Kiderült! Ennyit fogynak a focisták egy meccs alatt

Fotó: Polyák Attila - Origo -
futball magyar foci fogyás kutatás magyar fociválogatott kilogramm edzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Belgiummal játszotta a magyar válogatott nyolcaddöntős meccsét a 2016-os futball-EB-n, mely végül vereséggel végződött. Most kiderült, hogy mekkora feleslegtől szabadultak meg a srácok. 

Több meccsanalizáló szoftver szerint a játékosok egy nemzetközi mérkőzés során átlagosan 12-13 kilométert futnak, amelynek közel fele kocogás, egyötöde futás, 10-15 százaléka sprintelés, míg a fennmaradó része séta. Mivel a futás energiaigénye tempótól függően 1-2 kcal is lehet percenként és testsúly-kilogrammonként, egy meccs során a sportolók szervezete akár 1500-1800 kalóriát is felhasználhat - írja a TÉT Platform.

Fotó: Polyák Attila - Origo

És mi a helyzet azokkal, akik a tévéképernyők előtt nézik végig a meccseket? Antal Emese dietetikus szerint kis odafigyeléssel elkerülhetjük a nem kívánt felesleget. "A kiegyensúlyozott, vegyes táplálkozásba beleférhet a meccsnézés közbeni nassolás, de érdemes ezt mozgással, például egy jó kis focival ellensúlyozni. A hízásért nem egyes élelmiszerek, hanem az életmódunk tehető felelőssé, a túlsúlyt az energiaegyensúly felborulása okozza" - nyilatkozta a szakértő.

Kíváncsi vagy a magyar sztárok életmódtippjeire, arra, hogy ők hogyan tartják magukat formában? Vasárnap délután 16.00-kor minden kiderül – nézd az Ez Zsír! magazint a LifeNetworkön Sarka Katával!
Elképesztő sikerrel zárult BikiniBody programunk! Ennyit változott Teodóra 10 hét alatt!http://www.life.hu/ez-zsir/20160627-katus-attila-utolso-beszamoloja-a-bikinibody-programrol-es-teodora-atalakulasarol.htmlElérkeztünk a 10 hetes BikiniBody programunk végéhez, amelynek kitűzött célja az volt, hogy 2 hónap alatt Teodóra példáján keresztül mutassuk be az olvasóknak, hogy szakemberek segítségével hogyan tudjuk az egészségi és fittségi állapotunkat növelni és ezzel együtt alakunkat és gondolkodásmódunkat formálni. Olvasd el Katus Attila utolsó beszámolóját! Ez Zsír!OrigoElképesztően jól néz ki Király Linda - Gyönyörűbb mint valahahttp://www.life.hu/ez-zsir/20160625-elkepesztoen-lefogyott-kiraly-linda.htmlKirály Linda azok közé a hírességek közé tartozik, akiknek néhány pluszkiló is jól áll. Az énekesnő ennek ellenére folyamatosan tesz azért, hogy vékonyabb legyen, és úgy tűnik bombaformában van. Ilyen egy igazi, dögös, hús-vér csaj. Ez Zsír!OrigoZimány Linda tökéletes testétől leesik az állunk: bikiniben napoztatja idomaithttp://www.life.hu/ez-zsir/20160624-zimany-linda-tokeletes-testet-bikiniben-napoztatja.htmlMindenki szívesen lenne Zimány Linda helyében, nemcsak azért, mert ebben a forróságban bikiniben napozik, hanem azért is, mert egyszerűen tökéletes teste. Ez Zsír!OrigoAzta! Bódi Sylvi terpesze mindent viszhttp://www.life.hu/ez-zsir/20160623-bodi-sylvi-gyonyoru-terpeszben-a-rudon-megmutatta-kepmegoszto-oldalan.htmlÚgy tűnik, ma nem csak Jakabos Zsuzsa combjaiban gyönyörködhetünk... Ez Zsír!OrigoMicsoda combok! Jakabos Zsuzsára most nagyon irigykedünkhttp://www.life.hu/ez-zsir/20160623-jakabos-zsuzsa-uszono-nagyon-formas-labakat-mutatott.htmlGyönyörű pózban fotózták a minap a magyar úszónőt. Micsoda combok! Ez Zsír!OrigoIlyen nincs! 11 hónappal a szülés után elképesztően fest a 36 éves nőhttp://www.life.hu/ez-zsir/20160621-11-honappal-a-szules-utan-nagyon-kockas-mirella-ingamells-hasa.htmlMirella Ingamells természetesen fitneszedző és versenyző, így nem meglepő, hogy csúcsformában van 11 hónappal gyermeke születése után. Persze egy átlagos anyukának ezt szinte lehetetlen, és nem is szabad véghezvinni, de azért érdemes egy pillantást vetni a fit mamira. Ez Zsír!Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.