Mi a tökéletes combok titka? Potornai Petra fitneszmodell elárulja!

Potornai Petra fitnesz testmozgás edzés fitneszmodell
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Még csak 23 éves, de már számtalan jelentős sikert tudhat maga mögött a csinos Potornai Petra. Edzésről, étkezésről és motivációról faggattuk a magyar fitneszmodellt.

Petra életében mindig nagyon lényeges szerepet játszott a sport: korábban versenyszerűen úszott, 16 évesen került a Madách Musical Tánciskolába. A tánc nagy szerelem volt a fiatal lány számára, de egy idő után ráébredt arra, nem ez a neki való út. És ekkor jött a fitnesz.

Fotó: Zay Dániel

Sosem küzdöttem súlyfelesleggel, de úgy döntöttem, nem elégszem meg az átlagos testalkattal;

Petra eredményei

2011. Fitparádé +170 cm 2. hely
2012. WBPF EB Kvalifikáció Junior 2. hely, Felnőtt +170 3. hely
2012. WBPF Európa Bajnokság Junior 3. hely
2013. WBPF Magyar Bajnokság Junior 1. hely, Felnőtt +170 3. hely
2015. Fitparádé +170 cm I. hely
2015. WBPF Zimmermann Kupa +170 cm I. hely
2015. WBPF Krikó Kupa, Magyar Bajnokság +170 cm I. hely

Petra azóta is töretlenül edz, és mindig van valami célja. Négy hete ért véget számára az őszi versenyszezon, ám egy hét pihenő után újra elkezdődött a kemény munka. „Legközelebb a 2016-os őszi szezonban szeretném megmérettetni magam, ahol – mint idén is – Csörgő Adrienn versenyzőjeként állok majd színpadra. A fő célom a jövő évi WBPF világbajnokságon dobogós helyezést elérni. Idén sikerült kvalifikálnom magam Bangkokba a világbajnokságra, de sajnos végül nem tudtam kiutazni."

Fotó: Zay Dániel

Petra személyi edzőként dolgozik, sok időt tölt a konditeremben, így könnyen meg tudja oldani a saját edzését is. „Jelenleg heti öt alkalommal végzek súlyzós edzéseket, a célom pedig az, hogy még izmosodjak. Kifejezetten szeretek lábra edzeni, mivel tudom, hogy ez az egyik gyenge pontom. Mostanában az egyik kedvenc gyakorlatom a bolgár guggolás. Úgy gondolom,

a nőknek alapvetően nagyobb hangsúlyt kellene fektetniük az alsótest edzésére, értem ezalatt a szabad súlyos guggolásokat, kitöréseket.

Hiába sikeres fitneszmodell, Petra sem teljesen elégedett a testével, és tudja, mindig van hová fejlődnie. „A gyenge pontom a combom, ugyanis elég nehezen fejlődik. Sajnos hajlamos vagyok a narancsbőrre, ezért erre különösen odafigyelek, főleg ami a táplálkozásomat illeti.

Forrás: Potornai Petra, Fotó: Zay Dániel


Mindig van olyan testrészem, amivel épp nem vagyok megelégedve, de arra törekszem, hogy egyre jobb legyek, és még keményebben dolgozom a sikerért.”

Petra természetesen az étkezésére is odafigyel, ám diéta helyett inkább a bevitt tápanyagok mennyiségére és minőségére ügyel, hétvégén pedig jöhet egy kis kilengés is, persze csak módjával. „Versenyen kívüli szezonban is nagy gondot fordítok a táplálkozásomra, nem fogyasztok például cukros ételeket, italokat, és kerülöm a fehér lisztet. Napi ötször étkezem, ami főként sovány húsokból és tejtermékekből, sok zöldségből, gyümölcsből és teljes kiőrlésű gabonafélékből, rizsből áll."

/1501/Fitne2015123231110

Kíváncsi vagy a magyar sztárok életmódtippjeire, arra, ők hogyan tartják magukat formában? Szombat délután 16:00-kor minden kiderül – nézd az Ez Zsír! magazint a LifeNetworkön SARKA KATÁVAL!

Tóth Szabina fitneszmodell: egy nő feneke és válla sosem lehet elég jó!http://www.life.hu/ez-zsir/20150916-edzes-es-dieta-hogyan-edz-sportol-toth-szabina-fitneszmodell-tippek-trukkok.htmlTudatosan edz, kőkemény étrended követ, és vallja, hogy egy nőnek bizonyos testtájakra sosem lehet eleget edzenie. Ezúttal Tóth Szabina fitneszmodellt faggattuk sportról, trükkökről, diétákról és kedvenc gyakorlatokról. Ez Zsír!OrigoHogy mi a bombaalak titka? Zsigmond Regina fitneszmodell elárulja!http://www.life.hu/ez-zsir/20150909-zsigmond-regina-fitneszmodell-edzesrol-etkezesrol-dietarol-meselt.htmlA tökéletes alakú Regina nemcsak a fitnesznek köszönheti feszes, izmos alakját - komoly táncos múlt áll mögötte. De hiába a rengeteg mozgás, az étkezésre még inkább figyelni kell! Tippekről, trükkökről és bevált ételekről faggattuk a csinos fitneszmodellt. Ez Zsír!OrigoEgy apró trükk, amitől minden jobban működik a testedben – erre esküszik Fürdős Enikő fitneszmodellhttp://www.life.hu/ez-zsir/20150608-furdos-eniko-fitneszmodell-edzesrol-etkezesrol-dietarol-meselt.htmlSok fitneszmodellt éri a vád, hogy nem elég nőies az alakja, és hogy a sok izom miatt nem látszik a lényeg. Fürdős Enikő fotóit nézve bebizonyosodik, hogy egy nő attól még, hogy izmos, tud hihetetlenül formás is lenni. A csinos magyar fitneszmodell étkezésről és edzésről mesélt a Life.hu-nak, és elárulta jól bevált tippjét is!Ez Zsír!--Tökéletes test, kőkemény edzések - Füzi Krisztina fitneszmodell tippjeihttp://www.life.hu/ez-zsir/20150315-edzes-es-eletmod-fuzi-krisztina-fitneszmodell-tippjei.htmlKriszta két éve azért látogatott el az edzőterembe, hogy formába hozza magát, ám beszippantotta a fitneszmodellek világa. Életmódjáról faggattuk a csinos fiatal lányt.Ez Zsír!Origo"A feszes popsi nagyon szexi tud lenni!" - Lengyel Vivien fitneszmodell tippjeihttp://www.life.hu/ez-zsir/20150108-lengyel-vivien-fitneszmodell-edzesrol-egeszseges-eletmodrol-meselt.htmlVivien még csak 19 éves, de máris nagyon tudatosan figyel a testére. A csinos fiatal lány alakját elnézve ő tényleg tudja, mi kell a sikerhez - trükkjeit és kedvenc gyakorlatait nemrég a Life.hu-nak is elmesélte. Ez Zsír!OrigoCsúcsformában ikerszülés után: Bomba teste lett Koncz Brigitta fitneszmodellnek!http://www.life.hu/ez-zsir/20150805-koncz-brigitta-fitneszmodell-etrend-edzes-tippek-amik-bevalnak.htmlKoncz Brigitta kitartásához kétség sem férhet: a 38 éves, kétgyermekes anyuka a szülés után nem tudta leadni a súlyfelesleget; 35 kilótól szeretett volna megszabadulni. Ám az életmódváltásnak és a sok mozgásnak meglett az eredménye - ma már fittebb, feszesebb, izmosabb, mint valaha. Nekünk elárulta, hogyan csinálta!Ez Zsír!Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.