Kiderült, miért nem fogyunk hosszútávon a kocogástól...

Forrás: Thinkstock -
kocogás futás sport
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha valaki rendszeresen kocogni kezd, eleinte megszabadul jó néhány kilótól, majd ez a hatás leáll, és a súly nem változik. Ennek oka az, hogy a szervezet hozzászokik a terheléshez, és többé már nem elég hatékony módszer a kocogás a kalóriák elégetéséhez. Éppen ezért nem elég sportolni, az étrend megváltoztatására is szükség van a fogyás érdekében.

Nem csak a kocogásra, hanem más sporttevékenységre is igaz mindez: hiába fogyunk eleinte, ha rendszeresen járunk konditerembe, hosszútávon semelyik módszer nem lesz elegendő ahhoz, hogy olvadjanak rólunk a kilók. Ilyenkor a szervezet megszokja a terhelést, az anyagcsere megváltozik, és már kevesebb kalóriát égetünk azzal a tevékenységgel, ami korábban alaposan megizzasztott minket.

Forrás: Thinkstock

"A keményen sportoló életmódváltók gyakran panaszkodnak arról, hogy eleinte szépen fogynak a mozgás hatására, néhány hónap után azonban megáll a fogyás, és nem tudják, mit tegyenek" – mondja a kutatást vezető Dr Herman Pontzer, a City University of New York szakembere. "Mindig hangsúlyozom ilyenkor, hogy a testmozgás rendkívül fontos a szervezetünk egészsége és a lelkünk kiegyensúlyozottsága érdekében, de a fogyáshoz hosszútávon az étrend megváltoztatására is szükség van" – teszi hozzá.

A City University of New York kutatócsoportja több mint 300 férfi és nő aktivitását vizsgálta egy héten keresztül. Kiderült, hogy egy bizonyos mozgásmennyiség felett az extra tevékenység nem változtatott azon, hogy hány kalória került elégetésre.

Csoki-vörösbor diéta? - Te hiszel bennehttp://www.life.hu/ez-zsir/20160221-csoki-vorosbor-dieta.htmlDivatba jött a csokoládé és a vörösbor kombinációjára épülő, ún. Sirtfood-diéta, amely a University of Huddersfield szakemberei szerint csak egy újabb hóbort, tudományos tények nélkül. Ez Zsír!ThinkstockHa tökéletes reggelire vágysz – Így készül az egészséges muffinhttp://www.life.hu/ez-zsir/20160220-igy-keszul-az-egeszseges-muffin.htmlHa igazán különleges reggelire vágysz, nem kell mást tenned, mint a kedvenc egészséges alapanyagaidat egy nagy tálban alaposan összekeverni, és egy muffinformában kisütni, majd tálalni az ínycsiklandó és egészséges falatokat. Ez Zsír!ThinkstockAz edző 30 kilót hízott, hogy együtt lefogyjon az ügyfelével http://www.life.hu/ez-zsir/20160220-30-kilot-hizott-az-edzo-hogy-egyutt-fogyhasson-le-ugyfelevel.htmlEz aztán az inspiráció! Adonis Hill ledobott 45 kilót, személyi edző lett, majd felszedett 30 kilót, hogy együtt adhassa le ügyfelével. A nem mindennapi vállalkozás végeredménye: siker! Ez Zsír!OrigoTóth Gabi dekoltázst villantotthttp://www.life.hu/ez-zsir/20160219-toth-gabi-enekesno-brutal-dekoltazst-villantott-edzes-kozben.htmlTóth Gabi nem kíméli magát, amikor arról van szó, hogy formába lendüljön. Most az edzőteremből töltött fel fotót. Ez Zsír!--Szaunaszeánsz – Ha különleges élményre vágysz!http://www.life.hu/ez-zsir/20160218-a-szaunaprogram-kulonleges-elmenyt-nyujt.htmlA hagyományos szaunázásnál sokkal intenzívebb élményt nyújt a szaunaprogram, amit szakképzett szaunamesterek vezetnek le. A 15 perces szeánsz olyan impulzusokkal tölt fel, amitől új emberként fogsz kilépni a kabinból. Ez Zsír!--5+1 trükk, hogy mostantól egészségesen étkezzhttp://www.life.hu/ez-zsir/20160216-harcaink-az-etelekkel-igy-tudod-megovni-magad-az-egeszsegtelen-dolgoktol-trukkok.htmlAz életmódváltás komoly feladat: minden addigi berögzött szokásunktól megválni és más, egészségesebb dolgokkal helyettesíteni nem könnyű. Ezért is adjuk fel sokszor olyan hamar. Íme, 5+1 tipp, amivel könnyebben állhatsz át az egészséges ételekre. Ez Zsír!--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.