Tévhitek és tények a sokat kárhoztatott burgonyáról

Forrás: Thinkstock -
burgonya krumpli recept
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az egyik legnagyobb diétás alapvetés, hogy a burgonya hizlal. Nos, van olyan formája, amikor igen, de eláruljuk, hogy készítsd el, hogy ne szaladjanak fel rád a kilók. 

A nyers burgonyáról tudni kell, hogy zsírt csak minimális mértékben tartalmaz, és bár a szénhidráttartalma jelentős, 10 dkg belőle csupán 90 kalóriát tartalmaz, ami majdnem a negyede ugyanennyi kenyérnek vagy tésztának.

Forrás: Thinkstock

Na, de hogy fogyasszuk? Olajban sütve valóban kalóriabomba lesz, de a főtt burgonya kiválóan beilleszthető a fogyókúrás étrendbe is. Arra is érdemes vigyázni, hogy inkább könnyű joghurtokkal és ne zsíros húsokkal fogyasszuk. Ha így teszünk, természetesen mértékkel, biztos nem a krumpli lesz az, amitől pocakot eresztünk.

A krumpli 50 árnyalata

Száműzted az étrendedből a krumplit, mondván, hogy hizlal? A burgonya csak annyira kalóriadús, mintha a répát zsírban sütnéd meg, vagy főzés után zsíros tejjel és vajjal kikevernéd. A közhiedelemmel ellentétben nem a krumpli okolható a hízásért, hanem az elkészítés módjában van a hiba. Ha szereted ezt a zöldséget, és szívesen beiktatnád újra a mindennapjaidba, az ITT található recepteket bátran próbáld ki - ezektől nem fogsz kikerekedni!

A világ legfinomabb kolbászos burgonyalevese

A Life.hu séfje Roberto egyik kedvence a kolbászos krumplileves. Nem egyszer kóstoltuk már mi is, és odáig vagyunk érte. Hogy miként készül? Itt megtalálod a receptet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.