint többnyire mindenki, először én is a mozgással kezdtem, mert az étkezések megreformálásához nem értettem, másrészt nem szívesen vontam meg magamtól a finom falatokat. Meglepetésemre fogyni kezdtem, 3 hónap alatt 7 kilótól sikerült megszabadulnom csak edzések révén. A következő 3 hónapot azonban egyre jobban elhanyagoltam és a fogyásom is megállt, csökkent a motivációm. Változtatnom kellett: elkezdtem számolni a kalóriákat, és kikalkuláltam, hogy a 173 cm magasságomhoz az ideális súlyom 67 kg lenne. Akkor úgy gondoltam, hogy nagyjából 1% esélyem van ezt az álomsúlyt elérni, de úgy voltam vele, hogy próba szerencse!"

Nagyon látványos előtte-utána képek, Alexet fel sem lehet ismerni Forrás: Teremy Alex

A fiú nem szenvedett annyit a vágyott súlyért, mint a legtöbb ember. Egyszerűen ráérzett a dolog ízére, megszerette az edzést, az okos étkezést, és nem érezte tehernek az új életmódot. ,,Így utólag visszagondolva, nem igazán voltak nehézségeim. Pár hónap múlva, amikor már belejöttem a diétába, egyre jobban kezdtem el élvezni a dolgot; olyan lett, mint egy hobbi. Úgy éreztem, hogy határ a csillagos ég, bármit elérhetek, egyszerűen csak akarnom kell. Az edzések maradtak a megszokott tempóban; heti 2-3 kardió és erősítés otthon. Emellett továbbra is számoltam a kalóriákat. A titok az volt benne, hogy sose hagytam abba: nem volt szabadnap, mindig és minden ételnek lemértem a súlyát, így mindig tudtam, hogy mennyit ettem, és mennyit ehetek biztonsággal. Sokat segített az, hogy reggelente elterveztem a napomat, hogy pontosan mikor mit ehetek. Ez talán macerásnak tűnik, de ez alapozta meg a jelenlegi tudásomat, és már tudom, hogy soha többé nem hízhatok el... Amikor ránézek egy tányér ételre, fejből megmondom, hány kalóriát tartalmaz. Lehet, hogy furcsán hangzik, de nekem így sikerült."

Alex ma már nem takargatja a hasát Forrás: Teremy Alex

Alex 84 kilóról indult, és 23 kiló fogyás után hagyta abba a diétát. Meglepetésére még 2 kilót fogyott normális étrend mellett, így egy év után összesen 25 kilótól szabadult meg. Ma már tudatosan figyel arra, hogy az izomépítésre is időt szánjon. Naponta 4-5 alkalommal eszik, sokkal gyakrabban, mint amikor súlyproblémái voltak, a titok azonban az, hogy most odafigyel, mikor és mit fogyaszt. ,,A tiltólistás ételekből is szoktam néha választani, de csakis mértékkel. Megtanultam okosan nassolni, és a jógát is heti rendszerességgel beiktattam az életembe." Most 26 éves, és a sikerein felbuzdulva ezt választotta hivatásának is: blogot vezet a fogyásról, a diétázásról, és igyekszik segíteni azoknak, akik hasonló problémákkal küzdenek, mint ő évekkel ezelőtt.

Alex tippje

A leggyakoribb hiba, hogy mennyiségre keveset esznek az emberek. Pedig fontos, hogy enni kell, csak nem mindegy, mit. Emellett, ha valaki nem tudja a süteményeket, kekszeket, csokikat és fagyikat nélkülözni, akkor esélye sincs. Ezeket mindenképp el kell hagyni a fogyás ideje alatt. Ne a mozgással kezdjünk el fogyni, mert amíg nincs rendben az étkezésünk, addig nagyon kevés az esély a változásra. Nekem szerencsém volt mozgás terén, de ha nem kezdtem volna el diétázni, akkor nem értem volna el ezt az eredményt, és lehet, hogy visszahíztam volna előbb vagy utóbb. Emellett kitartónak kell lenni: nagyon sokan azért hagyják abba a diétát, mert felfele megy a súlyuk, miközben ez csak a természetes súlyingadozás miatt van.

Sikertörténet: 35 kilót fogyott a szépségkirálynő-jelölt, Csontos Zsanetthttp://www.life.hu/ez-zsir/20150610-sikertortenet-igy-fogyott-35-kilot-csontos-zsanett.htmlZsanett mögött hihetetlen teljesítmény áll: az idei Miss World Hungary egyik szépsége 35 kilótól szabadult meg az utóbbi időben, az eredmény pedig önmagáért beszél. Ez Zsír!--Sikertörténet: 26 kilótól szabadult meg Rideg Richárdhttp://www.life.hu/ez-zsir/20150120-sikertortenet-26-kilotol-szabadult-meg-rideg-richard-az-ozone-network-musorvezetoje.htmlHa valaki a kamerák előtt kezd dolgozni, óhatatlanul is jobban kell figyelnie a külsejére. Rideg Richárd, a Lifenetwork és az OzoneNetwork műsorvezetője 98 kilósan kezdte a tévés szakmát, mára azonban már egy fitt, sportos férfi vált belőle. Következzen most az ő sikertörténete. Ez Zsír!--Sikertörténet: 107 kilóról fogyott izmosra Klaudiahttp://www.life.hu/ez-zsir/20140128-sikertortenet-107-kilorol-fogyott-izmosra-klaudia.htmlA fogyáshoz hihetetlen akaraterő és kitartás kell – vallja a 21 éves Klaudia, aki több mint 40 kilótól szabadult meg az utóbbi hónapokban. A fiatal lány teste látványos változáson ment keresztül, ezzel pedig Klau élete is teljesen átalakult. Következzen most az ő története.Ez Zsír!OrigoSikertörténet: kőkemény edzéssel 50 kilót fogyott Bélahttp://www.life.hu/ez-zsir/20140814-sikertortenet-igy-fogyott-50-kilot-es-lett-ironman-koor-bela.htmlKoór Béla július 26-án Ironman lett, ami legfőképp azért nagy szó, mert a harmincéves férfi két év alatt dobta le súlyfeleslege nagy részét. Következzen most az ő története.Ez Zsír!OrigoSikertörténet: Több mint 30 kilót fogyott Andi – bombacsinos lett!http://www.life.hu/ez-zsir/20140305-sikertortenet-tobb-mint-30-kilot-fogyott-andi-bombacsinos-lett.htmlA 29 éves Andira a munkába állása után kúszott fel szép lassan a több mint 30 kiló pluszsúly. A fiatal lány azonban nem adta fel: kitartással és életmódváltással ma már csinosabb, mint valaha. Következzen az ő története. Ez Zsír!OrigoSikertörténet: 40 kilót ledobott és izmos lett Gáborhttp://www.life.hu/ez-zsir/20140318-sikertortenet-40-kilot-ledobott-es-izmos-lett-gabor.htmlNem csak a nők képesek eszméletlen átalakulásra! Gábor pár éve még 133 kilót nyomott, de nála is eljött az a pillanat, amikor érezte, változtatnia kell. Következzen most az ő története. Ez Zsír!Origo




Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.