Minél előbb lapos hasat szeretnél? Így étkezz!

has anyagcsere egészség étkezés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Táplálkozási szakértők az alábbi néhány ötletet javasolják azoknak, akik minél előbb lapos hasat szeretnének: egyél naponta ötször, igyál 6-8 pohár vizet, és minden egyes falatot addig rágj, amíg teljesen pépessé nem válik. 

Ezeken túl építsd be az étrendedbe a zsírégető zöldségeket, és fogyaszd őket nyersen. A tojásfehérje és a joghurt is legyen alapélelmiszer, hiszen ezek is gyorsítják az anyagcserét. Hogy a felfúvódást elkerüld, hagyd el a cukrot, a gabonát, a koffeint és az alkoholt, a vércukorszint egyensúlyban tartásához pedig igyál sok vizet, és egyél minél több sovány fehérjét. Utóbbival megúszhatod, hogy napközben állandóan nassolni akarj. Ha minden falatot alaposan megrágsz, nem csak az emésztésedet segíted, de hamarabb fogod jóllakottnak érezni magad, így elkerülhető a túlevés.

Forrás: Thinkstock

Akinek sürgősen szüksége van arra, hogy megszabaduljon néhány kilótól, annak a táplálkozási tanácsadó az alábbi egynapos étrendet javasolja: reggelire egyél egy szelet teljes kiőrlésű pirítóst, vagy zabkását bogyós gyümölcsökkel, esetleg két főtt tojást. Emellé igyál vizet, amelybe csavarj friss citromlevet, de egy csésze zöldtea sem rossz választás.

Délelőtt sótlan magvakat eszegess, mert ezekben egészséges zsír található, ráadásul fehérjében, rostban és vasban gazdagok. Ebédre egyél leveles kelt vagy spenótot koktélparadicsommal, uborkával, répával, avokádóval, főtt tojással, napraforgómaggal, öntetnek pedig használj citromot és ecetet. Utána igyál organikus borsmenta- vagy citromfűteát, mindkettő emésztésjavító hatással bír.

Forrás: Thinkstock

Délután jó választás a natúr joghurt gyömbérrel vagy szeletelt uborkával, illetve a görögdinnye, vacsorára pedig válassz sovány fehérjéket, például lazacot, ami gazdag omega-3-zsírsavakban, mellé pedig fogyassz olívaolajban és fokhagymában párolt spenótot. Italként a víz a legideálisabb választás.

Egészséges és finom! 3 szuper recepthttp://www.life.hu/ez-zsir/20160316-egeszseges-es-finom-receptek.htmlSokan még mindig azt gondolják, hogy ami egészséges, az nem lehet finom. Pedig ennél nagyobbat nem is tévedhetnének: az egészséges ételek finomak, ráadásul a szervezeted meghálálja őket. Fittebb és energikusabb leszel tőle, és még a közérzeted is jobb lesz. Ez Zsír!ThinkstockTavaszi fáradtság ellen: jógázz!http://www.life.hu/ez-zsir/20160311-jogazz-a-tavaszi-faradtsag-ellen.htmlHiába sütött ki végre a nap, és került le a nagykabát, a fáradtságtól alig bírsz kikászálódni az ágyból, kialvatlan, ingerlékeny vagy, a tested nehézkes, az ízületeid be vannak rozsdásodva, a fejed kóvályog, és semmihez sincs kedved? Ha ezt tapasztalod, akkor sem kell feltétlenül orvoshoz szaladnod, a legvalószínűbb diagnózis: tavaszi fáradtság! Ez Zsír!--Napi egy alma távol tartja a kilókathttp://www.life.hu/ez-zsir/20160311-a-flavonoidok-antioxidanstartalma-segit-megorizni-az-alakunkat.htmlA kutatók kiderítették, hogy a nagy mennyiségű flavonoidot tartalmazó zöldségek és gyümölcsök fogyasztása gátolja a hízást. A flavonoidok antioxidáns-tartalma ugyanis csökkenti az élelmiszerekből felszívódó energia mennyiségét. Ez Zsír!--Magosi Zsombor fitneszmodell: "A saját testsúlyos edzés harmonikus testképet eredményez"http://www.life.hu/ez-zsir/20160310-magosi-zsombor-finteszmodell-versenyzesrol-egeszeges-eletmodrol-meselt.htmlEurópa-bajnok és Világkupa-győztes karatésból lett a fitnesz megszállottja Magosi Zsombor. Saját bevallása szerint azért váltott, mert kíváncsi volt rá, hogy 30 felett mit tud még kihozni a testéből. Kiderült: nagyon is sokat! Ez Zsír!--Mi Jennifer Lawrence tökéletes alakjának titka? Az edzője elárulta!http://www.life.hu/ez-zsir/20160309-jennifer-lawrence-alakjanak-titkarol-meselt-az-edzoje.htmlJennifer Lawrence közismert arról, hogy ellenzi a különféle fogyókúrákat, és többször felszólalt már az ellen, hogy az ideálisnak vélt testképet ráerőltessék minden nőre. Ennek ellenére természetesen ő is törekszik az egészséges életmódra, és arra, hogy fitt és szép legyen a forgatásokon és a vörös szőnyeges eseményeken. Az Oscar-gálán is sikerült legjobb formájában mutatkoznia, nem csoda hát, hogy sokakban felmerült a kérdés: hogyan csinálja? Ez Zsír!--Az edzett láb az elmét is fiatalon tartjahttp://www.life.hu/ez-zsir/20160303-az-edzett-lab-az-elmet-is-fiatalon-tartja.htmlGuggolással, kitöréssel és gyors, intenzív sétával sokat tehetsz azért, hogy elméd fiatal maradjon. Egy friss kutatás szerint ugyanis összefüggés van a láb erőnléte és aközött, hogy az agy mennyire tud ellenállni az öregedéssel járó hatásoknak. Ez Zsír!--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.