Aki tükör előtt eszik, annak elmegy az étvágya

Forrás: AndyWainwright.com/Art: Lee Price -
tükör étvágy evés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha fogyni szeretnénk, érdemes a tükör előtt elkölteni vacsoránkat: kevesebbet eszünk ugyanis, ha látjuk magunkat, miközben falatozunk. Különösen igaz ez akkor, ha édességet és egészségtelen gyorsételeket tömünk magunkba.

Elmegy az étvágyunk, ha látjuk magunkat, miközben pizza, csokitortát és hamburgert majszolunk, mivel ilyenkor – a University of Central Florida kutatása szerint – elszégyelljük magunkat, amiért egészségtelenül étkezünk.

Forrás: AndyWainwright.com/Art: Lee Price

A kutatás során 185 egyetemi diákot kértek arra, hogy tartsanak kóstolót: választhattak, hogy csokoládé tortát vagy gyümölcssalátát fogyasztanak. Az ételt egy tükrös és egy tükör nélküli szobában fogyaszthatták el, és kiderült: a csokitorta "kevésbé ízlett" azoknak, akik tükörben láthatták magukat étkezés közben, és ezekben az esetekben kevesebb is fogyott a süteményből.

"Amikor az ember a tükörbe néz, nem csak a testalkatát látja, hanem képes a viselkedését is objektíven felmérni. Ilyenkor jobban tudatosodik, ha egészségtelen ételt veszünk magunkhoz, és a többségnek bizony elmegy az étvágya a féktelen habzsolás látványától. Tulajdonképpen úgy tekintünk magunkra, mintha mást látnánk" – mondja a kutatást vezető Dr. Ata Jami professzor.

A jelenség oka a szocializációban keresendő: arra lettünk nevelve, hogy ne legyünk falánkok, ügyeljünk az egészségünkre, s a tükör emlékeztet minket ezekre a normákra.

Minél kövérebb valaki, annál nehezebb lefogynia - Ez az oka!http://www.life.hu/ez-zsir/20160409-minel-koverebb-valaki-annal-nehezebb-lefogyni.htmlA kutatók bebizonyították, hogy minél kövérebb valaki, annál nehezebb fogynia. A súlyosabb emberek szervezete ugyanis többet termel egy olyan fehérjéből, amely gátolja a test zsírégető képességét. Ez Zsír!--Kávézz az ideális testsúlyért!http://www.life.hu/ez-zsir/20160409-napi-2-4-csesze-kave-hozzajarul-az-eredmenyes-sulytartashoz-allitjak-nemet-kutatok.htmlHa a fogyás nehéz, akkor a súlytartást tekinthetjük még nehezebbnek. Erre azonban megoldást nyújthat napi 2-4 csésze kávé is. Egy friss kutatás szerzői rávilágítottak, hogy a koffein segít a leadott pluszkilók távoltartásában. Ráadásul a kávé mellett más koffeintartalmú italok is így hatnak a testre – mondják a Hannover Medical School szakértői.Ez Zsír!--A fogyókúra első lépése: méregtelenítéshttp://www.life.hu/ez-zsir/20160408-a-meregtelenites-a-fogyokura-elso-lepese.htmlArra nap mint nap odafigyelünk, hogy kívülről megtisztítsuk a testünket: zuhanyzunk, kezet, hajat és fogat mosunk, és az arcunkat is rendszeresen ápoljuk. A belsőnket viszont sokszor elhanyagoljuk, pedig ott is gyűlnek a nemkívánatos salakanyagok, amelyektől időközönként meg kell szabadulni. Ez Zsír!--Vicces jógapercek Bebével – jógaórára vittük az énekesthttp://www.life.hu/ez-zsir/20160405-bebet-abebe-daniel-enekest-jogaorara-vittuk.htmlA mosolygós énekest, aki nemrég drasztikus fogyókúrán esett át, jógaórára invitáltuk, ahol többet nevettünk, mint izzadtunk. Ez Zsír!Fotó: Szabó Gábor - OrigoElképesztő súly! 320 kilót nyomott 15 évesen Jacob Millerhttp://www.life.hu/ez-zsir/20160408-jacob-miller-15-evesen-320-kilot-nyomott-mutetre-volt-szuksege.htmlMindig is nagydarab gyermek volt Jacob, egész életében küzdött a súlyával, de tinédzserként érte el a legkritikusabb állapotát. Ez Zsír!OrigoTestképzavar vagy motiváció? Avagy mit közvetítenek az Instagram-fotók?http://www.life.hu/ez-zsir/20160407-testkepzavarra-vagy-motivaciora-osztonoznek-sarka-kata-fotoi.htmlSarka Katát több fronton érte támadás az elmúlt hetekben. A sok mocskolódás mögött kirajzolódott egy kérdés, amivel megéri foglalkozni: a fiatalokban valóban testképzavart okozhatnak az Instagram- és Facebook-fotók, amiket a posztolójuk motivációnak szánt? Ez Zsír!--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.