Úszógumi a strandon? Így szabadulj meg a hasadon lévő zsírtól

Forrás: Thinkstock -
zsír has
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Közeleg a strand szezon, valószínűleg te sem akarsz úszógumival menni a vízpartra. Nem olyan egyszerű megszabadulni a hasadon lévő zsírtól, gondolhatod, pedig ez nem így van. Eláruljuk mi a titka az izmos hasnak.

A hason található zsírt egészen máshogy kell kezelni, mint a test többi részén lévőt, szerencsére a tudósok elkezdték tanulmányozni és a legutóbbi eredmények szerint könnyen meg lehet szabadulni az úszógumitól.

Forrás: Thinkstock

Egy amerikai magazinban publikálták annak a tesztnek az eredményét, amelyben a résztvevők heti 4 edzéssel váltak meg a derekukon található zsírtól. Az egyik csoport kizárólag kardiózott, a másik csoport high-intensity trainingen (HIIT) vett részt, a harmadik csoport kizárólag súlyokat emelt, a negyedik csoport pedig keverte a kardiót és a súlyemelést. Egyértelműen a HIIT-sek vesztették el a hasukon lévő zsírréteget a legrövidebb idő alatt, míg a többi csoport izmaikból és a testükben található vízből fogytak a legtöbbet. Úgy tűnik a HIIT lesz a nyár legnagyobb királya, Magyarországon is egyre több konditeremben próbálhatod ki.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.