7 tipp a túlevés utáni bűntudat enyhítéséhez

Forrás: giphy.com -
ital túlevés puffadás bűntudat étel
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az ízletes és egészséges étel elfogyasztása kulcsfontosságú. Viszont amikor sikerül magunkat túlenni – főleg egészségtelen ételekkel – igencsak kellemetlen lehet a szervezet számára. Íme, 7 tipp, amivel átvészelheted, vagy éppen enyhítheted a rossz közérzetet.

1. Mozgás

Miután megettél egy nagy adag steak-et és fojtásként somlóit küldtél rá, ne csodálkozz, ha enyhén szólva is tele leszel. Semmi gond, sokszor hallottuk már a „le kellene mozogni a kaját” mondatot. A felvetés nem alaptalan, hiszen egy vacsora utáni könnyed séta elősegíti az emésztést.

Forrás: giphy.com

2. Fölösleges a pánik

Időről időre mindannyian túlesszük magunkat. Ilyenkor az első számú szabály, hogy ne érezzünk bűntudatot. Az utána lévő napokon érdemes odafigyelni az étkezésre: fogyassz egészségesebb, táplálóbb ételeket, amelyek nemcsak „kitisztítanak”, de enyhíti a szíros és édes ételek utáni sóvárgást is.

3. A víz a barátod

Fontos, hogy figyelj oda a megfelelő hidratálásra, így felgyorsítod az anyagcserédet is.

4. Figyeld a tested jelzéseit

Emlékszel arra, amikor a múltkor annyira teleetted magad, hogy majd kipukkadtál? A tested nem felejt, ezért ha legközelebb azt jelzi, hogy már kezded túladagolni a kaját vagy valójában már nem vagy éhes, érdemes rá hallgatnod.

5. Lakj jól zöldségekkel

Jó taktika lehet, ha inkább zöldségből eszel sokat, hiszen bármennyire is sikerült a túlevés, nem lesz annyira tele a pocakod, mintha nehezebb ételeket ettél volna.

Forrás: giphy.com

6. Tudatosság

Tartsd magadban a negatív, becsmérlő gondolatokat és kijelentéseket, azt azonban tudatosítsd, hogy egészségtelen mértékben táplálkoztál.

7. Méregtelenítés

Amikor tudod, hogy sokat ettél előző nap, mindig indítsd a napot két deci vízzel, amihez citromlevet és gyömbért (esetleg uborkát) keversz. Ez, valamint egy – semmi esetre sem kihagyott – magas fehérjetartalmú vagy magas rost tartalmú reggeli segíti az emésztésed helyreállítását.

Katus Attila napi tippjei az egészségért – 22. naphttp://www.life.hu/ez-zsir/20160429-katus-attila-napi-tippjei-az-egeszsegert-22-nap.htmlSzeretnél egészségesen étkezni és sportolni, hogy fitt és életerős legyél? Szeretnél jó alakot és tónusos izmokat? Fogadd meg Katus Attila napi tippjeit, és indulj el az életmódváltás útján. Ez Zsír!--Gáspár Győző első helyen végzett egy fitnesz versenyenhttp://www.life.hu/ez-zsir/20160502-gaspar-gyozo-enekes-showman-elso-helyen-vegzett-egy-fitnesz-versenyen.htmlHatalmas bravúr! Mínusz 40 kiló, és sok-sok nélkülözés, de a showman szerint megérte az áldozat, mert élete legjobb élménye volt, izmait fitoktatva a színpadon állnia. Ez Zsír!Fotó: Szabó Gábor - OrigoKatus Attila napi tippjei az egészségért – 23. naphttp://www.life.hu/ez-zsir/20160502--katus-attila-napi-tippjei-az-egeszsegert-23-nap.htmlSzeretnél egészségesen étkezni és sportolni, hogy fitt és életerős legyél? Szeretnél jó alakot és tónusos izmokat? Fogadd meg Katus Attila napi tippjeit, és indulj el az életmódváltás útján. Ez Zsír!--Győzike 40 kilót fogyott, most kockahasat villantotthttp://www.life.hu/ez-zsir/20160501-gyozike-gaspar-gyozo-65-kilot-fogyott-most-kockahasat-villantott.htmlA showmannel egy testépítő versenyen futottunk össze, ahol a zakója alá is benézhettünk. Ez Zsír!Fotó: Szabó Gábor - OrigoSchobert Norbi nem izgulja túl a ma esti Nagy Duett showthttp://www.life.hu/ez-zsir/20160501-schobert-norbi-a-nagy-duett-elott-meg-letolt-egy-brutall-edzest.htmlÚgy tűnik, a fitneszguru sosem áll le. Még az esti nagy megmérettetés előtt letolt egy aerobik órát. Ez Zsír!Fotó: Szabó Gábor - OrigoFelkészültél a következő kihívásra? Májusban csak teljes kiőrlésű termékeket fogyasztunk!http://www.life.hu/ez-zsir/20160428-a-majusi-kihivasban-csak-teljes-kiorlesu-eteleket-fogyasztunk.htmlA cukormentes hónap után a fehér lisztre mondunk nemet egy hónapon keresztül a kihívás évében. És hogy miért is annyira jó ez a kihívás? Most eláruljuk! Ez Zsír!--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.