Ajjaj! A paleó diéta veszélyes, és hízáshoz is vezet

Forrás: Thinkstock -
paleo-diéta diéta fogyás hízás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A közhiedelemmel ellentétben a paleó diéta nem segít a fogyásban és segít az izmok megerősítésében, hanem épp ellenkezőleg: az alacsony szénhidráttartalmú, zsírban gazdag étrend hízáshoz vezet. A szakemberek helyette a mediterrán diétát ajánlják - írja a Medipress.

A paleó diétát az ősember étrendjánek is nevezik, mivel a lényege, hogy sok húst eszünk zöldségekkel, követve a vadászó-gyűjtögető ember életmódját, a szénhidrátokat é a cukrot viszont messze elkerüljük. A sztárok közül Matthew McConaughey és Jessica Biel a paleó étrend lelkes követői, s kétségkívül egyre népszerűbb ez a fajta étkezés.

Illusztráció Forrás: Thinkstock

Az új trend 2001 óta ismert a világ számára, amikor is Loren Cordain, a Colorado State professzora kiadta A paleó diéta című munkáját, ami azóta óriási népszerűségnek örvend. Nemrég kiderült, hogy hiába az egyre népszerűbb élemód-trend, elég csupán nyolc hétig követni a diétát ahhoz, hogy komoly egészségügyi kockázatokkal kelljen szembenézni.

A University of Melbourne kutatói szerint nem csak az elhízás veszélye miatt jelent extra egészségügyi kockázatot a paleó, hanem az izomtömegnek is árt. A szakemberek szerint a diabétesszel küzdők bölcsebben teszik, ha inkább a mediterrán étrendet választják.

“Senkinek sem ajánlhatjuk jó szívvel a paleót, de főként azok kerüljék, akik már eleve túlsúlyosak, és mellé még ülőmunkát is végeznek” – összegzi a lényeget a kutatást vezető Sof Andrikopoulos, a University of Melbourne adjunktusa.

Készen állsz a második kihívásra? Március a guggolás hónapja!http://www.life.hu/ez-zsir/20160226-marcius-a-guggolas-honapja-a-kihivas-eveben.htmlHamarosan lezárul a kihívás évének első próbája, úgyhogy ideje felkészülni lelkiekben a következő kihívásra is: 50 guggolás minden napra. Ez Zsír!--Aleskával a föld felett repültünk http://www.life.hu/ez-zsir/20160225-aleskaval-safrany-emesevel-jogaoran-jartunk-es-a-fold-felett-lebegtunk.htmlSáfrány Emesével rendhagyó jógaórát tartottunk, és a levegőben lebegve próbáltuk ki a jógaászanákat. Ez Zsír!--Szöllősi Györgyi: "20 kiló felesleg volt rajtam"http://www.life.hu/ez-zsir/20160225-szollosi-gyorgyi-musorvezeton-szules-utan-20-kilo-felesleg-volt.htmlA Hír TV műsorvezetője szerencsés alkatnak vallja magát: különösebb erőfeszítés nélkül sikerült visszanyernie szülés előtti alakját.Ez Zsír!--10 tipp a cukorfogyasztás csökkentéséhezhttp://www.life.hu/ez-zsir/20160222-tippek-a-cukorfogyasztas-csokkentesehez.htmlA legtöbb ember az ajánlottnál jóval több cukrot fogyaszt, ami nemcsak hízáshoz vezet, de árt a fogaknak, a májnak, sőt, egyes rákos megbetegedéseknek is okozója lehet. Ez Zsír!Thinkstock10 dolog, amit a természetesen karcsú emberek másképpen csinálnakhttp://www.life.hu/ez-zsir/20160224-10-dolog-amit-a-termeszetesen-karcsu-emberek-maskeppen-csinalnak.htmlVannak emberek, akik soha nem aggódtak a súlyuk miatt, és soha nem is volt gondjuk vele. A Cornell Egyetem professzorai szerint ők nem feltétlenül a szerencsés génjeiknek köszönhetik alakjukat, hanem néhány életmódbeli szokásuknak. Íme 10 olyan dolog, amit a vékony emberek nem csinálnak. Ez Zsír!ThinkstockA kihívások pszichológiája – Avagy ezért lépj ki a komfortzónádból!http://www.life.hu/ez-zsir/20160224-a-kihivasok-pszichologiaja-avagy-ezert-lepj-ki-a-komfortzonabol.htmlKihívás, siker, önbecsülés – három egymásra épülő fogalom, amelyek valójában egy elképesztően hosszú utat jelképeznek. Sokaknak ezt sajnos nem is sikerül végigjárni, pedig nem kisebb dolgok forognak kockán, mint a boldogság és a kiteljesedés.Ez Zsír!--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.