Több tízezer kalória egyetlen nap alatt - Újabb érthetetlen kihívás terjed a neten

kihívás internet evés kalória
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egyre többen dokumentálják videóban az úgynevezett csalónapjaikat, amelyet során több tízezer kalóriányi ételt fogyasztanak el egyetlen nap leforgása alatt.

Az új őrület szerint 10, 20 vagy akár 30 ezer kalóriát is megesznek, majd egy videóban dokumentálják a nap során elfogyasztott ételmennyiséget azok, akik egyébként szuperegészségesen élnek és étkeznek.

A "csalónap" keretei között általában egyébként éppen azok az élelmiszerek kapnak hangsúlyt, amelyek nem éppen kedvező élettani hatásaikról ismertek, mint a gyorséttermi kaják, a csokik, a sütemények és az egyéb zsírban és szénhidrátban gazdag rágcsálnivalók.

A kihívás lényege valószínűleg a testtömeg növelése lehet, ám a legtöbb videóban csinos és karcsú lányok zabálják tele magukat a rengeteg étellel, majd töltik fel a videójukat a netre.

Mit mond a szakértő?

Dean Wharmby átlagos srác volt, aki az akkori férfiideál, Arnold Schwarzenegger hatására akart kisportolt testet magának. Az edzések és a szteroidok mellett az étkezését is átformálta: mindennap tízezer kilokalóriát vitt be, szendvicset, pizzát és hamburgert tartalmazó menüjét általában 7-8 energiaitallal öblítette le. Dean Wharmby példájáról megkérdeztük dietetikus szakértőnket is - a Life.hu cikkéért kattints ide!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.