Egészségesebben táplálkoznak és kevésbé híznak el az iskolázottabbak

Forrás: Thinkstock -
iskolázottság táplálkozás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Főként az alacsony iskolai végzettséggel rendelkezők számára veszélyes, ha olyan környéken élnek, ahol sok egészségtelen gyorsétkezde is működik – derül ki a Cambridge-i Egyetem munkatársainak friss kutatásából.

„Az étrendünket igenis erősen befolyásolja az, hogy ilyen táplálék érhető el a lehető legegyszerűbb módon a környéken, ahol élünk. Mindez független attól, hogy milyen végzettségünk van, ugyanakkor elsősorban az alacsony iskolai végzettségűek számára veszélyes a túl sok egészségtelen gyorsétkezde” – állítja a kutatás vezetője.

Forrás: Thinkstock

A kutatás során 6 ezer 29 és 62 év közötti, Cambridgeshire megyében élő felnőtt étkezési szokásait vizsgálták. Az önkéntesek töltöttek ki étkezési szokásaikkal és egyéb körülményeikkel kapcsolatban, s így kiderült, hogy a legkevésbé művelt egészségtelenebbül étkezik, mint a legmagasabb végzettségűek, hiába élnek ugyanazon a környéken.

Nem csak az egészségtelen étkezésből fakadó vitaminhiány, hanem az elhízás is leginkább a kevésbé iskolázottakat érinti, noha egyértelmű ok-okozati összefüggésre nem sikerült rámutatniuk a szakembereknek.

A tudósok szerint ez egy fontos információ, mert a tudatosságot növelő kampányokkal idővel segíthetünk azon, hogy a hátrányos helyzetű fiatalok maguk is egészségtelenül kezdjenek táplálkozni.

Csúnyán megalázták mellei miatt Dér Henithttp://www.life.hu/ez-zsir/20160604-csunyan-megalaztak-mellei-miatt-der-henit.htmlAz énekesnőnek egy férfi követője szólt be, aki Heni mellméretére tett megjegyzést. Ez Zsír!--67 évesen is topformában van Ungár Anikóhttp://www.life.hu/ez-zsir/20160529-67-evesen-is-topformaban-van-ungar-aniko.htmlUngár Anikó jó néhány évet letagadhat. Fiatalos, csinos és a mai napig nádszálvékony. Ez Zsír!OrigoNe dőlj be a light feliratnak! - Könnyen elhízol tőlehttp://www.life.hu/ez-zsir/20160528-tobb-kaloriat-vihet-be-aki-light-termeket-fogyaszt.htmlHiába megyünk rá az üdítők, édességek és egyéb termékek úgynevezett light változataira, ettől még nem leszünk karcsúbbak. A light címke hatására ugyanis hajlamosak vagyunk többet fogyasztani ezekből a termékekből. Ez Zsír!--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.