Fogyókúrázol? 5 tipp, ha tartós eredményre vágysz

Forrás: Dreamstime -
életmódváltás BikiniBody fogyókúra
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sok fogyókúrázónak nem sikerül kialakítania azt a rendszert az életében, ami által tartós eredményt érhetne el. Így pedig beindul a jojóeffektus, vagy éppen örökre felhagy a diétával. De ezt semmiképpen ne tedd, inkább kövesd a tippjeinket.

Szeresd meg a sportot!

Alig bírsz nekiállni az edzésnek, vagy éppen unod az egészet? Ez nem azt jelenti, hogy a testmozgás nem neked való, csak azt, hogy még nem találtad meg az igazit. Kísérletezz: próbálj ki minél több edzésformát. A számtalan mozgásforma közül kizárt, hogy ne találj rá a neked valóra.

Forrás: giphy.com

Igyál eleget!

A napi 2-3 liter víz elfogyasztása alapvető fontosságú a tartós sikerhez. Az anyagcsere helyes működésében is fontos szerepe van, és a rugalmas, szép bőr is a megfelelő hidratáltságnak köszönhető.

A jó anyagcsere a karcsúság titka

A megfelelően működő anyagcsere amellett, hogy ellátja a szükséges tápanyagokkal a sejtjeinket, nem hagyja felhalmozódni testünkben a salakanyagokat. Éppen ezért az egészséges étrenddel kiegészítve távol tartja, vagy éppen leégeti a pluszkilókat. A jó közérzet már csak a bónusz. Olvasd el a life.hu cikkét!

Figyelj az étkezésre!

A vitaminokban, rostban, jó fajta szénhidrátokban gazdag táplálkozást ne diétaként, hanem életmódként csináld. Kutatások bizonyítják, hogy a helyes étkezés sokkal nagyobb arányban számít az egészség és a jó alak megőrzésében, mint a sport. A koplalás nem jó út a tartós eredmények felé, naponta ötször egyél kisebb adagokat, és minden étkezésedben a tányér felén zöldség legyen. Ha édességet kívánsz, inkább gyümölcsöket fogyassz!

Forrás: Dreamstime

Az 5 legnagyobb hiba, amit fogyókúra közben elkövethetsz

Már hetek óta diétázol, de semmilyen változást nem tapasztalsz? Lehet, hogy olyan apróságokon csúszol el, amiket valójában nem is gondoltál hibának. Most megmutatjuk, milyen szabályokra kell odafigyelned a sikeres diétáért. Olvasd el a Life.hu cikkét!

Alakíts ki rendszert!

A rendszerességre a sport és az étkezés miatt is szükség van. A napi ötszöri étkezés és a heti háromszori sportolás egy idő után szokássá válik, így a szervezeted már hiányolni fogja, ha nem kapja meg a kellő mennyiséget.

Ne feledd a motivációt!

Tartsd szem előtt a motivációt. Tudd, hova akarsz eljutni, és miért csinálod az egészet! Az egészség, a fittség, a boldogság megfizethetetlen dolgok, amelyekért megéri küzdeni!

Forrás: Dreamstime

Tornázz mindennap Katus Attilával a LifeNetwork tévében. Várunk egy közös edzésre reggel 7-kor, délután 3-kor és este 7-kor. Nincs kifogás! Bikini body Katus Attilával!
Katus Attila napi tippjei az egészségért – 10.naphttp://www.life.hu/ez-zsir/20160419-katus-attila-napi-tippjei-az-egeszsegert-10-nap.htmlSzeretnél egészségesen étkezni és sportolni, hogy fitt és életerős legyél? Szeretnél jó alakot és tónusos izmokat? Fogadd meg Katus Attila napi tippjeit, és indulj el az életmódváltás útján. Ez Zsír!ThinkstockMolnár Péter fitneszmodell: "Semmilyen cél nem lehet olyan fontos, hogy az egészségünk lássa kárát"http://www.life.hu/ez-zsir/20160419-molnar-peter-fitneszmodell-sportrol-es-egeszseges-eletmodrol-meselt.htmlMolnár Péter középiskolásként lett a fitnesz szerelmese, ami azóta életmóddá vált. A fitnesz ugyanis kiváló fizikumot, egészséget és rendszert vitt az életébe Mottója azonban az, hogy nem szabad túlzásba esni: "csak addig feszegessük a határainkat, amíg élhető mederben tudjuk tartani a fitneszt, mint életformát." Ez Zsír!--5 sport, ami a legtöbb kalóriát égetihttp://www.life.hu/ez-zsir/20160415-5-sport-ami-a-legtobb-kaloriat-egeti.htmlA kalóriaégetés a célod? Válassz olyan sportokat, amelyek a leghatékonyabbak ebben. De mennyi kalóriát égetnek pontosan a különböző edzésformák? A cikkünkből kiderül! Ez Zsír!OrigoKatus Attila napi tippjei az egészségért – 9.naphttp://www.life.hu/ez-zsir/20160418-katus-attila-napi-tippjei-az-egeszsegert-9-nap.htmlSzeretnél egészségesen étkezni és sportolni, hogy fitt és életerős legyél? Szeretnél jó alakot és tónusos izmokat? Fogadd meg Katus Attila napi tippjeit, és indulj el az életmódváltás útján. Ez Zsír!--Futókisokos - Mikor, mennyit, hogyan? http://www.life.hu/ez-zsir/20160414-futo-kisokos-igy-vagj-bele-a-szabadteri-sportba.htmlKinek nem ajánlott a futás? Hogyan érdemes elkezdeni, ha teljesen kezdő vagy? Miért kell odafigyelni a légzésre, és milyen terepen egészséges a futás? Tudj meg mindent a cikkünkből! Ez Zsír!--Fehér Balázs a futásról: "A testem ellazul, és egyszerűen csak úszom a levegőben" http://www.life.hu/ez-zsir/20160413-feher-balazs-futoversenyre-keszul.htmlFehér Balázs életében új fejezetet nyitva, készen áll az új élményekre és kihívásokra. Ennek jegyében elindul a tavaszi futószezon első nagy versenyén, amire profi segítséggel készül. Korompay-Túróczi Réka hosszútávfutó, triatlonista motiválja Balázst az edzéseken. Ez Zsír!--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.