Életük a fitnesz, és ez párban könnyebb: Széplaki Dávid és Krassalkovics Zsófia a legfittebb páros

diéta Széplaki Dávid Krassalkovics Zsófia fitnesz edzés fitneszmodell alakformálás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mindketten rajonganak az edzésért, a fitneszért, kőkeményen figyelnek az étrendjükre, és inspirálják egymást: Széplaki Dávid és Krassalkovics Zsófia egy párt alkotnak, és a közös pont az életükben nem csak a mozgás szeretete. A Life.hu sorozatában egy inspiráló fiatal pár mesél sportos mindennapokról, diétáról és az egymáshoz való alkalmazkodásról. 

Zsófi 26, Dávid 25 éves, három éve vannak együtt.

Egyikőjük sem ma kezdte a sportolást, de mindketten máshogy kerültek közel a fitneszhez.

Forrás: Széplaki Dávid

Zsófi négyévesen már ritmikus sportgimnasztikázott, röplabda-, atlétika- és floorballversenyeken szerepelt. Majd jött egy némileg sportmentes időszak a fiatal lány életében, 17-24 éves kora között.

Inspirált a kitartása az étkezésben és az edzésben is, és láttam, hogy erre lehet szükségem.

Forrás: WBPF

Az első szezonom volt eddig a legeredményesebb. A Fitparádén sikerült mind a két kategóriámban elhoznom az aranyérmet 2014 őszén, majd Hollandiában egy bajnokságon egy ezüst es egy aranyéremmel térhettem haza. A mostani szezonom elég nehezen indult be, nem voltak jó eredményeim, 2. helyen kvalifikáltam magam a világbajnokságra, ahol végül sikerült kemény munkával az eddigi legjobb formámat hoznom, és hihetetlen módon két kategóriában is a legjobb háromba kerültem."

Dávid gyermekként az úszást szerette a legjobban, és kézenfekvő volt számára, hogy ebben a sportágban fog versenyezni. Több budapesti és diákolimpiai érmet begyűjtött, ezután az új hobbija az amerikaifoci lett. „Figyelemre, kitartásra és tiszteletre nevelt, és emellett remek kondícióban tartott. Vékony gyerekként kezdtem, és szükségem volt egy kis tömegre, hogy hasznos legyek a pályán, ezért is kezdett érdekelni a helyes táplálkozás, a testépítés. Nem is terveztem szakítani ezzel a sporttal, és a mai napig követem a volt csapatom sikereit, de sajnos olyan állást kaptam, ami mellett nem volt időm edzésekre járni, így maradtak a konditermi edzések. Amikor kezdett rendes tömegem lenni az amerikaifocihoz, elkezdtem egyre komolyabban venni az étkezést.

Forrás: Széplaki Dávid

Egyre több időt töltöttem az edzőteremben, ahol noszogatni kezdtek, hogy versenyeznem kéne. Nem tartottam magam sosem elégnek, hogy versenyző legyek.

Eddig két szezont tudhatok csak a hátam mögött, még csak a szárnyaimat próbálgatom, mégis az őszi szezonomban rengeteg dolog van, amire büszke vagyok. Minden versenyemen dobogós voltam, kivéve a világbajnokságot, ám itt 33 sportoló közül a 4. helyen végeztem, ezzel a legjobb helyen a magyar modell srácok között - nekem ezt felért az aranyéremmel. Az első színpadomon, Bécsben harmadik lettem, idén ősszel pedig megnyertem a 13. Fitparadét."

Forrás: WBPF

Mivel mindketten ezt az életformát választották, nem okoz gondot számukra az, hogy náluk a hétköznapok némileg másképp zajlanak, mint legtöbbünknél.

A felkészülés időszakában kőkeményen oda kell tenniük magukat, alig látják a családjukat, a baráti iszogatások is elmaradnak, de szerencsére ott vannak egymásnak: Zsófi és Dávid imádnak együtt főzni, és abban sincs vita, mi legyen a menü. „A versenydiétával persze nem könnyű, ez eleinte elég új volt nekem is - meséli Dávid. -

Vannak persze mélypontok, amikor jó lenne elmenni a barátokkal találkozni, egy estét átbeszélgetni, eszegetni, filmezni.

De vajon hogyan lehet kibírni, ha hetekre le kell mondani a finom falatokról, az édességekről, a nassolnivalókról? Zsófi például főzőműsorokkal enyhíti az ízek iránti vágyát. „A felkészülés végére néha azt veszem észre, hogy a neten, a reklámokban csak hamburgerek, csokis, habos finomságok szerepelnek... Rendszeresen nézek főzőműsort kardióedzés közben... Ilyenkor már mindent kíván az ember, és nagyjából akármilyen ételt megenne, amit elé tesznek. Nekem igazán a gyümölcsök és a belőlük készített turmixok hiányoznak, de még a sajtmániámat is ide tudnám sorolni."

Mindkét fiatal életében az elsők között szerepel az edzés, és míg más kapcsolatokban ebből sok vita adódhat, náluk ez tökéletesen működik: inspirálják egymást, és ebben mindketten egyetértenek. „Versenyidőszakban nekem minimum négy súlyzós edzésem van, mindennap kardiózok, ha pedig fitnesz kategóriában indulok, a héten még négy órát szánok a gyakorlásra, és rengeteget nyújtok" - meséli Zsófi, de Dávid is hasonlóképp van ezzel: számára szezontól függetlenül nem telhet el nap mozgás nélkül, ha versenyre készül, akkor naponta kétszer is edz. Ami viszont mindkettőjüknek nagy segítség, az a társuk: kölcsönösen ösztönzik egymást.

Forrás: Krassalkovics Zsófia

Inspirál, ahogy edz, ahogy az egész felkészüléshez hozzááll, mindig csodálom az elhivatottságát, látom, ahogy hétről hétre változik és fejlődik, így én is mindig jobb és jobb akarok lenni.

Ha nem is a szó legszorosabb értelmében, de akkor vagyunk a teremben, amikor a másik. Staub Feri, az edzőnk így egyszerre tud megdolgozni minket, és ezzel egymást is motiváljuk. Engem sokszor segített, ha láttam, milyen szépen alakul Zsófi, figyeltem, hogy mit tesz érte otthon, és aztán hogyan hajt a teremben."

Fotó: Székely Tamás/Shop builder, s-KoreaJS Shin

A fiatal pár az edzéseken kívül igyekszik kikapcsolódni, de a mozgás más módon is szerepel az életükben: squasholnak, amikor tehetik, a strandon pedig a röplabda a kedvencük.

Mindketten tudják, milyen az, amikor olyan kapcsolatban élnek, ahol meg kell küzdeni az életmód- és táplálkozásbeli eltérésekkel, együtt azonban ezek a problémák nem léteznek,

hiszen hasonló célok hajtják őket. „

Régóta magamat hajtottam, de ebben hatalmas terhet vett le a vállamról. Ő tipikusan az az ember, aki úgy edz, hogy ránézel, beleborzongsz, és legszívesebben a legkeményebb edzésed után is lemennél meg egy kétórás tréningre a terembe.

Vicces, hogy ezt mondja Dávid, mert én is ugyanígy gondolom ezeket róla, szóval most végül is kiderült, hogy egymás miatt is hajtjuk magunkat."

/1501/Fitne2015123231110Kicsi a bors, de szupererős! Nemes Renáta Larissza, a pehelysúlyú fitneszmodellhttp://www.life.hu/ez-zsir/20151208-fitneszmodell-nemes-renata-larissza-meselt-edzesrol-etkezesrol-versenyzesrol.htmlA fiatal, törékeny lány mindössze 151 centi és 42 kiló, ám izmait, alakját bárki megirigyelhetné. Vajon egy ilyen méretekkel megáldott sportolónak mennyire kell odafigyelnie az edzésre, az étkezésre? Erről faggattuk Nemes Renáta Larisszát. Ez Zsír!--Mi a tökéletes combok titka? Potornai Petra fitneszmodell elárulja!http://www.life.hu/ez-zsir/20151125-potornai-petra-fitneszmodell-edzesrol-es-etkezesrol-meselt.htmlMég csak 23 éves, de már számtalan jelentős sikert tudhat maga mögött a csinos Potornai Petra. Edzésről, étkezésről és motivációról faggattuk a magyar fitneszmodellt.Ez Zsír!--Egy apró trükk, amitől minden jobban működik a testedben – erre esküszik Fürdős Enikő fitneszmodellhttp://www.life.hu/ez-zsir/20150608-furdos-eniko-fitneszmodell-edzesrol-etkezesrol-dietarol-meselt.htmlSok fitneszmodellt éri a vád, hogy nem elég nőies az alakja, és hogy a sok izom miatt nem látszik a lényeg. Fürdős Enikő fotóit nézve bebizonyosodik, hogy egy nő attól még, hogy izmos, tud hihetetlenül formás is lenni. A csinos magyar fitneszmodell étkezésről és edzésről mesélt a Life.hu-nak, és elárulta jól bevált tippjét is!Ez Zsír!--Komoly betegsége ellenére is csúcsformában van Mészáros Móni fitneszmodellhttp://www.life.hu/ez-zsir/20150326-meszaros-monika-fitneszmodell-mesel-edzesrol-dietarol-a-betegsegerol.htmlMészáros Mónika nagy túlélő. 18 évesen nagyon komoly autóbalesete volt, később a sípályán törte össze magát, 2013 végén pedig fény derült rákbetegségére. Móni azonban állja a strapát, 2 fia mellett 40 évesen is remek formában van. Kitartásról, edzésről és az elmúlt időszakról faggattuk a fitneszmodellt. Ez Zsír!--Ő aztán bevállalós! Eszméletlenül szexi fotókon pózol a magyar fitneszmodellhttp://www.life.hu/ez-zsir/20150401-o-aztan-bevallalos-eszmeletlenul-szexi-fotokon-pozol-a-magyar-fitneszmodell-csorgo-adrienn.htmlA fitneszmodelleket sokszor éri olyan kritika, hogy a testük túl férfias, izmos, szálkás. Csörgő Adri WBPF fitnesz világbajnok azonban erre most rácáfol: a róla készült legfrissebb fotókon egyszerűen szupernőies. Ez Zsír!OrigoŐ aztán bevállalós! Eszméletlenül szexi fotókon pózol a magyar fitneszmodellhttp://www.life.hu/ez-zsir/20150401-o-aztan-bevallalos-eszmeletlenul-szexi-fotokon-pozol-a-magyar-fitneszmodell-csorgo-adrienn.htmlA fitneszmodelleket sokszor éri olyan kritika, hogy a testük túl férfias, izmos, szálkás. Csörgő Adri WBPF fitnesz világbajnok azonban erre most rácáfol: a róla készült legfrissebb fotókon egyszerűen szupernőies. Ez Zsír!Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.