Hozd formába a vállaidat - így jobban bírod a karácsonyi őrületet!

Forrás: Thinkstock -
JógaKlikk vállöv terhelés stressz jógaiskola jóga
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mire következtetünk abból, hogy tartjuk a vállunkat? Gondoltad volna, hogy a test ezen területe rengeteg mindenről árulkodik? Még nem késő formába hozni, hogy jobban bírd a karácsonyi "csomagot"!

A jóga azt tanítja, hogy minden elmefolyamatnak van fizikai és energetikai lenyomata benned, ezek egymásra oda-vissza hatnak, összefüggenek. Ezek alapján kézenfekvő a testszimbolikát önismereti célra felhasználni.

Forrás: Thinkstock

A vállaid arról árulkodnak, milyen terheket cipelsz, és közben hogyan érzed magad a bőrödben;

a váll energetikai szempontból a szívcsakra területe.

Vizsgáld meg a saját vállaid helyzetét, formáját - íme, néhány szempont, amiből következtethetsz a belső tartásodra.

Felhúzott váll:

vészhelyzetekben is felhúzzuk a vállunkat, de ha te félelemmel éled meg az egész életedet, ez a tartás állandósulhat, szorongó típust feltételezve, aki szereti behúzni a fejét a teknőspáncéljába. Az ilyen vállak összehúzódnak, elkeskenyednek, jelezve, hogy nem szívesen vállalsz felelősséget a saját életedért.

Előrehúzott váll:

önvédelmi tartás, a szívedet zárod be, az érzelmeket nem hagyod kibontakozni. Ez a tartás azt sugallja, hogy gyámolításra, védelemre szorulsz. Tinilányok sokszor a mellüket rejtegetik így, a nőiességükkel szembeni bizonytalanságot kifejezve. Az előrehúzott vállak és a görbe hát a bezárkózás legjellemzőbb tünete.

Forrás: Thinkstock

Bal oldali váll felhúzása

is utalhat arra, hogy a szívedet túlságosan óvod!

Csapott vállak:

A szárnyaszegett madarakéhoz hasonló tartás azt mutatja, hogy a terhelés nagyobb, mint amennyit elbírsz. Ez is egy részvétkeltő állapot, szeretnéd, ha a vállakon lecsúszna és eltávozna a többletteher.

Ha egészséges, szögletes a vállad, de túl izmos:

neked különösen fontos, amit kifelé mutatsz! Szeretnéd azt a benyomást kelteni, hogy tökéletesen bírod a gyűrődést, felelősséget vállalsz magadért és másokért. Azonban ezeknek a képességeknek nem feltétlenül vagy birtokában.

Forrás: Thinkstock

A váll legfőbb feladata a karoknak biztosítani a cselekvés szabadságát. A túl merev vagy túl laza vállízület ehhez képest lehet beszédes. A vállak helyzete mindenképpen befolyásolja a légzést; különösen az előrehúzott vállak rontják annak minőségét. A légzésen keresztül az egész testre, a belső szervek működésére is kihatással vannak a vállak, egyúttal újabb és újabb felismeréseket tartogatnak azzal kapcsolatban, hogy testünket és elménket csak összefüggéseivel együtt ismerhetjük meg igazán.

Life.hu tipp

A jóga technikáival hatékonyan javíthatod a teherbírásodat is! Széles, erős, rugalmas vállakat szeretnél, amire legszívesebben mások a fejüket hajtanák, és ami könnyen viseli a karácsonyi "csomagot"? Hát akkor gyakorolj, gyakorolj, gyakorolj, akár otthonról online, a JógaKlikkel! Eheti ingyenes, 30 perces jógavideónkért Diószegi Ádámmal a vállak fejlesztéséért itt találod!
Jóga az adventi időszakban - fontosabb, mint hinnéd!http://www.life.hu/ez-zsir/20151126-jogaiskola-a-jogaklikkel-joga-az-adventi-idoszakban.htmlSok nőben csak a gyermekvárás és a szülés időszakában tudatosul igazán, hogy a teste ki van téve a természet törvényeinek. Másokra az idő múlása, az évszakok változása hat intenzívebben. A jógagyakorlás közben is érhetnek téged hasonló felismerések arról, hogy a természet része vagy, és akkor is hatnak rád a változásai, ha erről néha megfeledkezel!Ez Zsír!ThinkstockJóga minden bajra? De még mennyire!http://www.life.hu/ez-zsir/20151022-jogaiskola-a-jogaklikkel-a-joga-minden-bajra-jo.htmlHa valaki rendszeres jógázásra szánja el magát, előfordulhat, hogy kiújulnak a betegségei, eddig lappangó bajok kerülhetnek felszínre, sőt, a kapcsolatok vagy a munka is válságba kerülhet. „Azt mondták, hogy a jóga majd segít... Valamit rosszul csinálok, vagy lehet, hogy a jóga nem az én utam?” - teszi fel magának az ember a kérdést, pedig nem erről van szó... Ez Zsír!ThinkstockMilyen jóga az ideális számodra? Eláruljuk!http://www.life.hu/ez-zsir/20150920-jogaiskola-a-jogaklikkel-kotott-vagy-szabad-sorozatok.htmlHa voltál már egynél több jógaórán, szinte biztos, hogy megtapasztalhattad, milyen a kötött és a kötetlen sorozatokból álló jógaóra. Nem feltétlenül kell elköteleződnöd egyik vagy másik mellett, de érdemes alaposabban megismerni őket! Ez Zsír!--Az életerő irányítása - eláruljuk a jógások titkát!http://www.life.hu/ez-zsir/20150819-jogaiskola-a-jogaklikkel-az-eletero-iranyitasa-elaruljuk-a-jogasok-titkat.htmlSok jógázó a pránajáma gyakorlását eleinte légzőgyakorlatnak gondolja, pedig a prána sokkal több, mint lélegzet: életerő! A légzés irányításával viszont megtanulhatod az életerődet is irányítani – megmutatjuk, hogyan!Ez Zsír!ThinkstockHatékonyabban végeznéd a munkádat? Jógázz!http://www.life.hu/ez-zsir/20150724-jogaiskola-a-jogaklikkel-a-rendszeres-joga-pozitiv-hatasai.htmlNem vitás, hogy a rendszeres mozgás nemcsak a testünkre, de a szellemi képességeinkre is jótékonyan hat. A jóga különösen javítja a munkavégző képességet, felfrissíti az elmét - olvasd el, mire hat még nagyon pozitívan! Ez Zsír!ThinkstockMiért szeretünk a természetben lenni? Jógázz a szabadban!http://www.life.hu/ez-zsir/20150503-jogaiskola-a-jogaklikkel-joga-a-termeszetben.htmlVégre itt a jó idő, így a beltéri edzések helyett érdemes minél többször a szabadban végezned a testmozgást. A friss levegőn ugyanis sokkal több lesz az energiád, az oxigéndús levegőn pedig a gyakorlás is könnyebb. Mutatjuk is, hogyan csináld!Ez Zsír!--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.