Szaunaszeánsz – Ha különleges élményre vágysz!

szauna izzadás aroma relaxáció endorfinok élmény
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A hagyományos szaunázásnál sokkal intenzívebb élményt nyújt a szaunaprogram, amit szakképzett szaunamesterek vezetnek le. A 15 perces szeánsz olyan impulzusokkal tölt fel, amitől új emberként fogsz kilépni a kabinból.

A szaunamester tökéletesen kézben tartja és irányítja a negyedórás program minden másodpercét. Ő felel a páratartalomért, a hőfokért, az illatokért és ezek kellemes összhangjáért. Nem véletlen, hogy a szaunaorgazmust emlegetik ezen programok kapcsán.

Forrás: Thinkstock

A szó azt az érzést takarja, amikor a szaunamester a törülközőjével felkavarja a szauna melegét, aminek a hatására kellemesen megborzong az ember. Ennek következtében pedig endorfin szabadul fel, így jó kedélyállapotot eredményez. Mindezeken túl a szaunaprogram azért is kihagyhatatlan élmény, mert a szaunázás egészségügyi hatásai is fokozottan érvényesülnek. Nézzük, melyek a legközkedveltebb programok!

Aromás

Az aromás felöntésen belül rengeteg programot kipróbálhatsz. Élvezheted különböző gyógynövények gyógyító, a mentol frissítő vagy különböző illóolajok relaxációs hatását. Az izzadás méregtelenítő és az aromaterápia nyugtató hatásai együtt érvényesülnek.

Sós

Az előmelegedési szakasz után tengeri sóval dörzsölheted át a testedet. Ezzel megszabadulsz az elhalt hámsejtektől, ráadásul a verejtékmirigyek még aktívabbá válnak, így fokozódik a méregtelenítés.

Forrás: Thinkstock

Jeges

A finn szauna intenzív forró levegője és a hideg jég ellentéte keveredik ebben a programban. A szaunamester jégkockákat helyez a kályhára, közben pedig jégkockákkal dörzsölheted át a testedet. Frissítő hatású, már azért is, mert néhol még egy dézsa jeges víz is jár a nyakadba. Ezután pedig újra jöhet az izzadás. Az ereket kiválóan tornáztatja, és edzi a tüdőt is.

Mézes

Rövid izzasztás után mézzel masszírozhatod át a testedet. A méz hidratálja, táplálja és megnyugtatja a bőrt. Közben a szaunamester vízzel locsolja a köveket, ezzel még inkább megnyitva a bőr pórusait. Nem kell félni, a program végére egyáltalán nem fogsz ragadni, a méz ugyanis teljesen felszívódik.

Forrás: Thinkstock

Sörös

A szaunamester sörrel kevert vizet locsol a felhevített kövekre. A sörben lévő B-vitamin az izzadás következtében kitágult pórusokon keresztül felszívódik a bőrbe. Az árpa és a maláta felszabaduló illata a frissen sült kenyér illatára emlékeztet, úgyhogy több érzékszerv is élvezkedhet!

IV. Magyar Országos Szaunamester-bajnokság

Február 20-án Makón rendezik meg az országos szaunamester-bajnokság következő fordulóját. Ha egy igazán különleges élményre vágysz, ne hagyd ki ezt a fantasztikus eseményt, ahol minden szaunamester 2-2 aromaterápiás programot tart. Lazíts, engedd ki a gőzt a tamási szaunában!
Ezekkel az applikációkkal biztos, hogy minden nap eleget fogsz innihttp://www.life.hu/ez-zsir/20160217-vizivast-segito-applikaciok.htmlA harmadik hét végéhez közeledik a Life.hu első kihívása. Reméljük, te is érzed már a vízivás pozitív hatásait, és tervezed, hogy a hónap végével sem hagysz fel ezzel a jó szokással. Ez Zsír!--Eressz gyökereket a földbe – Gyakorold velünk a fa pózt!http://www.life.hu/ez-zsir/20160212-jogaiskola-a-jogaklikkel-gyakorold-a-fa-pozt.htmlA túlórázás, a sok szellemi munka, a munkahelyváltás, a költözés, az utazás, a szakítás és bármilyen nagy változás az életedben könnyen kibillenthet a stabilitásodból. Ereszd bele a gyökereidet a földbe, tapasztald meg egy fa erejét, tartását és stabilitását – gyakorold velünk a fa pózt! Ez Zsír!ThinkstockA tökéletes nassolnivaló - Készíts müzliszeletet otthon!http://www.life.hu/ez-zsir/20160213-keszits-otthon-muzliszeletet.htmlEgészséges nassolnivalóra vágysz? Szánj rá egy órát a vasárnapodból, hogy aztán egész hétre be legyen tárazva a gyors éhségcsillapító. Ez Zsír!--Sikertörténet: Tibi életmódváltással fogyott 56 kilót http://www.life.hu/ez-zsir/20160209-sikertortenet-eletmodvaltassal-fogyott-56-kilot-szenasi-tibor.htmlAz önutálat és az önbizalomhiány keserves állapotából lépett hatalmasat a 30 éves Tibi, aki mögött már három év kitartó munkája és 56 leadott kiló áll. Ez Zsír!--Az 5 legnagyobb hiba, amit fogyókúra közben elkövethetszhttp://www.life.hu/ez-zsir/20160205-legnagyobb-hibakat-amiket-fogyokura-kozben-elkovethetsz.htmlMár hetek óta diétázol, de semmilyen változást nem tapasztalsz? Lehet, hogy olyan apróságokon csúszol el, amiket valójában nem is gondoltál hibának. Most megmutatjuk, milyen szabályokra kell odafigyelned a sikeres diétáért. Ez Zsír!--3 egyszerű szendvicskrém a tökéletes hétvégi reggeliérthttp://www.life.hu/ez-zsir/20160205-voroslencsekrem-padlizsankrem-es-avokadokrem-a-tokeletes-hetvegi-reggeliert.htmlÖt nap korán kelés és rohanás után a hétvége végre a pihenésé és persze a kiadós reggeliké. A „gyorsan bekapok két falatot” helyett itt az idő lassítani és a reggelinek is megadni a módját. Íme, 3 egyszerű és egészséges szendvicskrém, amihez már csak egy finom bagettet kell beszerezni, hogy tökéletesen induljon a nap. Ez Zsír!Thinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.