Sok a túlsúlyos magyar gyerek

Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Verwendung weltweit, usage worldwide/Markus Scholz -
fogyás harc gyermekorvos elhízás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az elhízás elleni harc évének hirdették meg 2016-ot az Összefogás a gyermekek egészségéért programban részt vevő szervezetek. Póta György, a Házi Gyermekorvosok Országos Egyesületének elnöke az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli műsorában elmondta: Magyarországon minden ötödik gyermek túlsúlyosnak mondható, ezzel vezetjük az európai statisztikát.

Az Összefogás a gyermekek egészségéért kezdeményezésben a gyermekgyógyászat és betegségmegelőzés legismertebb szakmai szervezetei vesznek részt: a Magyar Gyermekorvosok Társasága, a Magyar Gyermek-gasztroenterológiai Társaság, a Házi Gyermekorvosok Egyesülete, a Magyar Védőnők Egyesülete, a Nemzeti Egészségfejlesztési Intézet mellett a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége, valamint a Nestlé Hungária.

Képünk illusztráció. Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Verwendung weltweit, usage worldwide/Markus Scholz

Póta György az M1-en kiemelte: a gyermekkori elhízás nyomán a szív- és érrendszeri betegségek, illetve az ízületi betegségek jóval előbb, már a harmincas éveikben járóknál is jelentkezhetnek - tette hozzá.

A szakember kiemelte: hosszú távon a gyermekkori megelőzés lehet igazán eredményes. Céljuk, hogy a gyermekeket és a szülőket is egy sokkal egészségesebb táplálkozás felé tereljék - fejtette ki Póta György, külön kiemelve a szénhidrátok és az édességek visszaszorítását.

45 kilótól szabadult meg John Goodman - Íme, a 63 éves sztár titkahttp://www.life.hu/ez-zsir/20160303-john-goodman-szinesz-45-kilotol-szabadult-meg.htmlA nagy Lebowski és a Műkincsvadászok sztárja keményen megdolgozott a karcsúbb, egészségesebb vonalaiért. Ez Zsír!AFPHorváth Éva nagyon szexi szerelésben edzetthttp://www.life.hu/ez-zsir/20160302-horvath-eva-modell-szexi-szerelesben-edzett.htmlA modell egy testhez simuló fekete edzőruhában mutatta meg tökéletes alakját. Ez Zsír!--Készen állsz a második kihívásra? Március a guggolás hónapja!http://www.life.hu/ez-zsir/20160226-marcius-a-guggolas-honapja-a-kihivas-eveben.htmlHamarosan lezárul a kihívás évének első próbája, úgyhogy ideje felkészülni lelkiekben a következő kihívásra is: 50 guggolás minden napra. Ez Zsír!--5 megdöbbentő fogyás, ami megváltoztatta az emberek életéthttp://www.life.hu/ez-zsir/20160301-inspiralo-fotosorozat-a-kulso-es-belso-valtozasrol.htmlÚjabb összeállítás látott napvilágot olyan emberekről, akik hihetetlen átalakuláson mentek keresztül, és ez nem csak a külsejükre vonatkozik. Ez Zsír!ThinkstockHová fogy Lilu? Elképesztően vékony lett a műsorvezetőhttp://www.life.hu/ez-zsir/20160301-lilu-dogos-fotot-posztolt-a-musorvezeto-elkepesztoen-vekony-lett-az-utobbi-idoben.htmlAz RTL Klub sztárja az Instagram-oldalán mutatta meg a legújabb róla készült felvételeket. A képeken tisztán látszik, hogy az édesanya bizony nem veti meg a kemény edzést. Ez Zsír!OrigoNincs dögösebb Nicole Scherzingernél: bikiniben pózolt az énekesnőhttp://www.life.hu/ez-zsir/20160301-nicole-scherzinger-enekesno-bikinialakja.htmlA brit X-Factor zsűritagja képmegosztó oldalán mutatta meg álomszép alakját. Ez Zsír!--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.