Molnár Péter fitneszmodell: "Semmilyen cél nem lehet olyan fontos, hogy az egészségünk lássa kárát"

Fotó: Végh Zoltán -
fitnesz egészség sport fitneszmodell
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Molnár Péter középiskolásként lett a fitnesz szerelmese, ami azóta az életmódjává vált. A fitnesz ugyanis kiváló fizikumot, egészséget és rendszert vitt az életébe. Mottója azonban az, hogy nem szabad túlzásba esni: "csak addig feszegessük a határainkat, amíg élhető mederben tudjuk tartani a fitneszt mint életformát."

Kisgyerekként is sok sportot kipróbált, de egyik sem fogta meg igazán. Mozogni azonban mindig is szeretett, így soha nem volt olyan időszak az életében, ami sport nélkül telt volna. A 28 éves Petinek kamaszkorában voltak súlyproblémái, de nem a súlyfelesleg miatt, hanem azért, mert túl vékony volt. Fitnesszel éppen ekkor, a középiskolai évek elején kezdett el foglalkozni, és azonnal megszerette.

Fotó: Szilveszter Zoltán
Forrás: FIBO, BiotechUSA

Mindenki találja meg a neki való sportot

"Véleményem szerint az a legfontosabb, hogy mindenki találjon olyan mozgásformát, amit szívvel-lélekkel végez, és nem jelent számára megerőltetést, hogy rávegye magát az edzésre. Hiába írjuk elő valakinek, hogy milyen gyakorlatokat kellene végeznie, ha nem szereti igazán, amit csinál. Előbb-utóbb elfogy majd a lelkesedése, az eredmények pedig csak hosszú távon jelentkeznek. Bár véleményem szerint az esztétikumot tekintve a súlyzós edzés a leghatékonyabb sport, de ismerek sok embert, aki egyszerűen nem szeret konditerembe járni. Ők időről időre abbahagyják, és sosem jutnak el odáig, hogy életmóddá váljon számukra a súlyzós edzés, így az eredmények sem jönnek. Ilyenkor meg kell találni, hogy mi az a mozgásforma, ami örömet szerez nekik" - mondja Peti.
Fotó: Végh Zoltán

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.