mogyoró egészség gluténmentes étel avokádó
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egyes ételek és italok jó hatással vannak a szervezetre magas antioxidáns és fehérje tartalmuk miatt; azonban olykor hiába egészségesek, dúskálnak a kalóriákban. 

Avokádó

Az avokádónak méltó szerepe van a legtöbb táplálkozásban, ami nem meglepő. Magas rosttartalmú és kétszer annyi a káliumtartalma, mint egy banánnak. Csökkenti a koleszterinszintet, lassítja a bőr öregedését és csökkenti a rák, valamint a cukorbetegség kockázatát. Azonban fontos tudni, hogy az avokádó kalóriadús is, úgyhogy csak mértékkel használd salátáidban, szendvicseidben.

Forrás: Dreamstime

Mogyoró

Nincs olyan bár, ahol a frissítő mellé ne tudnánk ropogtatnivalókat venni. Az avokádóhoz hasonlóan szívbarát zsírokat tartalmazó mogyoró hiába egészséges, az nem feltétlenül jelenti azt is, hogy nem gyarapszik tőled a súlyod. Egy maroknyi mogyoró hozzávetőlegesen 135 kalóriát tartalmaz, szemben a 12 kalóriás kesudióval vagy a 22 kalóriát tartalmazó mandulával.

Forrás: Dreamstime

Szárított gyümölcsök

A szuperkönnyűnek tűnő szárított gyümölcsök hiába tartalmaznak rengeteg antioxidánsot, de kalóriák terén nekik sem kell a szomszédba menniük. Két evőkanál szárított gyümölcs vagy mazsola helyett inkább egyél egy csészényi friss málnát vagy epret.

Forrás: Dreamstime

Gluténmentes termékek

Még ha nincs is glutén érzékenységünk, akkor is gyakrabban választjuk már a gluténmentes pizzát, tésztát, palacsintát, elvégre jól is hangzik. Fontos tudni azonban, hogy a glutént helyettesítő anyagok, mint például a kukoricakeményítő és a barna rizsliszt jóval több kalóriát tartalmaznak.

Forrás: Dreamstime

20 étel, amely függőséget válthat ki

A kutatók egy listán rangsorolták azokat az élelmiszereket, amelyek esetében gondot jelenthet megállni egyetlen adagnál. ITT írtunk róluk!
A 60 éves nagyinak még mindig dögösebb teste van, mint egy huszonévesnekhttp://www.life.hu/ez-zsir/20160326-yazemeenah-rossi-a-hatvaneves-modell-teste-meg-mindig-hibatlan-furdoruhaban-pozol.htmlAmikor valaki szupernagyiként emlegeti saját felmenőjét, nem feltétlenül ilyen kinézetű hölgyről beszél. Yazemeenah Rossi hiába nagymama korú, olyan formás a teste, hogy a mai napig komoly modellfelkéréseket kap. Ez Zsír!Origo5+1 meglepő dolog, ami túlevéshez vezethttp://www.life.hu/ez-zsir/20160324-tuleves-nem-mindegy-mennyit-eszel-hogyan-es-milyen-korulmenyek-kozott.htmlGyakran előfordul, hogy folyamatosan csak ennénk és ennénk, míg degeszre nem tömjük magunkat – aztán csodálkozunk, hogy mi okozhatta ezt az állapotot. Gondolnád, hogy az akciófilmek és az alvás is befolyásolhatja, hogy mennyire használjuk ki a gyomrunk térfogatát? Ez Zsír!--5 nyomós ok, amiért az úszás az egyik legjobb sporthttp://www.life.hu/ez-zsir/20160321-az-uszas-a-legjobb-sport-kutatasok-is-bizonyitjak.htmlTöbbször halljuk, hogy az úszás mennyire jót tesz a testi és lelki egészségünknek. Íme, 5 ok, amiért érdemes olykor a futócipőt is fürdőruhára cserélni. Ez Zsír!--10 dolog, amire minden nő gondol jóga közbenhttp://www.life.hu/ez-zsir/20160317-joga-kozben-ezekre-gondolunk-legtobbszor.htmlA jóga az egyik legdivatosabb mozgásforma, sok sztár is űzi. Mégis mit gondolunk legbelül, amikor az izzasztó, sokszor fárasztó és egész teste igénybevevő mozgásformát gyakoroljuk? Ez Zsír!Origo7+1 módszer, amivel könnyebbé teheted az edzésthttp://www.life.hu/ez-zsir/20160225-tedd-konnyebbe-az-edzest-tippek-modszerek.htmlAz edzés olykor komoly kihívást jelent, főleg ha fáradtak vagyunk. Íme, 7+1 kutatáson alapuló tipp, amely segít megkönnyíteni a mozgást. Ez Zsír!--5 dolog, amit nem tudtál a gabonapehelyrőlhttp://www.life.hu/ez-zsir/20160210-a-gabonapehelyben-tobb-cukor-van-mint-regebben-ezeket-nem-tudtad-eddig-rola.htmlA gabonapehely az egyik kedvenc reggelink, ám vannak dolgok, amiket érdemes tudni erről a finom és egészséges ételről, mielőtt levesszük a bolt polcáról. Íme 5 dolog, amit érdemes tudnod. Ez Zsír!Thinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.