Kávézz az ideális testsúlyért!

Forrás: Instagram/womenandcoffee -
fogyás testsúly kávé koffein
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha a fogyás nehéz, akkor a súlytartást tekinthetjük még nehezebbnek. Erre azonban megoldást nyújthat napi 2-4 csésze kávé is. Egy friss kutatás szerzői rávilágítottak, hogy a koffein segít a leadott pluszkilók távoltartásában. Ráadásul a kávé mellett más koffeintartalmú italok is így hatnak a testre – mondják a Hannover Medical School szakértői.

A koffeinhez már számos egészségügyi előnyt sikerült társítani, beleértve a májbetegségek és a 2-es típusú cukorbetegség elleni hatást. Sőt, már az is felmerült, hogy a kávérajongók tovább élnek.

Forrás: Instagram/womenandcoffee

A European Journal of Clinical Nutrition című szaklapban megjelent legfrissebb eredmények alapján a kávézók nagyobb eséllyel tartják a súlyukat, mint azok, akik nem kérnek a feketéből. A következtetéshez 494 felnőttet vettek górcső alá, akik egyébként egy fogyókúrás vizsgálatban vettek részt. Feltűnő volt, hogy a sikeres súlytartók lényegesen több kávét isznak, mégpedig naponta átlagosan 2-4 adagot a visszahízókkal képest.

A koffein a világ legkedveltebb élénkítője, ami becslések szerint akár 5 százalékkal is képes megnöveli a naponta felhasznált energiamennyiséget. "A kávé nemcsak a fogyáshoz járul hozzá, hanem a súlytartáshoz is" - zárták a kutatók a beszámolót.

A fogyókúra első lépése: méregtelenítéshttp://www.life.hu/ez-zsir/20160408-a-meregtelenites-a-fogyokura-elso-lepese.htmlArra nap mint nap odafigyelünk, hogy kívülről megtisztítsuk a testünket: zuhanyzunk, kezet, hajat és fogat mosunk, és az arcunkat is rendszeresen ápoljuk. A belsőnket viszont sokszor elhanyagoljuk, pedig ott is gyűlnek a nemkívánatos salakanyagok, amelyektől időközönként meg kell szabadulni. Ez Zsír!--Molnár Anikó állítja: a levegő is hizlaljahttp://www.life.hu/ez-zsir/20160409-molnar-aniko-allitja-a-levego-is-hizlalja.htmlMolnár Anikó nemrégiben arról beszélt, ő az akiről a súlya miatt cikkeztek a legtöbbet. Bár 17 kilótól szabadult meg, őszintén mesélt arról, hogy őt bizony még a levegő is hizlalja.Ez Zsír!--Vicces jógapercek Bebével – jógaórára vittük az énekesthttp://www.life.hu/ez-zsir/20160405-bebet-abebe-daniel-enekest-jogaorara-vittuk.htmlA mosolygós énekest, aki nemrég drasztikus fogyókúrán esett át, jógaórára invitáltuk, ahol többet nevettünk, mint izzadtunk. Ez Zsír!Fotó: Szabó Gábor - OrigoDús idomokat villantott az egykori gyereksztár, Ariel Winterhttp://www.life.hu/ez-zsir/20160406-ariel-winter-a-modern-csalad-sztarja-dus-idomokat-villantott-a-strandon.htmlA Modern család sztárja nagyon nőies idomokat villantott a tengerparton. Ez Zsír!AFPElképesztő súly! 320 kilót nyomott 15 évesen Jacob Millerhttp://www.life.hu/ez-zsir/20160408-jacob-miller-15-evesen-320-kilot-nyomott-mutetre-volt-szuksege.htmlMindig is nagydarab gyermek volt Jacob, egész életében küzdött a súlyával, de tinédzserként érte el a legkritikusabb állapotát. Ez Zsír!OrigoHosszú Katinka embert próbáló pózban edzi brutális hátizmáthttp://www.life.hu/ez-zsir/20160407-hosszu-katinka-uszono-iron-lady-megmutatta-hogyan-edzi-testet.htmlNem hazudtolja meg magát az Iron Lady, aki megmutatta milyen, amikor hátizmait különös módon erősíti. Ez Zsír!--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.