5 ok, amiért nem érdemes szólóban edzened

Forrás: Dreamstime -
siker barátság mozgás sport edzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az edzés olykor unalmas és monoton tud lenni, amikor egyedül csinálod. Miért ne vennéd rá a legjobb barátnődet vagy a párodat, hogy együtt mozogjatok és formálódjatok? Mondunk 5 okot, amiért érdemes!

1. Gyorsabb fejlődés

Ne aggódj, ha a barátnőd jobb formában van, mint te – és ne is legyél rá féltékeny. Egy 2012-es tanulmányban főiskolai lányok viselkedését vizsgálták meg sport közben. A konklúzió szerint az izmosabb, sportosabb lányok hosszabb távon inkább motiválták kevésbé sportos partnereiket, amely utóbbiak gyorsabb fejlődését is eredményezte. Azt fontos megjegyezni, hogy csak egészséges keretekig érdemes tartani ezt a fajta motivációt, hiszen a túlzott mozgás akár sérüléshez is vezethet!

Forrás: Dreamstime

2. Több motiváció

Bizonyára te is érezted már azt, amikor csak úgy elszalad az idő a partnereddel. Egy futópartner mindig jól jön, pláne, ha azt az illúziót kelti bennetek, hogy gyorsabban eltelt az edzés. A motiváció mellett pedig tanácsokkal is tudtok egymásnak segíteni.

3. Nem mondod le egykönnyen

A közös sportolást felfoghatod egy baráti találkozónak. Jobb esetben egy ilyen alkalmat ritkábban mondasz le, mondván nem akarsz kiszúrni a másikkal és elvenni a sportélményét.

4. Új dolgokat tanulhatsz

Nem csak a mozgásról, de annak rutinjáról is. Kiderülhet miben volt eddig hiányos a tudásod, hogy még egy izomcsoportot érdemes nyújtanod egy erős edzés után, netán megtudod mi a legjobb étel, amit egy izzasztó óra után fogyaszthatsz.

Forrás: Dreamstime

5. Erősödik a kapcsolatod

Legyen szó párokról vagy barátokról, köztudottan összekovácsolja, pontosabban szó szerint megedzi őket a közös mozgás. Ráadásul amellett, hogy együtt hajtanak, küzdenek, kialakul egy közös rutin és a hétköznapi dolgaikat is meg tudják beszélni.

6 ok, amiért érdemes rendszeresen mozognod

A legtöbben azért járunk edzőterembe, hogy mozogjunk és a sport minél izmosabb, szebb testet varázsoljon nekünk. Íme, még 6 ok, amiért megéri edzeni akkor is, ha totál fáradtak vagyunk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.