Sikertörténet: 31 kilót fogyott, ma már edzőként dolgozik Anna

edző életmódváltás egészséges életmód
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 25 éves Anna, aki egy kisfiú édesanyja, hormonprobléma miatt 110 kilóra hízott a terhessége végén. A szülés után azonban újra sportolni kezdett, és később a diétát is elkezdte. Ennek köszönhetően 31 kilót adott le, habár nem ez motiválja, hanem a formás, nőiesen sportos testalkat. Anna ma már edzőként dolgozik, és másokat motivál arra, hogy ők is elérhessék ezt a célt. 

Hogyan éltél az életmódváltás előtt?

Világéletemben sportoltam, ennek ellenére, ha egy picit nem figyeltem az étkezésre, már szaladtak is rám a kilók. 2010-ben kezdtem el az életmódváltást, ekkor 162 centimhez már 76 kiló voltam, izomtalan és plöttyedt. Lefogytam kevesebb mint fél év alatt, és ez alatt az idő alatt beleszerettem a fitnesz világába. Alakomat nagyjából három évig sikerült tartanom, 2013-ban volt egy súlyos vizesedésem, ezután „indultam el a lejtőn”. Hormonális problémáim lettek, a gyógyszerekkel híztam, félrekezeltek, végül 2014 szeptemberére már 82 kiló voltam. Ekkor tudtam meg, hogy várandós vagyok. A terhesség alatt végig edzettem és edzéseket tartottam, de nyilván nem diétáztam, így 110 kilóval mentem szülni. A szülés után 10 héttel kezdtem el sportolni újra, ekkor a szoptatás miatt még nem diétáztam, azt csak januárban kezdtem.

Anna a terhessége alatt is kitartóan sportolt Forrás: Karádi Anna

Mi döbbentett rá arra, hogy változtatnod kell?

Nem szerettem volna, ha a kisfiamnak kövér anyukája van, ha abban a tudatban nő fel, hogy a túlsúly normális. Nem az esztétikai dolgokkal van itt a probléma, hanem inkább az egészségügyi dolgokkal. Nem vagyok almaalkat, így a szívemet nem igazán terhelte a súlyom, de minden reggel úgy keltem fel, hogy alig bírtam elindulni, annyira fájt a talpam. Azt gondoltam, hogy a masszőr lesz a megoldás. Amikor közölte, hogy nagy valószínűséggel a túlsúly a talp boltozatát terheli, elszégyelltem magam.

Hány kiló voltál ekkor?

110 kilóval szültem, a kórházból már 97-tel jöttem haza. Azt gondoltam, a szoptatás majd segíti a fogyást, nem így volt. Az edzéseket szeptemberben ugyanennyi kilóval kezdtem.

Anna a szülés után 110 kg-ról kezdte újra a fogyókúrát Forrás: Karádi Anna

Mi motivált a fogyásban?

Jó anyukája szeretnék lenni a gyerekemnek, játszani vele, megszerettetni a sportot. Nem szeretném, ha azt látná, hogy ebéd után kötelező a desszert, napközben pedig az állandó nassolás (persze azért néha egy kis csalás belefér, az én gyengém például a fagyi). Szeretném, ha büszke lenne rám.

Sok mélypont volt? Hogyan lendültél túl rajtuk?

Nem foglalkoztam a mélypontokkal, végig a célom lebegett a szemem előtt. Amikor a tükörben nem láttam a változást, egymás mellé tettem két fotót. Januártól kezdve egyébként képekkel dokumentáltam a fogyást, hogy lássam az eredményeket, és ha feladnám, akkor tudatosítsam magamban, hogy nem éri meg, ha már idáig eljutottam.

Hatalmas akaraterő, kitartás a végsőkig Fotó: Kiss János

Mi a fogyásod titka, mivel sikerült leadnod a pluszkilókat?

Titkom nincs. Diéta és edzés. Az étkezésben a vércsoportdiéta alapelveit tartom szem előtt, hisz ez nem fogyókúra, hanem egészséges táplálkozás, amelynek mellékhatása a fogyás. Figyelek a fehérjebevitelre, hogy a súlyvesztésnek ne az izmaim lássák kárát, ez az egyik legfontosabb szerintem.

Hol tart most a folyamat? Hány kilót fogytál eddig?

31 kiló ment le szeptember óta, de nem a kiló motivál. Ez csak egy irány. Amikor 58 kiló voltam, vastagabb volt a combom, mint most, 66 kilósan. A célom egy szép definiált test, amihez kilóban mérve már nem sok hiányzik.

Anna ma már sokkal energikusabb és vidámabb Forrás: Karádi Anna

Mennyit mozogsz most, és milyen étrendet követsz?

Ahogy már említettem, januárban a vércsoportdiétát választottam, ami valójában nem is diéta, hanem egyfajta egészséges táplálkozás, aminek pozitív mellékhatása a fogyás. Mindennap edzek, hetente összesen 10 alkalommal, de ebből hét a munkám része, mivel edző vagyok. Ezekből számomra nem mind megerőltető, plusz nyilván a vendég az első, a hibajavítás, biztatás stb., így ezeket nem tartom teljes értékű edzésnek a magam részéről. Ezeken kívül heti háromszor megpróbálok lejutni a konditerembe, ahol osztott edzéstervet csinálok, nagy súlyokkal, rövid pihenőkkel. A kondizást egyébként csak februárban kezdtem újra.

Hogyan változott meg az életed az életmódváltás miatt?

Sokkal energikusabb, vidámabb, fittebb, tudatosabb vagyok.

Mi a végső célod?

Szeretném, ha ez a test egy életen át megmaradna, és nem csúsznék bele a jól ismert jojóba. Nyilván 1-2 kiló plusz-mínusz még nem ad aggodalomra okot, ennél többet nem szeretnék megengedni magamnak.

Egy szénhidrátfüggő vallomása 30 nap megvonás után – Avagy így éltük túl a májusi kihívást!http://www.life.hu/ez-zsir/20160601-beszamolo-a-majusi-teljes-kiorlesu-kihivasrol.htmlNagy várakozással fogtam neki a májusi kihívásnak, azaz egy teljes hónapig semmi finomított szénhidrátot nem vehettem magamhoz. Viszlát, kedvenc sajtos pogi, au revoir kakaós csiga, do szvidanyija imádott pizzás tekercs! Ez Zsír!Origo20 dolog, amit minden huszonévesnek tudnia kell a testérőlhttp://www.life.hu/ez-zsir/20160531-20-dolog-amit-minden-huszonevesnek-tudnia-kell-a-testerol.htmlTe hányszor érezted azt tinédzserként és huszonévesként, hogy ezt meg ezt megváltoztatnál a testeden? Itt az ideje kibékülnöd önmagaddal! Íme, 20 tipp, hogy jobban érezd magad a testedben! Ez Zsír!--Ha megbomlott a belső egyensúlyod: avagy így lendülj át a holtpontonhttp://www.life.hu/ez-zsir/20160530-igy-lendulj-at-a-holtponton.htmlMit kell tenned, amikor iszonyatosan elfáradtál, és úgy érzed, nem tudod folytatni a sportolást? Katus Attila ezen a héten a fáradtság és a holtpont kérdéseire ad választ. Ez Zsír!OrigoPiacozás felsőfokon – Így válaszd ki az egészséges alapanyagokat!http://www.life.hu/ez-zsir/20160530-a-bikinibody-gyoztese-teodora-a-piacon-jart.htmlA Life.hu nagyszájú riportere, Németh Máté a BikibiBody program győztesét, Teodórát kísérte el a piacra. Teodóra Abonyi Orsi dietetikussal válogatott az egészséges áruk között. Ez Zsír!--Sokkoló celebdiéták, amiket soha ne próbálj kihttp://www.life.hu/ez-zsir/20160527-sokkolo-celebdietak-amiket-soha-nem-probalj-ki.htmlElképesztő, mi mindenre képesek a celebek, hogy jó formába kerüljenek egy-egy szerep vagy fellépés kedvéért. Ezeket a drasztikus diétákat mi bizony senkinek nem ajánljuk. Ez Zsír!OrigoFeszes és rugalmas bőrre vágysz? Ez a titka! http://www.life.hu/ez-zsir/20160526-ez-a-feszes-es-rugalmas-bor-titka.htmlFiatal korban a bőr feszes és rugalmas, 25 éves kor után viszont csökken az üde és egészséges külsőért felelős enzim, a hilauronsav termelődése, így a bőr is öregedésnek indul. Ha azonban odafigyelsz néhány dologra, sokáig élvezheted a feszes bőrt. Ez Zsír!--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.