6 évesen már 50 kilót nyom a kisfiú - Az evés megszállottja

Forrás: Thinkstock -
nyári szünet fekvés iskola megszállott lopás evés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az 50 kilós kisfiú elkeseredett anyukája nem tudja, mitévő legyen, fia ugyanis csak egyre hízik.

Az édesanya szerint akkor kezdődtek a bajok, amikor 5 éves korában a nyári szünetben rengeteget kellett feküdnie a fiúnak. „Észre sem vettem, hogy mekkora a gond, amíg az iskolába visszatérve a tanárok nem figyelmeztettek a változásra” - mondta.

Illusztráció Forrás: Thinkstock

A fiú jelenleg kétszer akkora, mint egészséges társai, és édesanyja szerint az ételek megszállottjává vált. „A sok fekvés alatt kapott rá az evésre. Most pedig már a hűtőből is kilop ételeket, majd elrejti őket a szobájában és ott eszi meg. Közben én egészséges ételeket raktam elé, nem is értettem, hogy miért nem változott a súlya. Folyamatosan rajta kell tartanom a szemem. De ez nagyon nehéz.”

Az édesanya most azért kampányol, hogy gyakrabban tartsanak állapotfelméréseket az iskolákban, sőt, már az óvodában is, hogy az elhízást a korai szakaszban visszafordíthassák.

A kisfiúról itt találsz fotókat!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.