Ezzel az 5 tippel könnyedén beillesztheted a mozgást az életedbe

Iroda séta tippek bicikli mozgás sport közérzet
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Eltelt egy újabb hét és nem sportoltál? Valld be, ha lemondásokról esik szó, az edzés sokszor áldozatul esik. Hiába az irodában töltöd a legtöbb idődet, egy ilyen életvitel mellett is van lehetőséged arra, hogy formában tartsd magad!

1. Produktív napindítás

A napi ingázás sokszor elvesztegetett időnek tűnik, főleg mert a reggel a legideálisabb időszak a fizikai aktivitásra. Felejtsd el a tömegközlekedést és az autót, pattanj bringára és úgy menj a munkába. Amennyiben az időjárás nem engedi meg a bringázást, szállj le előbb a buszról és sétálj egy megállót, úgy is garantáltan felfrissülsz.

Forrás: Thinkstock

2. Töltsd az ebédidőt a parkban

Amíg a munkahelyedhez közeli parkba érsz, már az is egy átmozgató séta, ráadásul ha igénybe veszed a (most már egyre több parkban megtalálható) kültéri fitnesztermet, letudhatod a napi edzést is.

3. Fitnesz és meeting

A legtöbb üzleti találkozó általában interneten, konferenciateremben zajlik. Miért ne egyeztethetnéd össze a golfot vagy egy könnyű sétát a megbeszéléssel?

4. Edzés helyben

Messze van az edzőterem? Használd az íróasztalodat és annak környékét, tarts 15-20 perc fitnesz szünetet!

Forrás: Thinkstock

Íme pár gyakorlat, amiket egy helyben is végezhetsz:

  • lapocka visszahúzás: először húzd előre, majd vissza a vállaidat, így erősítheted a hátad felsőrészét,
  • kitörés: egyik kezeddel kapaszkodj meg az asztalban, hogy ne veszítsd el az egyensúlyod, miközben kitörést végzel,
  • statikus fekvőtámasz (plank): ehhez a padló lesz a segítségedre, ITT bemutattuk hogyan hajthatod végre helyesen a mozdulatot,
  • fekvőtámasz: helyezd a kezed az asztalra és ha megfelelően kitámasztottad magad, engedd le a mellkasodat – mintha a földön nyomnád a fekvőket.

5. Ne győzzenek mindig a baráti találkozók

Többször is beleeshetünk abba a hibába, hogy inkább közös programot csinálunk a barátainkkal egy kemény edzés helyett. Állíts be emlékeztetőt az okostelefonodon, ami mindig emlékeztet az edzésre, így nagyobb valószínűséggel mozogsz majd mindennap.

5 okosság a futásról, amik a hétköznapokban is beválnak

Kitartás, erő és hit. Három dolog, amire a sportban és az életben egyaránt szükséged van, na és persze öt futásból eredő okosságra is, amit nem árt, ha tudatosítasz magadban. ITT elolvashatod melyek azok!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.