Erre a hírre vártunk egész életünkben: nem hizlal a tészta!

hizlal mediterrán konyha étrend tészta
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A keddi nap nem is lehetne már ennél csodásabb! Egy új olasz kutatásból kiderül, hogy nem hizlal a tésztaevés, sőt, éppen az egészséges testtömegindexszel mutat összefüggést.

Visszaadta a mediterrán étrend alapját képző kifőtt tészta jó hírét a Molise tartománybeli Pozzilli I.R.C.C.S Neuromed nevű intézet. Több mint 23 ezer embert vizsgáltak meg, és arra az eredményre jutottak, hogy a tésztaevés nem hizlal!

Forrás: Táfelspicc

"A résztvevők testméreteinek és táplálkozási szokásainak elemzésekor azt tapasztaltuk, hogy ellentétben sokak vélekedésével, a tésztaevés és a túlsúly nem függ össze, sokkal inkább az ellenkezője igaz: adataink alapján

a tésztafogyasztás a vékonyabb derékbőséggel, a jobb derék-csípő aránnyal és egészségesebb testtömegindexszel kapcsolatos"

- magyarázta George Pounis, a tanulmány vezető szerzője.

Forrás: Flickr cc

Sok kutatás bizonyította, hogy a mediterrán étrend az egyik legegészségesebb a világon a testsúly megtartása szempontjából is. Arról azonban kevés volt az adat, hogy milyen szerepet játszik ebben az étrend fő összetevője, a tészta. A Neuromed kutatása ezt a hiányt pótolja.

Elterjedt nézet, hogy a tészta nem a megfelelő fogás annak, aki fogyni akar. Vannak, akik száműzik is az étrendjükből. A kutatás eredményeinek fényében elmondhatjuk, hogy ez nem helyes.

Unod a kereszténységet? Akkor a Repülő Spagettiszörny legyen veled!

Míg a modern kort megelőző évszázadokban az emberek nem merték megkérdőjelezni a vallás értelmét és szükségességét, addig ma, a személyes döntésed tárgya, hogy milyen a világnézeted, a vallásod. Magyarán ma már, ha nem hiszel Istenben, nyugodt szívvel lehetsz ateista. Vagy, lehetsz akár megrögzött Repülő Spagettiszörny hívő is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.