5 tipp, hogy megszabadulj a tavaszi fáradtságtól

Forrás: Thinkstock -
tavasz fogyás tavaszi fáradtság étrend sport
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A borús és hideg napok sokunk szervezetét megviselik, és bár igyekszünk kilábalni az általános rossz közérzetből, sokszor ez nem megy olyan könnyen. Fogadd meg a következő tanácsainkat, és űzd el a negatív dolgokat!

Gyerünk a szabadba!

A nappalok egyre hosszabbak és az idő is kegyesebb hozzánk. Miért ülnél hát otthon? Irány a friss levegő, és csinálj a pároddal vagy a barátiddal egy izgalmas szabadtéri programot. Nem fogod megbánni!

Forrás: Thinkstock

Sportolj minél többet!

A sport nemcsak élénkíti a vérkeringést, de beindítja a szervezetedet is. Ha le szeretnéd adni a télen rád rakódott zsírpárnákat, most érdemes elkezdeni, hiszen a tavasz közeledtével te is újjáéledsz.

Kevés cukor, több rost

Próbálj minél kevesebb cukortól hemzsegő élelmiszert fogyasztani, mert ez nagyban megterheli az emésztőrendszered. Legyen a táplálkozásod sokoldalú: egyél minél több rostot, zsírsavban gazdag tengeri herkentyűt, zöldséget és gyümölcsöt, valamint fehér húsokat.

Forrás: Thinkstock

Semmi alkohol

Egy időre felejtsd el! Hidd el, hosszútávon csak jól jársz vele. A magas cukortartalma miatt nemcsak hízlal, de egészségtelen is.

Koffein helyett valami más

A magas koffeintartalmú italok fejfájást, és ingerlékenységet okozhatnak. Ha nassolni támad kedved pucolj meg egy narancsot, vagy egyél friss zöldségeket. A kávé helyett próbáld ki a zöld teát, a hatás szinte ugyanaz.

Forrás: (Health)

Kalóriaszegény, szuperegészséges vitaminbombák tavaszra

Tavaszi immuntuning zöldségekkel - miért ne? Március, április zöld finomságai nemcsak egészségesek, de tökéletes fegyverek is a tavaszi fáradtság ellen. Íme, 5 vitaminbomba, amiket érdemes beiktatnod az étrendedbe.
Bencsik Tamara kerek popsiján csak úgy feszül a nadrághttp://www.life.hu/ez-zsir/20160224-bencsik-tamara-kerek-popsijarol-osztott-meg-kepet-az-instagramon.htmlAz énekesnő még mindig keményen edz azért, hogy formás idomai még tökéletesebbek legyenek. Az biztos, hogy a hátsóján már látszik az eredmény! Ez Zsír!--Ha várandósan túl sok halat eszel, elhízott lehet a kisbabád http://www.life.hu/ez-zsir/20160223-terhesen-ne-fogyassz-tul-sok-halat-a-kutatok-szerint-art-a-kisbabaknak.htmlA várandósan fogyasztott túl sok hal miatt nőhet a gyerek elhízásának kockázata - állapította meg egy kutatócsoport. Úgy vélik, az összefüggés a halakban található szennyezőanyagok esetleges hormonális hatásának számlájára írható. Ez Zsír!ThinkstockA családi fitnesz a jó alak titka? Így őrzi meg elképesztő formáját a 40 éves anyukahttp://www.life.hu/ez-zsir/20160223-belinda-norton-smith-40-eves-edesanya-szerint-a-gyerekekkel-kozos-aktiv-programok-a-jo-alak-titka.htmlBelinda Norton-Smith 40 éves, két gyerek büszke anyukája, és saját bevallása szerint élete során soha nem volt még ennyire jó a teste, mint most. Ez Zsír!OrigoAz árpa az új szuperétel? Itt a bizonyíték!http://www.life.hu/ez-zsir/20160219-az-arpa-az-uj-szuperetel-ami-csokkenti-az-etvagyat-es-a-vercukorszintet.htmlA legfrissebb kutatások szerint az árpának számos pozitív hatása van az ember szervezetére: csökkenti a vércukorszintet, segít megakadályozni a diabéteszt, csökkenti az étvágyat és a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának esélyét is. Ez Zsír!--Kiderült, miért nem fogyunk hosszútávon a kocogástól...http://www.life.hu/ez-zsir/20160221-ezert-nem-fogyunk-hosszutavon-a-kocogastol.htmlHa valaki rendszeresen kocogni kezd, eleinte megszabadul jó néhány kilótól, majd ez a hatás leáll, és a súly nem változik. Ennek oka az, hogy a szervezet hozzászokik a terheléshez, és többé már nem elég hatékony módszer a kocogás a kalóriák elégetéséhez. Éppen ezért nem elég sportolni, az étrend megváltoztatására is szükség van a fogyás érdekében. Ez Zsír!--Megkönnyíti a fogyást az okosmelltartó!http://www.life.hu/ez-zsir/20160219-az-okosmelltarto-meri-a-vernyomast-es-azt-mennyi-kaloriat-egetsz.htmlSportmelltartónak álcázott igazi szuperkütyüt készül piacra dobni az egyik cég. A ruhadarab nemcsak kényelmes lesz, de sok mindenben segíti viselőjét. Ez Zsír!--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.