A zöldség- és gyümölcsevés vonzóbbá teszi a nőket

Forrás: Dreamstime -
arcbőr zöldség gyümölcs
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A zöldségekben és gyümölcsökben található természetes összetevő hívogató ragyogást biztosít a bőrnek - állítják a szakemberek.

Azok a nők, akik több zöldséget és gyümölcsöt esznek, egészségesebb és vonzóbb bőrnek örülhetnek. Ezért a karotinoidok felelnek – azok a pigmentek, amelyek többek között a sárgarépában, az édesburgonyában, a leveles zöldekben és a paradicsomban is megtalálhatóak, ráadásul a rák ellen is védenek.

Forrás: Dreamstime

A mostani skót-ausztrál kutatásból bebizonyosodott, hogy az egészséges étrendet folytató nők bőrtónusát és színét szebbnek látják, illetve vonzóbbnak értékelik a férfiak.

"Már megállapítást nyert, hogy a fiatal nők hajlamosabbak a külsejük kedvéért változtatni a magatartásukon, mintsem az egészségükért. Jelen kutatás alátámasztja, hogy a bőséges zöldség- és gyümölcsfogyasztás sárgásabb bőrt eredményez. Ez a sárga árnyalat vonzóbb és egészségesebb a napbarnított bőrnél. Érdemes lenne hangsúlyt fektetni arra, hogy a nők bőrtónusa tovább javuljon, mégpedig a kiegyensúlyozott táplálkozás segítségével" - magyarázta a szerzőként közreműködő Dr Ross Whitehead, a skót Szent András Egyetem munkatársa.

A megfelelő karotinoid-bevitel több krónikus betegség kockázatát is visszaszorítja, ráadásul antioxidánsként a rák ellen is véd. Egy másik vizsgálat szerint napi hét adag friss zöldség és gyümölcs 42 százalékkal csökkenti a bármilyen okból bekövetkező halálozás veszélyét.

Jennifer Lawrence: "Szeretném, ha nők végre szépnek látnák magukat"http://www.life.hu/ez-zsir/20160410-jennifer-lawrence-harpers-bazaarnak-adott-interjujaban-beszelt-arrol-hogy-valtoztatni-szeretne-a.htmlA 25 éves hollywoodi színésznő úgy érzi, hogy az utóbbi időben egyre kevesebb "normális" nőt látni a címlapokon, és a filmekben.Ez Zsír!--Aki tükör előtt eszik, annak elmegy az étvágyahttp://www.life.hu/ez-zsir/20160409-aki-tukor-elott-eszik-annak-elmegy-az-etvagya.htmlHa fogyni szeretnénk, érdemes a tükör előtt elkölteni vacsoránkat: kevesebbet eszünk ugyanis, ha látjuk magunkat, miközben falatozunk. Különösen igaz ez akkor, ha édességet és egészségtelen gyorsételeket tömünk magunkba.Ez Zsír!--Kávézz az ideális testsúlyért!http://www.life.hu/ez-zsir/20160409-napi-2-4-csesze-kave-hozzajarul-az-eredmenyes-sulytartashoz-allitjak-nemet-kutatok.htmlHa a fogyás nehéz, akkor a súlytartást tekinthetjük még nehezebbnek. Erre azonban megoldást nyújthat napi 2-4 csésze kávé is. Egy friss kutatás szerzői rávilágítottak, hogy a koffein segít a leadott pluszkilók távoltartásában. Ráadásul a kávé mellett más koffeintartalmú italok is így hatnak a testre – mondják a Hannover Medical School szakértői.Ez Zsír!--Csak semmi kalóriaszámolgatás! Így fogyhatsz le hatékonyanhttp://www.life.hu/ez-zsir/20160402-igy-fogyhatsz-le-hatekonyan-makroelemek-szamolasaval.htmlAki fogyni szeretne, a legtöbbször a kalóriabevitelt csökkenti, és többet kezd mozogni: elviekben ez a legtökéletesebb módszer arra, hogy az extra kilóktól megszabaduljunk. Ugyanakkor jobban járunk, ha a kalóriák helyett inkább a makroelemeket tartjuk számon.Ez Zsír!--Ez az oka, hogy egyre több az elhízott emberhttp://www.life.hu/ez-zsir/20160320-egyre-tobb-az-elhizott-ember-nincs-kontroll.htmlAmikor alaposan megpakoljuk a tányérunkat, egyáltalán nem biztos, hogy éhesek vagyunk: egyszerűen csak a szokás hatalmáról van szó. A mai ember ugyanis lényegesen többet eszik, mint nagyszüleink ettek a maguk idejében. Már 20 évvel ezelőtthöz képest is 50 százalékkal nagyobb adagokat kebelezünk be nap mint nap. Ez Zsír!--Ezen múlik, hogy salátát vagy sütit kívánszhttp://www.life.hu/ez-zsir/20160319-minel-tobb-egeszseges-fogas-kerul-a-tanyerunkra-egy-ido-utan-annal-finomabbnak-erezzuk.htmlFelmérések szerint, minél több egészséges fogás kerül a tányérunkra, egy idő után annál finomabbnak érezzük azt, és kevésbé sóvárgunk korábbi kedvenceink után. Ez Zsír!Thinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.