Ez történik, ha normál testsúlyú ember kezd el fogyókúrázni

Forrás: Dreamstime -
diéta elhízás testsúly
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A diéta segít abban, hogy egészségesebbé váljunk, jobb legyen a hangulatunk, csökkenjen a stressz-szintünk, illetve a szexet is jobban kívánjuk. Mindez akkor is igaz, ha egyébként sem volt túlsúlyosak – derül ki egy friss amerikai kutatásból.

Egészséges testsúlyú, illetve enyhén elhízott emberek vettek részt egy olyan kísérletben, amelynek során 2 éven át csökkentett kalória tartalmú diétát követtek. Átlagosan közel 7,7 kilótól szabadultak meg a résztvevők, amelynek következtében lényegesen javult életminőségük is a kutatást vezető Corby Martin szerint.

Forrás: Dreamstime

„A kalóriabevitel csökkentése még azoknak az embereknek a körébe is pozitív biológiai és fiziológiai változásokkal járt, akik egyébként egészséges testsúlyúaknak voltak mondhatók. A tervek szerint a résztvevők kalóriabevitele 25 százalékkal csökkent volna, de a két év során csupán 12 százalékos csökkentést tudták tartaná. Ennek ellenére mindannyian jobban érezték magukat a bőrükben hosszútávon” – fejtette ki a szakember.

A 25 százalékos kalóriacsökkentést a legtöbb ember számára rendkívül komoly kihívást jelent. Noha ebből csak 12 százalékot sikerült tartani, a pozitív hatások így tagadhatatlanok. Már korábbi felmérések is bizonyítják, hogy akár a kisebb változások is ilyen hatékonyak lehetnek egészségünk megőrzése szempontjából” – fűzte hozzá Dr. Scott Kahan.

Eddig is világos volt, hogy a kalóriabevitel csökkentése jót tesz a túlsúlyos embereknek, azzal kapcsolatban azonban számos eltérő vélemény létezik, hogy mi történik akkor, ha normál testsúlyú emberek kezdenek fogyókúrázni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.