Kicsi a bors, de szupererős! Nemes Renáta Larissza, a pehelysúlyú fitneszmodell

Fotó: Konkoly Tibor -
Nemes Renáta Larissza étkezés életmód edzés fitneszmodell alakformálás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A fiatal, törékeny lány mindössze 151 centi és 42 kiló, ám izmait, alakját bárki megirigyelhetné. Vajon egy ilyen méretekkel megáldott sportolónak mennyire kell odafigyelnie az edzésre, az étkezésre? Erről faggattuk Nemes Renáta Larisszát. 

Larissza 24 éves, kiskora óta nagy szüksége volt a mozgásra, ugyanis hihetetlenül energikus kislány volt. Általános iskolában sporttagozatos osztályba járt, és később sem lankadt a mozgás iránti szeretete. „A főiskolai éveim alatt ismét elkezdtem a kísérletezgetést a sportok területén, többek között kipróbáltam a falmászást, a kosárlabdázást, a jógázást is. Szerettem őket, mégis úgy éreztem, hogy valami hiányzik. Másfél évvel ezelőtt felkerestem egy személyi edzőt, mert szerettem volna egy kicsit faragni az alakomon, és a sok tanulás mellett szükségem volt egy kis kikapcsolódásra is. Mindig is érdeklődtem a testépítés iránt, és csodáltam az izmosan is nőies versenyzők fizikumát, nem volt kérdés, hogy konditermi súlyzós edzésekkel szeretném formába hozni magam. Annyira megszerettem ezt a fajta mozgást, hogy végre azt érezhettem, ez az, amit mindig is kerestem, ez tesz igazán boldoggá!" - kezdi történetét a fitneszmodell.

Fotó: Konkoly Tibor

A lány szerint azért is nagyon jó ez az edzésforma, mert egyszerre fejleszti a testet és a lelket is, hisz csak kemény, kitartó és következetes munkával lehet célt elérni. „A WBPF tavaszi versenyeire szeretnék már jobb formát hozni, és azután is törekedni fogok arra, hogy folyamatos legyen a fejlődésem” - vallja.

Larissza igazi világjáró: Svájcban született, 2 éves volt, amikor szüleivel visszaköltözött Magyarországra. Szegeden nőtt fel, ott végezte el az iskoláit is. Jelenleg Budapesten él, részt vesz egy fitneszinstruktori képzésen, mert tervei között szerepel, hogy az emberekkel megismertesse a mozgás örömét. A magyar mellett még három nyelven beszél, így számtalan lehetősége van dolgozni akár itthon, akár külföldön is.

Idén az őszi szezonban versenyzett először, és arra mérget vehetünk, hogy nem utoljára. „A WBPF szövetség rangos versenyein szép eredményeket sikerült elérnem, rengeteg élménnyel és tapasztalattal lettem gazdagabb, amik előbbre visznek a céljaim felé vezető úton. Nem emelnék ki egyetlen versenyt sem, hisz mindegyik különleges számomra. Arra vagyok a legbüszkébb, hogy általuk reálisan fel tudom mérni a gyengeségeimet, és olyan motivációval láttak el, amilyennel megállíthatatlannak érzem a további felkészülésemet."

Forrás: Nemes Renáta

Larissza az alacsony fitneszmodell kategóriában indul, mert 151 centi magas, és a verseny alatt 38 kiló volt.

„Mivel ez volt az első felkészülésem, csak most kezdtem el megtapasztalni, hogy reagál a szervezetem a diétára és a szálkásító edzésekre. A jövőben rövidebb diétás szakasz is elegendő lesz számomra a versenyfelkészüléshez, hisz a súlyom ezeken a versenyeken túlságosan alacsony volt, és nemcsak a

Könnyedén fogyok, de nehezebben tudok tömeget felszedni, nagyon fontos egy jól felépített, minőségi tápanyagokból álló tömegnövelő étrendet követnem.

Larissza a legutóbbi versenyen 38 kiló volt, mert az összes zsír és a víz is lement róla, most, szezonon kívül azonban már 42 kilót nyom. Heti 5-6 alkalommal edz, mindegy, hogy versenyre készül vagy pihenőidőszaka van. A sport a mindennapjai része, kikapcsolja, és örömet okoz számára, így a súlyzózás, az aerob és intervall edzésekkel igyekszik karbantartani a testét. Sokat edz, de a legtöbb testrészében talál valami kivetnivalót. „Ebben a sportban talán ez nem olyan meglepő, hiszen pont azt szeretnénk elérni, hogy egyre jobbak, erősebbek és formásabbak legyünk. Túl vékonynak tartom magam, de a cél ott lebeg a szemem előtt, hogy sikerüljön arányosan izmosodni!”

Forrás: Nemes Renáta

Larissza tippje

Imádom a vállgyakorlatokat! Sok nő elhanyagolja a felsőtest edzéseit, hiszen általában a popsi, a csípő és a comb a problémásabb terület, arra fektetnek nagyobb hangsúlyt. Pedig egy szép, kerek váll és egy erős hát optikailag nagyon előnyösen tudja befolyásolni egy nő alakját, és nem utolsósorban a helyes tartás és az arányos testalkat is csak ezen testrészek edzésével érhető el.

Vállgyakorlatok, amiket érdemes kipróbálni:

- Oldalra emelés: fogj meg két kézi súlyzót, ne legyen túl nagy a súly, de a sorozatok végére fáradjon el a vállad. A könyököd csak a vállad vonaláig emeld, és végig magasabban tartsd, mint az alkarodat, a felkarnak pedig végig a törzsed síkjában kell mozognia.

- Előreemelés tárcsával: válassz egy megfelelő súlyú tárcsát, és állj be egyenesen. A legjobb, ha a hátadat nekitámasztod valaminek stabilan. Emeld fel két kézzel a tárcsát szemmagasságig, ott állítsd meg egy pillanatra, majd engedd le ugyanígy - törzsed legyen végig stabil.

- Oldalemelés döntött törzzsel: Vegyél két egykezes súlyzót a kezedbe, majd hajolj előre addig, amíg a felsőtested 90 fokban be nem hajlik. A térdeket enyhén rogyaszd be, könyököd legyen enyhén behajlítva, és emeld mindkét súlyzót oldalra.

Forrás:Nemes Renáta

A fitneszmodell az ünnepek alatt természetesen engedékenyebb magával, de ilyenkor is vannak azért olyan szabályok, amiket igyekszik betartani. „Nem tudok ilyenkor ellenállni édesanyám isteni menüjének, de együtt főzünk, és sok összetevő kicserélődik;

nincs fehér liszt, nincs cukor!

Larissza kedvenc egészséges sütireceptje

Egy egész banánt pépesíts szét villával, majd adj hozzá két evőkanál chia magot, 70 g zabpelyhet, egy egész tojást és egy kevés vanília aromát. Ízlés szerint édesítőt is használhatsz, de ez elhagyható. Keverd össze, és szilikonos sütőpapíron süsd előmelegített sütőben 8-10 percig. Amíg sül, 120 g túrót keverj el édesítővel, vagy a kedvenc fehérjéddel és egy kevés joghurttal hogy kenhető legyen. Vedd ki a sütőből az alapot és egy késsel szépen kend el rajta a kapott krémet, ezután mehet vissza a sütőbe, maximum 5 percre - addig felszeletelheted a tetejére szánt gyümölcsöket!

/1501/Fitne2015123231110

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.